АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

БА лікування вар 1

Читайте также:
  1. Для лікування остепороза
  2. Лікування вошивості
  3. Лікування корости
  4. Лікування на до шпитальному етапі
  5. Лікування хворих на піодермію
  6. Лікування хворих на туберкульоз шкіри
  7. Основні принципи лікування гонореї
  8. Санаторно-курортне лікування
  9. Фармацевтична опіка при застосуванні препаратів для симптоматичного лікування головного болю
  10. Фармацевтична опіка при застосуванні препаратів для симптоматичного лікування метеоризма
  11. Фармацевтична опіка при застосуванні препаратів для симптоматичного лікування суглобного і м’язового болю.

Підсумковий тестовий контроль:

 

1 Хворий Д., 13 років, страждає на екзогенну бронхіальну астму легкого ступеня та харчову алергію. При диспансерному спостереженні треба рекомендувати:

A Заборонити заняття в спортивних секціях

B Рекомендувати зміну місця проживання

C Заборонити вживання алергізуючих продукти харчування

D Заборонити саноторне лікування

2 Дівчинка пубертатного віку протягом останніх трьох років страждає бронхіальною астмою легкий перебіг. У теперішній час - ремісія. Направлена для проведення специфічної імунотерапії. Що доцільне рекомендувати дитині?

A Преднізолон

B Інтал, тайлед

C Антигістамінні препарати

D Гистаглобулін, аллергоглобулін

E Глюконат кальцію

3 Дівчинка пубертатного віку протягом останніх трьох років страждає бронхіальною астмою середньої тяжкості. У сьогодення - ремісія. Направлена для проведення специфічної імунотерапії. Що доцільно рекомендувати дитині?

A. Преднізолон

B. Фликсотид

C. Антигістамінні препарати

D. Гистаглобулін, аллергоглобулін

E. Глюконат кальцію

4 У дитини з БА напади задухи 3-4 рази на місяць, нічні напади 2-3 рази в тиждень, добові коливання ПСВ 20-30%, фізичний розвиток не порушений. Який перебіг хвороби ви припускаєте?

A. Легке

B. Тяжке

C. Среднєтяжке

D. Украй важке

E. Дуже легке

5 При проведенні пацієнтові 10 років бронхолітичного тесту прохідність дихальних шляхів покращала на 35%. Оборотність бронхіальної обструкції:

A. Значительная

B. Незначна

C. Негативна

D. Сомнительная

E. Результат недостовірний

6 Хворому 6 років з среднетяжкою течією БА Ви рекомендуєте після гострого нападу астму:

A. Проведення базисної терапії з включенням інгаляційних кортикостероїдів

B. Базисну терапію не проводити

C. Планове призначення В2-агонистов короткої дії

D. Планове призначення пролонгованих теофіллінів

E. Планове призначення пролонгованих В2-агонистов

7 У дитини, що користується кишеньковим інгалятором, з'явилися: осипла голосу, кандидоз порожнини рота. Це ускладнення після прийому:

A. Інгаляційних кортикостероїдів

B. Пролонгованих В2-агонистов

C. Антілейкотрієнових препаратів

D. Кромогліката натрію

E. Теофіллінов

8Дитині 7 років з важким нападом БА, неефективністю бронхолітичної терапії в перебігу 2 годин, що живе в несприятливих побутових умовах, показано:

A. Госпитализация у стаціонар

B. Підсилити бронхолітичну терапію під контролем пікфлоуметрії і батьків

C. Подключить інгаляційні стероїди

D. Введение препаратів еуфілліну в/в

E. Назначение атровента

 

9 Хлопчик 9 років скаржиться на періодично виникаючі приступи утрудненого свистячого дихання, сухого кашлю при контакті з кішкою. Такий стан має розвиток 2-3 рази на рік, триває від декількох хвилин до 1,5-2 годин. Приступ проходить самостійно. Який ступінь тяжкості бронхіальної астми у дитини.

A 1 ступінь

B 2 ступінь

C 3 ступінь

D 4 ступінь

E 0 ступінь

10 Дитина хворіє на бронхіальну астму. У ночі на тлі ГРВІ у дитини виник напад дихавиці. Які медикаменти є препаратамі першого вибору для зняття нападу?

A Бета-2 агоністи

B Муколітики

C Антибіотики

D Кортикостероїди

E Антигістаминні

11 4-річний хлопчик страждає на бронхіальну астму, атопічну форму, важкий персистуючий перебіг, період загострення.ПСВ 50% Який найраціональніший варіант терапії?

