АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 2. Джерела екологічного права України

Читайте также:
  1. I. Значение владения движимыми вещами (бумагами на предъявителя и правами требования как вещами)
  2. I. Общее понятие о вещных правах на чужую вещь
  3. I. Права угодий в чужих имениях и общее понятие о сервитутах
  4. II. Общее понятие об ограничениях права собственности
  5. II. Права и обязанности Нанимателя
  6. II. Права и обязанности Сторон
  7. II. Права Исполнителя, Заказчика и Обучающегося
  8. II. Права Исполнителя, Заказчика и Обучающегося
  9. II. Способы приобретения права собственности на движимые вещи
  10. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  11. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  12. III. Залог (заклад) движимости, ипотека движимости и залог права

Індивідуальні завдання з Екологічного права

Тема 1. Підготуйте реферат обсягом 5-7 сторінок на тему:

  1. Екологія як поняття та галузь наукового пізнання.
  2. Загальна характеристика екологічних проблем у світі.
  3. Загальна характеристика екологічних проблем в Україні.
  4. Роль права на шляху поліпшення стану довкілля.
  5. Еколого-правова політика України на сучасному етапі розвитку.
  6. Становлення та розвиток екологічного права України.
  7. Система екологічного права України.
  • при виконанні реферату особливу увагу слід приділити пошуку джерел інформації по обраній темі та відображенню їх у рефераті.

Тема 2. Джерела екологічного права України

Підготуйте реферат у формі короткого аналітичного звіту (моніторингу) по одній із наступних тем:

  1. Вдосконалення екологічного законодавства України в діяльності Верховної Ради України у 2011 році.
  2. Вдосконалення правового регулювання екологічних правовідносин в діяльності Президента України у 2010 - 2011 році.
  3. Вдосконалення екологічного законодавства України в діяльності Кабінету Міністрів України у 2011 році.
  4. Вдосконалення раціонального використання природних ресурсів в актах центральних органів виконавчої влади у першій половині 2011 року.
  5. Вдосконалення раціонального використання природних ресурсів в актах центральних органів виконавчої влади у другій половині 2011 року.
  6. Розвиток законодавства про екологічну безпеку в актах центральних органів виконавчої влади у першій половині 2011 року.
  7. Розвиток законодавства про екологічну безпеку в актах центральних органів виконавчої влади у другій половині 2011 року

Виконуючи завдання, необхідно здійснити пошук актів законодавства відповідної тематики та охарактеризувати значення кожного з них обсягом 3 -7 рядків.

*Приклад: Законом України N 2818-VI, від 21.12.2010р. «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 26, ст.218) затверджено «Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» (далі Основи). Основи відображають дані про сучасний стан довкілля в Україні у порівнянні з даними європейських та деяких інших країн світу; недоліки у формуванні державної економічної політики на галузевому рівні. Основами визначено 7 цілей стратегії: 1. Підвищення рівня суспільної екологічної свідомості 2. Поліпшення екологічної ситуації та підвищення рівня екологічної безпеки. 3. Досягнення безпечного для здоров'я людини стану навколишнього природного середовища 4. Інтеграція екологічної політики та вдосконалення системи інтегрованого екологічного управління. 5. Припинення втрат біологічного та ландшафтного різноманіття і формування екологічної мережі 6. Забезпечення екологічно збалансованого природокористування, 7. Удосконалення регіональної екологічної політики Основи передбачають інструменти реалізації національної екологічної політики та два етапи її реалізації. Основи включають очікувані результати виконання стратегії та показники ефективності Стратегії.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)