АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

гип (жовто-зелений пояс)

Читайте также:
  1. гип (біло-жовтий пояс)
  2. гип (жовтий пояс)

Туль: «ДАН-ГУН» «ДО-САН»
Удари ногами: Ап чаги, Доллі чаги, анурія нерьо чаги, Бакур нерьо чаги, Горо чаги, Йоп чаги. Дані удари ногами виконуються поперемінно лівою-правою ногою з положення Нюнча зі пальмок Дебі Маккей. Кількість - на розсуд інструктора.

Спаринг: Самбо матсогі (спаринг на 3 кроки без партнера)

ОФП: 15-віджимань,35-присідань, 15 - «складочка» (для спортсменів віком до 12 років)
20-віджимань,40-присідань, 20 - «складочка» (для спортсменів віком від 13 років і старше)

Теорія:

Квиток № 1 Що означає слово Таеквон-до? Духовні принципи Таеквон-до. Назвати корейською мовою рівні нанесення ударів в Таеквон-до.

 

Відповідь: Корейське «тае» озночает «виконання удару ногою в стрибку або польоті», «квон» - «кулак» (головним чином в контексті нанесення удару або розбивання чого-небудь рукою), «до» - «мистецтво», «шлях» - шлях істини, вторований в минулому, покритий святістю і мудрістю. Поєднавши всі разом, отримуємо, що слово «таеквон-до» позначає систему духовного тренування і техніку самооборони без зброї поряд зі здоров'ям, а також кваліфікованим виконанням ударів, блоків і стрибків, що виконуються голими руками і ногами для поразки одного або декількох суперників. Принципи таеквон-до: 1) Чемність (Ye Ui); 2) Чесність (Yom Chi); 3) Наполегливість (In Nae); 4) Самовладання (Guk Gi); 5) Непохитність духу (Baekjul Boolgool).
«Нопунде» - верхній рівень (вище рівня плечей); «Каунде» - середній рівень (між рівнем пояса і рівнем плечей); «Наджунде» - нижній рівень (нижче рівня пояса).

Квиток № 2 Дата народження Таеквон-до. Розшифрувати духовний принцип «Чемність». Туль «ЧОП-ДЖІ» (розшифрувати назву і вказати кількість рухів)

 

Відповідь: свою назву Таеквон-до отримало 11 квітня 1955.
Формуючи свій характер, що займаються Таеквон-до повинні практикувати наступні прояви чемності, включаючи їх як обов'язкові елементи в тренувальний процес:
1. Розвивати дух взаємоповаги.
2. Соромитися своїх шкідливих звичок.
3. Бути ввічливим.
4. Підтримувати атмосферу справедливості та гуманізму.
5. Дотримуватися ієрархію між займаються і інструктором, початківцями та кваліфікованими спортсменами, старшими і молодшими.
6. Вести себе відповідно до прийнятого етикетом.
7. Поважати положення інших.
8. Вести себе з іншими чесно і відкрито.
«Чон Джи» перекладається як «рай земний». На сході воно інтерпретується як створення світу і зародження історії людства. Це перший туль, з яким знайомиться новачок. Він складається з двох частин, перша з яких символізує Землю, а друга - Небеса. Кількість рухів: 19.

Квиток № 3 Дата заснування Інтернаціональній федерації Таеквон-до. Що позначає жовтий колір пояса? Розшифрувати духовний принцип «Чесність».

 

Відповідь: Міжнародної Федерації Таеквон-до (ITF) була створена 22 березня 1966 асоціаціями таеквон-до В'єтнаму, ФРН, США, Малайзії, Єгипту, Туреччини, Італії, Сінгапуру та Кореї.
Жовтий - символізує Землю, в яку кладуть насіння і з якої виростають коріння Таеквон-до.
Кожен повинен вміти відрізняти правильне від помилкового, в разі власної неправоти, відчувати докори сумління. Нижче наводяться кілька прикладів, що ілюструють недолік зібраності:
1. Викладання інструктором невірної техніки через прогалини в освіті чи безвідповідальності.
2. Використання спортсменом підпиляних дощок при демонстрації сили ударів.
3. Спроби інструктора закамуфлювати недоліки своєї техніки створенням хороших умов для тренувань.
4. Виспрашіваніе у інструктора більш високого пояса, спроби його купити.
5. Спроби отримати пояс для здійснення брудних намірів або для демонстрації своєї переваги.
6. Навчання інструктором своєму мистецтву тільки в ім'я задоволення власних матеріальних запитів.
7. Розбіжність слова і діла.
8. Ігнорування спортсменом думки молодших.

Квиток № 4 Ім'я нинішнього президента Таеквон-до. Розшифрувати духовний принцип «Наполегливість». «ДО-САН» (розшифрувати назву і вказати кількість рухів)

 

Відповідь: нинішній Президент Міжнародної Федерації Таеквон-до - корейська професор Чан Унг.
Древні казали: «Наполегливість призводить до очищення і досконалості». «Той, хто буде стократно наполегливий, забезпечить мир своєму дому». Щастя і удача найчастіше дістаються наполегливим. Для того, щоб чогось досягти, необхідно поставити перед собою мету і наполегливо її добиватися. Один із секретів становлення майстерності в Таеквон-до - наполегливе подолання всіх труднощів.
Назва туля «До Сан» є псевдонімом відомого патріота Ан Чхан Хо (1876-1938). Включення в туль 24 рухів символізує роки життя, присвячені цією людиною просвітительської діяльності й участі в русі за звільнення Кореї.