A Кортикостероїди (топічні) + b2-агоністи короткої дії (за потребою)

B Кортикостероїди (топічні)

C Кортикостероїди (системні) + b2-агонисти короткої дії, теофіллин внутрішньовенно

D b2-агоніст пролонгований

E Кортикостероїди в табетках

12 У 13-річної дитини нечасті приступи ядухи (до 8 разів на рік), які знімаються інгаляційними бронхолітичними препаратами. Встановлено діагноз – бронхіальна астма, легкий перебіг. Які препарати слід призначити в якості тривалої базисної терапії

A Еуфілін

B Інгаляційні кортикостероїди

C Антигістамінні препарати

D Бронхолітики

E кромони

13 Дитина 7 років хворіє на бронхіальну астму. Діагнастовано напад ядухи. З який препаратів ви почнете лікування?

A Інгаляційні адреноміметики

B Преднізолон внутрішньо

C Еуфілін внутрішньо

D Антибіотики

E Антигістамінні препарати

14 Дитина 3 років хворіє на бронхіальну астму. Яке обстеження необхідно провести для встановлення етіологічного чинника хвороби?

A Біопсію шкіри

B Рівень циркулюючих імунних комплексів

C Алергологічні тести

D Рівень еозінофілії

E Обстеження на гельмінти

15 У дитини 10 років після контакту з кішкою виник напад утрудненого свистячого дихання, здуття грудної клітини, сухий кашель. Скільки інгаляцій сальбутамолу можна вжити протягом першої години розвитку цього стану?

A Від 1 до 4

B Від 1 до 2

C Одну

D Дві

E Три

16 У дівчинки 14 років після прогулянки у парку виник напад утрудненого свистячого дихання, здуття грудної клітини, сухий кашель. Який препарат недоцільно використовувати для надання допомоги дитині?

A Сальбутамол

B Фенотерол

C Інтал

D Беродуал

E Комбівент

17 Дитина 7 років знаходиться у відділенні інтенсивної терапії першу добу з приводу астматичного статусу. Який препарат недоцільно використовувати для надання невідкладної допомоги дитині?

A Сальбутамол

B Еуфілін

C Беродуал

D Преднізолон

E Фліксотид

18 Хлопчик 4 років страждає на бронхіальну астму. На тлі ГРВІ виник напад ядухи, ефект від призначення інгаляційних бронхолітиків незадовільний. Яка одноразова доза еуфіліну для внутрішньовенного капельного введення може бути використана для надання допомоги дитині?

A 1 – 2 мг/кг

B 2 – 3 мг/кг

C 3 – 4 мг/кг

D 4 – 5 мг/кг

E 7 – 10 мг/кг

19 У 6- річної дівчинки з бронхіальною астмою I-шої ступені тяжкості після перенесеної ГРВІ, під час фізичного навантаження з’являється нечастий кашель, експіраторна задишка. Показники пікфлуометрії зменшились на 20 %. Обгрунтуйте,. якому препарату Ви віддасте перевагу для попередження приступу астми навантаження?

A Адреналін

B Вентолін

C Задитен

D Алупент

E Серевент

20 Хлопчик 12 років скаржиться на сухий кашель, задишку. Хворіє протягом одного року. Напади задухи короткочасні, 1-2 рази за місяць. Об'єктивно: дитина неспокійна, шкіра бліда, ціаноз носогубного трикутника, задишка експіраторного типу, ЧД 48 за хвилину. Над легенями перкуторний звук з коробочним відтінком, аускультативно дихання послаблене, сухі свистячі хрипи з обох боків. Об'єм форсованого видиху (ОФВ) 80 % від належного. Обгрунтуйте необхідний препарат

A Сальбутамол

B Преднізолон

C Еуфілін

D Супрастин

E Індометацин

21 Визначить дози топічних стероїдів в перерахунку на беклометазона діпропіонат, які використовуються в лікуванні дітей з бронхіальною астмою при середньоважкому її плині.

A 100 - 200 мкг

B 200 – 400 мкг

C 400 – 600 мкг

D 600 – 800 мкг

E більше 800 мкг

22 До приймального відділення доставлен хлопчик 12 років, хворий на важку бронхіальну астму, у якого протягом 36 годин не купується приступ задухи, не зважаючи на шестикратне застосування сальбутамолу. Що треба провести дитині поряд з оксигенотерапією?

A Інгаляцію сальбутамолу

B Інгаляцію гормонів І

C нфузію теофіліну

D Інфузію гормонів

E інгаляцію фізіолог. розчину

23 У 5 - річного хлопчика після гри з кішкою через півгодини з’явилось свербіння шкіри, набряк та ділянки висипу з локалізацією на обличчі, верхніх кінцівках, груді, животі, спині, почав наростати набряк губ, язика, утруднення дихання. Призначення препаратів якої групи буде найбільш ефективним у даному випадку.

A Антигістамінні препарати

B Симпатоміметики..

C Кортикостероїд

D Симпатолітики

E Холінолітики.

24 У хворого розвинулася клінічна картина анафілактичного шоку на введення алергенів кліщів домашнього пилу під час алергообстеження. Ваша тактика надання невідкладної допомоги.

A Адреналін, пеніцілліназа, глюкокортикоїди, антигістамінні препарати

B Адреналін, антигістамінні препарати.

C Антигістамінні препарати.

