АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ханіва знатного чоловіка Ханіва коня у збруї

Читайте также:
  1. Катетеризація сечового міхура чоловіка гумовим катетером, у тому числі катетером Фолея

 

У японців існував звичай, за яким після смерті будь-кого родичі протягом десяти днів не їли м'яса, старший з них вдавався плачу, а решта пили вино, співали і танцювали.

Дуже поширеними стають календарні ритуали та обряди. Один з них був весняним і означав вимагання врожайного року, а інший - осіннім і означав пробу нового хліба.

Високого рівня досягає виплавка метал – бронзи, а потім, заліза. Бронза використовується для виготовлення культових предметів – ритуальних дзеркал, дзвонів, а залізо- знарядь праці, військового зброї і спорядження.

 

Дзвони Зброя

Про останні століття стародавнього японського суспільства нам повідомляють хроніки – «Кодзікі» і «Ніхонгі». Ці перші письмові пам'ятки японської культури містять численні міфи, легенди і сказання. Перша частина кожної з них розповідає про те, як народжувався світ, як з'явилися перші божества серед яких виробилася верховне божество – Небесна богиня Аматерасу. Боги породили «Країну островів», і врешті-решт один із нащадків богів, що став людиною, заснував Японську державу і під ім'ям Дзімму увійшов в її історію як перший імператора, який поклав початок династії Ямато.

(Аматерасу)

Японська архітектура складалася і розвивалася під сильним впливом конфуціанства і буддизму. Планування перших японських буддійських храмових комплексів з їх орієнтацією з півдня на північ в цілому відповідає корейським і китайським прототипам. Важливою властивістю багатьох перших буддійських храмів Японії була відсутність у них приміщень для молінь. Інтер'єр призначався для збереження храмових святинь.

 

 

Запозичені іноземні архітектурні форми органічно поєднувалися з місцевими народними традиціями. Храми розкинуті серед зелені садів, яскраво розписані японськими майстрами. Недарма саме в Японії виникла формула: «Все зайве бридко».

Разом з цим починається виробництво скульптурних зображень Будд.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)