Квиток № 5 Для чого необхідний «Туль». «ДАН-ГУН» (розшифрувати назву і вказати кількість рухів). Які кольори поясів існують в Таеквон-до.

 

Відповідь: Використання в тренуванні туль дозволяє шляхом повторення багатьох зв'язувань рухів удосконалювати спаринг, підвищувати гнучкість, опанувати технікою рухів, зміцнювати м'язи, учитися контролю подиху, вигострювати плавність і ритмічність рухів.
Туль «Дан Гун» названий на честь Дан Гуна - родоначальника корейської нації і засновника Дангунской Кореї, що існувала в 2333 до н.е.. Туль налічує 21 рух.
У Таеквон-до існують такі кольори поясів: білий, жовтий, зелений, синій, червоний і чорний.

Квиток № 6 Чому пояс в Таеквон-до зав'язується в один обхват? Як називається майданчик для проведення змагань з Таеквон-до? Розшифрувати духовний принцип «Самоконтроль».

 

Відповідь: головне призначення пояса - підкреслити значення філософських основ Таеквон-до, а також позначити кваліфікацію спортсмена. 1 липня 1985 було прийнято рішення про те, що пояс повинен оперізувати тіло займається один раз а не двічі, як це практикувалося раніше. Один оборот пояса навколо тіла символізує: 1 - «Про до иль кван» - прагненні, у що б то не стало досягти одну, раніше поставлену мету; 2 - «Іль пхен дан сім» - служіння одній справі з непохитною відданістю; 3 - «Іль кек пхіль сунг» - досягнення перемоги шляхом проведення одного удару.
Майданчик для проведення змагань з Таеквон-до називається «Доянг».

Самовладання надзвичайно важливо як в тренувальному залі, так і в повсякденному житті. Втрата самоконтролю під час спарингу може привести до дуже серйозних наслідків для обох суперників. Нелагідність всередині колективу є проявом поганого самоконтролю. Великий китайський мислитель Лао Цзи казав: «Сильний - той, хто вміє перемагати себе, а не іншого».

Квиток № 7 Що символізує напис на спині Добко? Розповісти все про стійці «Гоннун согі». Ф.И.О президента Федерації Таеквон-до І.Т.Ф. Україна.

 

Відповідь: напис робиться у вигляді вічнозеленого дерева - сосни.
«Гоннун согі» є найбільш ефективною стійкою для виконання атакуючих і захисних дій, спрямованих вперед або назад.
1. Нога переміщається вперед або назад так, щоб відстань між пальцями в
поздовжньому напрямку становило 1,5 ширини плечей, а відстань між центрами стоп (у поперечному напрямку) дорівнювало ширині плечей.
1. Коліно передньої ноги згинається таким чином, що уявна вертикальна лінія одночасно проходить через колінний суглоб і п'яту. Задня нога повинна бути прямою.
2. Вага тіла розподілена рівномірно на обидві ноги.
3. Стопа передньої ноги звернена вперед, стопа задньої ноги повернута назовні на 25 °. Поворот задньої ноги боле ніж на 25 ° ускладнює захисні дії при атаці ззаду.
4. М'язи стоп повинні бути напружені (повинно виникати відчуття, що стопи притягуються один до одного).
5. При виконанні атакуючих і захисних дій з цієї стійки таеквондіст може бути звернений до суперника особою або в півоберта.
Президент Федерації Таеквон-до І.Т.Ф. Україна - Потернак Віктор Миколайович (майстер VII дан).

Квиток № 8 Скільки існує тулей в Таеквон-до? Розповісти все про стійці «Нюнча согі». Розшифрувати духовний принцип «Непохитність духу».

 

Відповідь: в Таеквон-до існує 24 туля, що символізує 24 години в добі, тобто життя людини.
Стійка «Нюнча согі» широко застосовується при виконанні як захисних, так і атакуючих дій. Для нанесення удару передньою ногою потрібна лише незначна перерозподілити вагу тіла. Перевагами даної стійки вважаються можливість виконання прослизання і розташування таеквондіста в півоберта до суперника.
1. Нога переміщається вперед або назад так, щоб відстань між пальцями передньої ноги і зовнішнім краєм задньої ноги в поздовжньому напрямку становило 1,5 ширини плечей. Стопи при цьому розташовуються майже під прямим кутом. Рекомендується повернути обидві стопи всередину приблизно на 15 °. Для підвищення стійкості відстань між п'ятами у фронтальній площині має становити приблизно 2,5 см.
2. Коліно задньої ноги згинається таким чином, щоб уявна вертикальна лінія одночасно проходила через колінний суглоб і пальці стопи. Коліно задньої ноги згинається пропорційно передній.
3. Таз повинен розташовуватися над внутрішнім краєм колінного суглоба задньої ноги.
4. Приблизно 70% ваги тіла має припадає на задню і 30% на передню ногу.
«Тут спочивають триста, які виконали свій обов'язок». Ця проста епітафія відноситься до одного з найбільших подвигів в історії людства. Леонід і 300 спартанців, ставши на смерть на шляху полчищ Ксеркса, показали світові, що таке непохитний дух.
Займаються Таеквон-до повинні бути чесними і щирими. Зіткнувшись з несправедливістю, вони повинні діяти активно, нічого не боячись, проявляти непохитний дух, незалежно від того, хто їм протистоїть і як багато супротивників.


 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)