АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Процес отримання наукового ступеня

Читайте также:
  1. A. Термічний опік ІІІ ступеня.
  2. AGP: ГРАФИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССОРЫ И КАРТЫ
  3. I. Торможение процесса модернизации в Японии
  4. Static_cast – безопасное преобразование, не содержит за собой инструкций процессора.
  5. V. Текстовий процесор Word . Інтерфейс редактора Word 2007.
  6. VIII. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  8. А) Процесс, деятельность как основной способ существования психического
  9. Автоматизация процессов управления банком и банковские информационные технологии
  10. Административно-процессуальные нормы в системе норм права.
  11. Активаторы процесса коррозии и ускорение разрушения металлов
  12. Активизация процессов мышления в учебной деятельности
  Україна Великобританія
Науковий ступінь Кандидат наук PhD
Тема наукового дослідження, її затвердження. Науковий керівник. Представлення дисертаційної пропозиції та визначення теми дисертації. Протягом першого року навчання можливі деякі модифікації теми та напряму дослідження. Затвердження теми майбутньої дисертації на засіданні відповідної кафедри чи відділу наукового інституту та на засіданні Вченої Ради освітньої чи наукової інституції. Затвердження наукового керівника дисертації. Наукові керівники (2) подають проект до власного університету або зовнішньої фінінсуючої організації, яка розподіляє гранти для наукових досліджень. Конкурс тем: проект проходить анонімне рецензування (peer review - аналогічно грантам та публікаціям). Існує також можливість подати власний проект, який розробляється спільно з керівниками.
Складання вступних іспитів для вступу до аспірантури Як правило, іспити складаються за трьома дисциплінами: філософія, іноземна мова та спеціальність. Відсутні, але є вимоги до університетського ступеня (1st, upper 2nd). Зарахування за результатами інтерв’ю та співбесіди з членами комісії, один з яких – майбутній науковий керівник проекту.
Відвідування навчальних лекцій та обговорення із науковим керівником Так Так
Атестація аспіранта, звітування за кожен рік навчання Так Так В кінці першого року є диференціювання. Комісія може рекомендувати змінити завдання дослідження, або замість PhD виконувати програму MPhil.
Іспити 3 іспити «кандидатського мінімума» Відсутні
Написання дисертаційної роботи Так, оформлення відповідно до державного стандарту. Так, ~80000 слів або <400 стор.
Публікації Публікація результатів мінімум у трьох наукових публікаціях у визначених ВАКом наукових виданнях. Не обов’язкові. Екзаменатори визначають якість результатів та їх відповідность стандартним критеріям наукової публікації (актуальність, новизна, достовірність, стандарт написання, здатність проводити самостійні наукові дослідження).
Представлення результатів Участь аспіранта у трьох наукових конференціях. Не обов’язково, але поширено.
„Попередній захист” Так Так
Відгук наукового керівника для захисту дисертації Так Ні
Автореферат дисертації Так, згідно вимогам ВАК України Ні
Наукові опоненти. 2, один доктор наук (для докторської – 3 доктори наук із спеціальності) Ні
Процедура захисту дисертації На засіданні Спеціалізованої вченої ради прилюдно + висновок комісії Спеціалізованої вченої ради Співбесіда з 2 екзаменаторами (3-4 години), один з яких «внутрішній» (організує весь процес), а інший – спеціаліст у даній галузі досліджень з незалежниго університету, який відіграє провідну роль в екзамені («зовнішній»). Головуючий слідкує за дотриманням процедури екзамену.
Рішення ВАК на основі ряду документів (облікова картка здобувача, висновок комісії, відомості про офіційних опонентів та їх відгуки, протокол засідання лічільної комісії, стенограма засідання, реєстраційна-облікова картка, та ін.) остаточно затверджує рішення Вченої Ради про присудження дисертантові наукового ступеня та видання відповідного диплому. Рішення екзаменаторів є остаточним, наукова ступінь присуджується у день захисту. Можливі варіанти рішення екзаменаторів: - присудити ступінь PhD - присудити ступінь PhD після незначних правок дис. роботи - внести значні правки та переподати роботу до захисту - присудити ступінь MPhil - не присудити наукову ступінь. Студент має право оскаржити рішення (appeal).

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)