АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проаналізуйте, чому закупівля у посередника може бути вигідніша ніж безпосередньо у виробника?

Читайте также:
  1. Загальні збори громадян – форма безпосередньої участі у вирішенні питань місцевого значення
  2. Поняття і види форм безпосереднього народовладдя в Україні
  3. Теоретичні основи безпосереднього народовладдя
  4. Теоретичні основи безпосереднього народовладдя

Чому система МТЗ агрофірми не може працювати оптимально?

Які недоліки системи МТЗ агрофірми Ви можете назвати?

Які організаційні перетворення в системі МТЗ агрофірми можна було б запропонувати (врахуйте при цьому, що агрофірма — це середнє за розмірами підприємство)?

Кейс 2. На даний час в Україні все більше великих підприємств віддають перевагу при постачанні ресурсів не підприємствам-виробникам, а логістичним компаніям-посередникам.

Так у минулому ВАТ «Компресор» з метою зменшення витрат на постачання ресурсів формувало прямі комерційні зв’язки з виробниками ресурсів. На сьогодні підприємство працює з постачальниками ресурсів за іншою схемою. Суть її полягає в укладанні довгострокового договору на постачання товарів з фірмою-посередником (оптового торгового компанією), яка виконує розподільчі функції, має свої склади, транспорт. План-графік постачання складається відділами Управління МТЗ ВАТ «Компресор» та узгоджується з постачальником. Замовлення на постачання ресурсів оформляються у вигляді специфікації до договору, яка є його невід’ємною частиною. Сформоване замовлення одночасно є і замовленням, і документом, що реєструє поставку та одержання товару.

 

Проаналізуйте, чому закупівля у посередника може бути вигідніша ніж безпосередньо у виробника?

 


Кейс 3. Аналіз досвіду західних промислових компаній у сфері організації постачання дозволив виявити проблеми які виникають в процесі постачання. В табл. 4.1 виявлені ці проблеми згруповані у відповідності з частотою їх прояву. Одержана інформація надає можливість системно оцінити систему постачання, виявити її сильні та слабкі сторони. Ця інформація також може бути використана для розробки заходів щодо покращення системи постачання.

 

Таблиця 1 ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ, ЩО ВИНИКАЮТЬ В ПРОЦЕСІ ПОСТАЧАННЯ

Опис проблеми Вага/ Значення
1. Затримка постачань  
2. Необхідність постійних перевірок відповідності постачань графіку  
3. Проблеми, що пов’язані з ліквідацією, реорганізацією, злиттям постачальників  
4. Недостатня кількість досвідченого і (або) навченого персоналу  
5. Дезінформація і (або) нестача актуально! інформації про одержання вантажів  
6. Необхідність попереднього планування замовлень для спрощення управління складами  
7. Відстрочення перемовин  
8. Збільшення вартості постачання в зв’язку із затримкою закупівель (необхідність виконання в цьому разі термінових постачань)  
9. Простоювання з організаційних причинам  
10. Неадекватне планування спричиняє зміни в графіку перевезень  
11. Неадекватне планування спричиняє зміни стандартного часу поставок  
12. Пізнє повідомлення постачальників про терміни постачань  
13. Недостатньо чіткі технічні та цінові пропозиції  
14. Надмірно складні процедури та правила, що ускладнюють перемови  

В табл. 2 пропонується список інструментів та дій, що були розроблені на основі аналізу досвіду західних промислових компаній щодо удосконалення системи постачання.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)