АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Машини для комплексної механізації тваринництва

Читайте также:
  1. Водокільцеві машини.
  2. Головні аспекти комплексної (інтегральної) соціальної ефективності застосування правових норм
  3. Действия машиниста при работе на линии
  4. Засоби механізації, що застосовуються при ремонті.
  5. Існуючі білкові машини
  6. Комплексної зеленої зони міста
  7. Машини напівавтоматичної дії.
  8. ОБЛІК БІОЛОГІЧНИХ АКТИВІВ ТВАРИННИЦТВА
  9. Профессия 35.01.13 Тракторист-машинист сельскохозяйственного производства
  10. Профессия 35.01.13 Тракторист-машинист сельскохозяйственного производства
  11. Пульт машиниста вспомогательный (ПМВ)

Системою машин передбачається розширення комплексної механізації тваринництва та птахівництва, зниження трудоємкості виробництва продукції цих галузей, а також впровадження машин, які мали б застосування в фермерських та підсобних господарствах.

На фермах великої рогатої худоби в умовах області отримали розповсюдження прив'язний та безприв'язний способи утримання тварин. В умовах тваринницьких ферм господарств можливе використання дробарок УМК-Ф-2, АМК-0,5, ДБ-5, призначених для приготування концкормів для всіх видів та вікових груп тварин та птиці.

При подрібненні грубих кормів позитивні результати дає застосування подрібнювачів типу ИГК-Ф-4-1, ДКМ-5, ИСК-ЗА.

Для приготування концкормів в умовах підсобного господарства або невеликих ферм господарств можливе застосування подрібнювачів типу Д-06 "Мурашка", ИЗ-Т-1.

Для механізованого дозованого роздавання концкормів коровам, при прив'язному їх утриманні, рекомендовано застосовувати роздавач типу РКК-100 (ВАТ "Брацлав"), що надає можливість забезпечення диференційованого розміру доз відповідно до продуктивності тварин.

Роздавання соковитих кормів тваринам краще проводити мобільними кормороздавачами КТУ-10А, КПТ-5.

Для напування тварин застосовуються автоматичні напувалки ПА-2.

Доїння корів залежно від способу їх утримання доцільно здійснювати на доїльних установках УДМ-50, УДБ-100, УДТ-8 "Тандем".

У родильних приміщеннях, а також на малих фермах та особистих подвір'ях з поголів'ям не більше 10 корів доцільно використовувати установку УІД-10.

Прибирання гною в приміщеннях з прив'язним утриманням тварин проводять скребковими транспортерами ТСН-160А (КСГ-7), ТСН-3,0Б (КСГ-8) з одночасним навантаженням його у транспортні засоби, а при безприв'язному утриманні – системою щілинних підлог та скребкових конвеєрів КСУ-Ф-1, КСГ-1 в каналах під підлогами.

В умовах області основний тип годування свиней – концентратно-коренеплідний. Відповідно в господарствах необхідно готувати кормові суміші вологістю 65-67 %. З цією метою на свинофермах використовують змішувачі кормів СКО-Ф-3 та СКО-Ф-6. Концентровані корми у вигляді зерно сумішей приготовляють на дробарках молоткового типу. Для роздавання вологих кормових сумішей на свинофермах, залежно від типу приміщення, використовують скребкові конвеєри (типу ТС-Ф-40) або пересувні (КУС-Ф-2) кормороздавачі.

Напування свиней у свинарниках здійснюється з автонапувалок чашкових ПСС-1.

Прибирання та видалення гною в приміщеннях для відгодівлі варто проводити із застосуванням щілинних підлог разом з самопливною системою та скреперними установками. В приміщеннях для маточного поголів'я, при груповому утриманні підсосних свиноматок, необхідно використовувати транспортери скребкові ТСН-160А та конвеєри скребкові КСГ-1.

Механізація трудомістких процесів у вівчарстві проводиться більшістю машин та обладнання, яке застосовується на фермах великої рогатої худоби.

Для навантаження грубих та соковитих кормів використовують фуражир навісний ФН-1,2/5,1, навантажувач ПЕ-08Б, а транспортування та роздача кормів проводиться мобільними кормороздавачами КТУ-10А, РКП-4,5, роздавачами-змішувачами РСП-10.

Розсипні кормосуміші приготовляють в подрібнювачах-змішувачах ИСК-ЗА або подрібнюють з використанням молоткових дробарок ДБ-5, ДКМ-5.

Для напування овець на пасовищах використовують пересувні поїлки ВУО-ЗА або водороздавачі ВУ-ЗА, в стійловий період застосовують поїлки ГАС-4А.

Прибирання гною з приміщень та кормових майданчиків здійснюється за допомогою скребкових конвеєрів, бульдозерів БН-1, бульдозерів-навантажувачів ПБ-35 та іншої техніки.

Для стрижки овець використовують машинки МСУ-200А.

В птахівництві застосовують два способи утримання та вирощування птиці: кліткове (з годуванням сухим розсипним та гранульованим кормом) та підлогове (з годуванням вологими сумішами, які готуються в кормоцехах уніфікованої серії). Для кліткового утримання промислового стада курей-несучок рекомендовано комплект обладнання БКН-3А, для підлогового вирощування бройлерів з нормативним годуванням рекомендовано комплект обладнання ЦБК-12Б, яке забезпечує механізацію основних технологічних процесів: кормороздача, подача води, прибирання посліду та ін.

В умовах комплексної механізації сільськогосподарського виробництва ефективність системи землеробства та тваринництва залежить від надійної та економічної роботи машин.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)