АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

гип (жовтий пояс)

Читайте также:
  1. гип (біло-жовтий пояс)
  2. гип (жовто-зелений пояс)

Туль: «ЧОП-ДЖІ» «ДАН-ГУН»

Удари ногами: Ап чаги, дол чаги, анурією нерьо чаги, Бакур нерьо чаги, Горо чаги, Йоп чаги. Дані удари ногами виконуються поперемінно лівою-правою ногою зі стійки Гоннун согі. Кількість - на розсуд інструктора.

Спаринг: Самбо матсогі (спаринг на 3 кроки без партнера)

ОФП: 10-віджимань, 30-присідань, 10- «складочка» (для спортсменів віком до 12 років) 15-віджимань, 35-присідань, 15- «складочка» (для спортсменів віком від 13 років і старше)

 

Теорія:

Квиток №1 Ім'я засновника Таеквон-до. Що означає слово Таеквон-до? Духовні принципи Таеквон-до.

 

Відповідь:

Засновник Таеквон-до - корейський генерал Чой Хонг Хі.

Корейське «тае» означає «виконання удару ногою в стрибку або польоті», «квон» - «кулак» (головним чином в контексті нанесення удару або розбивання чогось рукою), «до» - «мистецтво», «шлях» - шлях істини, вторований в минулому, покритий святістю і мудрістю. Поєднавши всі разом, отримуємо, що слово «Таеквон-до» позначає систему духовного тренування і техніку самооборони без зброї поряд зі здоров'ям, а також кваліфікованим виконанням ударів, блоків і стрибків, що виконуються голими руками і ногами для поразки одного або декількох суперників.

Принципи таеквон-до:

1) Чемність (Ye Ui);

2) Чесність (Yom Chi);

3) Наполегливість (In Nae);

4) Самовладання (Guk Gi);

5) Непохитність духу (Baekjul Boolgool).

 

Квиток №2 Дата народження Таеквон-до. Розшифрувати духовний принцип «Чемність». Туль «ЧОП-ДЖІ» (розшифрувати назву і вказати кількість рухів)

 

Відповідь:

Свою назву Таеквон-до одержало 11 квітня 1955.

Формуючи свій характер, займаються Таеквон-до повинні практикувати наступні прояви чемності, включаючи їх як обов'язкові елементи в тренувальний процес: 1. Розвивати дух взаємоповаги. 2. Соромитися своїх шкідливих звичок. 3. Бути ввічливим. 4. Підтримувати атмосферу справедливості та гуманізму. 5. Дотримуватися ієрархію між займаються і інструктором, початківцями та кваліфікованими спортсменами, старшими і молодшими. 6. Вести себе відповідно до прийнятого етикетом. 7. Поважати становище інших. 8. Поводитися з іншими чесно і відкрито.

«Чон Джи» перекладається як «рай земний». На сході воно інтерпретується як створення світу і зародження історії людства. Це перший туль, з яким знайомиться новачок. Він складається з двох частин, перша з яких символізує Землю, а друга - Небеса. Кількість рухів: 19.

 

Квиток №3 Дата заснування Міжнародної Федерації Таеквон-до. Що позначає жовтий колір пояса? Розшифрувати духовний принцип «Чесність».

 

Відповідь:

Міжнародної Федерації Таеквон-до (ITF) була створена 22 березня 1966 асоціаціями таеквон-до В'єтнаму, ФРН, США, Малайзії, Єгипту, Туреччини, Італії, Сінгапуру та Кореї.

Жовтий - символізує Землю, в яку кладуть насіння і з якої виростають коріння Таеквон-до.

Кожен повинен вміти відрізняти правильне від помилкового, в разі власної неправоти, відчувати докори совісті. Нижче наводяться кілька прикладів, що ілюструють недолік зібраності: 1. Викладання інструктором невірної техніки через прогалини в освіті чи безвідповідальності. 2. Використання спортсменом підпиляних дощок при демонстрації сили ударів. 3. Спроби інструктора закамуфлювати недоліки своєї техніки створенням хороших умов для тренувань. 4. виспрашіваніе у інструктора більш високого пояса, спроби його купити. 5. Спроби отримати пояс для здійснення брудних намірів або для демонстрації своєї переваги. 6. Навчання інструктором своєму мистецтву тільки в ім'я задоволення власних матеріальних запитів. 7. Розбіжність слова і діла. 8. Ігнорування спортсменом думки молодших.

 

Квиток №4 Ім'я нинішнього президента Міжнародної Федерації Таеквон-до. Які кольори поясів існують в Таеквон-до. Розшифрувати духовний принцип «Наполегливість».

 

Відповідь:

Нинішній Президент Міжнародної Федерації Таеквон-до - корейський професор Чан Унг.

В Таеквон-до існують такі кольори поясів: білий, жовтий, зелений, синій, червоний і чорний.

