АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Санітарно - протиепідемічний режим

Читайте также:
  1. Assert срабатывает только в режиме Debug
  2. II Нагрузочный режим
  3. III. Формирование тоталитарного режима
  4. А.П. Цыганков. Современные политические режимы: структура, типология, динамика. (учебное пособие) Москва. Интерпракс, 1995.
  5. АВАРИЙНЫЕ РЕЖИМЫ РАБОТЫ ТОННЕЛЬНОЙ ВЕНТИЛЯЦИИ
  6. Авторитарний політичний режим
  7. Авторитарний політичний режим
  8. Авторитарний режим
  9. Авторитарный политический режим
  10. Авторитарный режим
  11. Адаптация растений к световому режиму.
  12. Аппаратные и программные средства.Компьютерные режимы обучения

Санітарно-протиепідемічний режим - комплекс заходів, що здійснюються в лікарні з метою попередження виникнення внутрішньо лікарняних інфекцій та створення оптимальних гігієнічних умов перебування хворих і найшвидшого їх одужання.

Санітарно-протиепідемічний режим вбирає в себе проведення всіх видів прибирань, дезінфекцію, передстерилізаційну обробку та стерилізацію медичного інструментарію.

Дезінфекція - це спосіб знешкодження патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів. Цим дезінфекція відрізняється від стерилізації, при якій повністю знищуються всі види макроорганізмів та їх спорові форми.

Дезінфекція повинна виконуватись стосовно усіх виробів медичного призначення після кожного пацієнта, що в першу чергу спрямовано на профілактику професійного зараження медичного персоналу.

Дезінфекції підлягають усі вироби медичного призначення, які дезінфікують негайно після роботи з пацієнтом, не допускаючи підсушування, методом занурення, з повним покриттям інструментів дезрозчином. Перед обробкою інструменти, які мають вузькі щілини, канали, з'єднання необхідно розібрати, щоб забезпечити доступ дезрозчинів до всіх поверхонь.

В даний час можна користуватися тими дезінфекційними засобами, які включені до облікового переліку дезінфекційних засобів в Україні та які пройшли державну реєстрацію.

В нашій лікарні на даний період часу ми використовуємо дезінфекційний засіб "ДезТАБ" для обробки інструментарію та проведення – прибирань, а також «Гігасепт АФ форте нью»

Дезінфекційний засіб ДезТАБ" призначений для проведення поточної та заключної дезінфекції в ЛПЗ, в вогнищах інфекцій, а також для перед стерилізаційного очищення та поєднання процесів дезінфекції і передстерилізаційного очищення виробів медичного призначення.

Робочі розчини "ДезТАБу" готують у промаркованій тарі, шляхом розчинення у воді необхідної кількості таблеток. Робочі розчини готують безпосередньо перед використанням.

Допускається застосування теплої води для приготування робочих розчинів.

 

Приготування робочих розчинів засобу «ДезТАБ»

 

Концентрація робочого розчину (за активним хлором), % Кількість таблеток засобу вагою 3,0 г необхідна для Приготування
10 літрів робочого розчину Інших об'ємів робочого розчину
К-сть таблеток К-сть води К-сть таблеток К-сть води
0,015   10л   10л
0,03   10л  
0,045   10л   10л
0,06   10л   2,5л
0,1   10л   10л
0,2   10л  
0,3   10л  

 

Термін зберігання робочих розчинів три доби за умови зберігання у закритих ємкостях у затемненому місці.

Дезінфекцію робочим розчином засобу «ДезТАБ» проводять методами протирання, зрошення, занурення, замочування та заповнення.

Використані вироби медичного призначення одноразового використання збирають в окрему ємність та знезаражують методом занурення в робочий розчин засобу.

Біологічні виділення (кров, ліквор, сироватку та ін...) заливають дезінфікуючим розчином із розрахунку 2 об'єми розчину на 1 об'єм виділень. Ємність щільно закривають кришкою.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)