АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

В’язь – сферичний шарнір і підп’ятник (упорний підшипник)

Читайте также:
  1. Безшарнірні (тутори), права нога – 1шт.
  2. В’язь – гладенька поверхня
  3. Шарнірні передачі (4 години)
Сферичний шарнір Підп’ятник

Ця в'язь закріплює точку А так, що унеможливлюються будь-які її переміщення у просторі.

Отже, реакція сферичного шарніра і підп’ятника може мати будь-який напрям у просторі; тому її подають трьома складовими і , спрямованими за напрямами взаємно перпендикулярних осей. Складові реакції визначають з умов рівноваги об’єкта, після чого знаходять також повну реакцію за формулою

.

В’язь – площина без тертя, коли контакт з об’єктом відбувається на деякій площадці CD

Якщо вважати, що активні сили, що діють на об’єкт, розташовані в площині Ayz, тому і в’язь обмежує переміщення об’єкта в площині Ayz. Площина без тертя з контактом по площадці CD не дозволяє об’єкту переміщатися по нормалі Az до площини Axy, а також і повертатися навколо осі Ax.

Тому дія цієї в’язі характеризується реакцією , спрямованою по нормалі до площини Axy і реактивним моментом . Оскільки реакція розподілена по всій поверхні площадки CD, то точка А прикладання сумарної реакції може бути обрана в будь-якому місці площадки CD. Реактивний момент перешкоджає повороту тіла навколо осі Ax.

’язь – жорстке защемлення (заробка)

В

 

Жорстке защемлення (заробка) не дозволяє точці А об’єкта переміщатися в площині Axy і не дає об’єкту повертатися навколо осі Az. Тому реакція заробки складається із сили , поданої двома складовими , і реактивного моменту , спрямованого перпендикулярно площині Axy.

Для просторової конструкції реакцію та реактивний момент заробки подають трьома складовими: відповідно.

Зауважимо, що ідеальною називають в’язь, лінія дії реакції якої відома:

- гладенька поверхня,

- невагомі мотузок і стержень,

- коток тощо.

В’язь – шорстка поверхня

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)