D Пеніцілліназа.

E Глюкокортикоїди, антигістамінні препарати

25 Дитина 9 р. Хворіє протягом двох років на бронхіальну астму, атопічну форму, з важким перебігом. Отримувала фліксотид інгаляційно протягом 2 міс Раптово припинено приймання препарату. При надходженні до стаціонару скаржиться на задишку, відчуття стиснення у грудях, малопродуктивний кашель.Дома приймала сальбутамол інгаляційно 6 разів на добу. Через добу у дитини розвинувся асматичний стан. Який препарат слід призначити першочергово?

A Розчин преднізолону внутрішньовенно

B Розчин еуфіліну внутрішньовенно

C Зволожений кисень інгаляційно.

D Розчин амброксолу внутрішньовенно

E Розчин гідрокарбонату натрію внутрішньовенно

26 Дівчинка, 12 років, страждає на бронхіальну астму протягом 5 років. Отримує інгаляціїні глюкокортикоїди. Хвороба загострилася 3 доби тому. Протягом останьої ночі 10 разів користувалася “Вентолін”. Об’єктивно: стан тяжкий, шкірні покрови бліді, акроціаноз, значна експіраторна задишка, сухий постійний кашель. Грудна клітка вздута, дихання послаблене, незначні сухі хрипи. ПШВ провести неможливо. Оберіть оптимальну терапію.

A Еуфілін в/в, 2,4\% р-н, 6 мг/кг + преднізолон в/в,2 мг/кг

B Еуфілін в/в, 2,4\% р-н, 6 мг/кг +?2-агоністи.

C Штучна вентіляція легенів.

D Еуфілін 2,4 \%р-н 2 – 4мг/кг в/в і6 мг/кг в/м.

E Адреналін п/ш, 0,1\% р-н, 0,01 мг/кг + еуфілін в/м, 2,4\% р-н, 2 –6 мг/кг

27 У хлопчика 10 років бронхіальна астма, атопічна форма, легкий перебіг, персистуючий перебіг, період загострення. Який варіант терапії найбільш раціональний?

A Кромоглікат + b-2-агонисти короткої дії (на вимогу)

B Кортикостероїди (інгаляційні)

C Кортикостероїди (інгаляційні) + b-2-агонисти короткої дії (на вимогу)

D b-2-агонист пролонгований

E Кортикостероїд в таблетках

28 Дівчинка пубертатного віку протягом останніх трьох років страждає бронхіальною астмою легкий перебіг. У теперішній час - ремісія. Направлена для проведення специфічної імунотерапії. Що доцільне рекомендувати дитині?

A Преднізолон

B Інтал, тайлед

C Антигістамінні препарати

D Гистаглобулін, аллергоглобулін

E Глюконат кальцію

29 Дівчинка пубертатного віку протягом останніх трьох років страждає бронхіальною астмою середньої тяжкості. У сьогодення - ремісія. Направлена для проведення специфічної імунотерапії. Що доцільно рекомендувати дитині?

A. Преднізолон

B. Фликсотид

C. Антигістамінні препарати

D. Гистаглобулін, аллергоглобулін

E. Глюконат кальцію

30 У дитини з БА напади задухи 3-4 рази на місяць, нічні напади 2-3 рази в тиждень, добові коливання ПСВ 20-30%, фізичний розвиток не порушений. Який перебіг хвороби ви припускаєте?

A. Легке

B. Тяжке

C. Среднєтяжке

D. Украй важке

E. Дуже легке

31 При проведенні пацієнтові 10 років бронхолітичного тесту прохідність дихальних шляхів покращала на 35%. Оборотність бронхіальної обструкції:

A. Значительная

B. Незначна

C. Негативна

D. Сомнительная

E. Результат недостовірний

32 Хворому 6 років з среднетяжкою течією БА Ви рекомендуєте після гострого нападу астму:

A. Проведення базисної терапії з включенням інгаляційних кортикостероїдів

B. Базисну терапію не проводити

C. Планове призначення В2-агонистов короткої дії

D. Планове призначення пролонгованих теофіллінів

E. Планове призначення пролонгованих В2-агонистов

33 У дитини, що користується кишеньковим інгалятором, з'явилися: осипла голосу, кандидоз порожнини рота. Це ускладнення після прийому:

A. Інгаляційних кортикостероїдів

B. Пролонгованих В2-агонистов

C. Антілейкотрієнових препаратів

D. Кромогліката натрію

E. Теофіллінов

34 Дитині 7 років з важким нападом БА, неефективністю бронхолітичної терапії в перебігу 2 годин, що живе в несприятливих побутових умовах, показано:

A. Госпитализация у стаціонар

B. Підсилити бронхолітичну терапію під контролем пікфлоуметрії і батьків

C. Подключить інгаляційні стероїди

D. Введение препаратів еуфілліну в/в

E. Назначение атровента

 

 

Матеріали контролю для заключного етапу:


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)