Древні казали: «Наполегливість призводить до очищення і досконалості». «Той, хто буде стократно наполегливий, забезпечить мир своєму дому». Щастя і удача найчастіше дістаються наполегливим. Для того, щоб чогось досягти, необхідно поставити перед собою мету і наполегливо її досягати. Один із секретів становлення майстерності в Таеквон-до - наполегливе подолання всіх труднощів.

 

Квиток №5 Рахунок по-корейськи до 10. Для чого необхідний «Туль». «ДАН-ГУН» (розшифрувати назву і вказати кількість рухів)

 

Відповідь:

1- хана, 2 - туль, 3 - сет, 4 - НЕТ, 5 - тасот, 6 - йосот, 7 - ільгоп, 8 - йодоль, 9 - ахоп, 10 - Йоль.

Використання в тренуванні туль дозволяє шляхом повторення багатьох в'язок рухів удосконалювати спаринг, підвищувати гнучкість, опанувати технікою рухів, зміцнювати м'язи, учитися контролю дихання, відточувати плавність і ритмічність рухів.

Туль «Дан Гун» названий на честь Дан Гуна - родоначальника корейської нації і засновника Дангунской Кореї, що існувала в 2333 до н.е.. Туль налічує 21 рух.

 

Квиток №6 Чому пояс, в Таеквон-до, зав'язується в один обхват? Як називається площадка для проведення змагань з Таеквон-до? Розшифрувати духовний принцип «Самоконтроль».

 

Відповідь:

Головне призначення пояса - підкреслити значення філософських основ таеквон-до, а також позначити кваліфікацію спортсмена. 1 липня 1985 було прийнято рішення про те, що пояс повинен оперізувати тіло що займається один раз а не двічі, як це практикувалося раніше. Один оборот пояса навколо тіла символізує: 1- «Про до иль кван» - прагненні, у що б то не стало досягти одну, раніше поставлену мету; 2 - «Іль пхен дан сим» - служіння одній справі з непохитною відданістю; 3 - «Іль Кек пхіль сунг» - досягнення перемоги шляхом проведення одного удару.

Майданчик для проведення змагань з Таеквон-до називається «Доянг».

Самовладання надзвичайно важливо як в тренувальному залі, так і в повсякденному житті. Втрата самоконтролю під час спарингу може привести до дуже серйозних наслідків для обох суперників. Нелагідність всередині колективу є проявом поганого самоконтролю. Великий китайський мислитель Лао Цзи казав: «Сильний - той, хто вміє перемагати себе, а не іншого».

 

 

Квиток № 7 Що символізує напис на спині Добко? Розповісти все про стійці «Гоннун согі». П.І.Б президента Федерації Таеквон-до І.Т.Ф. Україна.

 

Відповідь:

Напис робиться у вигляді вічнозеленого дерева - сосни.

«Гоннун согі» є найбільш ефективною стійкою для виконання атакуючих і захисних дій, спрямованих вперед або назад. 1. Нога переміщається вперед або назад так, щоб відстань між пальцями в поздовжньому напрямку становило 1,5 ширини плечей, а відстань між центрами стоп (в поперечному напрямку) дорівнювало ширині плечей. 1. Коліно передньої ноги згинається таким чином, що уявна вертикальна лінія одночасно проходить через колінний суглоб і п'яту. Задня нога повинна бути прямою. 2. Вага тіла розподілена рівномірно на обидві ноги. 3. Стопа передньої ноги звернена вперед, стопа задньої ноги повернута назовні на 25 °. Поворот задньої ноги боле ніж на 25 ° ускладнює захисні дії при атаці ззаду. 4. М'язи стоп повинні бути напружені (повинно виникати відчуття, що стопи притягуються один до одного). 5. При виконанні атакуючих і захисних дій з цієї стійки таеквондіст може бути звернений до суперника особою або в півоберта.

Президент Федерації Таеквон-до І.Т.Ф. Україна - Потернак Віктор Миколайович (майстер VII дан).

 

Квиток № 8 Скільки існує Тулей в Таеквон-до? Дата заснування Федерації Таеквон-до І.Т.Ф. Україна. Розшифрувати духовний принцип «Непохитність духу».

 

Відповідь:

В Таеквон-до існує 24 туля, що символізує 24 години в добі, тобто життя людини.

Федерація Таеквон-до І.Т.Ф. Україна створена в 1992 році.

«Тут спочивають триста, які виконали свій обов'язок». Ця проста епітафія відноситься до одного з найбільших подвигів в історії людства. Леонід і 300 спартанців, ставши насмерть на шляху полчищ Ксеркса, показали світові, що таке непохитний дух. Займаються Таеквон-до повинні бути чесними і щирими. Зіткнувшись з несправедливістю, вони повинні діяти активно, нічого не боячись, проявляти непохитний дух, незалежно від того, хто їм протистоїть і як багато противників.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)