АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перев’язка опікової рани

Читайте также:
  1. Контрольна перев’язка асептичної післяопераційної рани
  2. Перев’язка рани в стадії гідратації
  3. Перев’язка рани в стадії дегідратації.

Оснащення:

  1. Фантом «Опікова рана» без пов’язки.
  2. Ємкість з 0, 02% р-ном фурациліну.
  3. Ємкість зі спиртом (70º).
  4. Ємкість зі стерильним новокаїном (0,25 – 0,5%).
  5. 2 лотки з 0,2% розчином хлорантоїну чи іншого дезінфектанту для використаного інструменту та матеріалу.
  6. Стерильний ниркоподібний лоток зі стерильними марлевими серветками, кульками, 3 пінцетами та ножицями Купера, який необхідно взяти зі стерильного столу корнцангом, що стоїть в ємкості з 6 % р-ном перекису водню.

Попередня підготовка:

  1. Зручно розташувати фантом, ємкості з розчином новокаїну, фурациліну та спирту, лотки для використаного матеріалу та інструментів.
  2. Одягнути маску, гумові рукавички.
  3. Перевірити дату та час накривання стерильного столу.
  4. Відкрити стерильний стіл, на якому розташовані стерильні серветки, кульки, тампони, ниркоподібні лотки, пінцети, затискачі, шприці, ножиці тощо.
  5. Взяти з ємкості з 6% р-ном перекису водню корнцанг.
  6. Корнцангом взяти зі стерильного столу ниркоподібний лоток, не торкаючись його внутрішньої сторони і країв.
  7. Покласти на лоток стерильний перев’язочний матеріал, ножиці і пінцети таким чином, щоб один з них взяти рукою, не торкаючись лотка.
  8. Поставити зручно лоток поруч з фантомом.
  9. Закрити стерильний стіл.

 

Основні етапи виконання:

  1. Взяти у ліву руку пінцет, що виступає над лотком, не торкаючись ні до чого рукою (далі лівий пінцет).
  2. Взяти лівим пінцетом зі стерильного лотка в праву руку ще один пінцет (далі правий пінцет –ним працюємо в рані та поетапно змінюємо його).
  3. Лівим пінцетом взяти зі стерильного лотка марлеву кульку, змочити її в спирті (залишки спирту видалити, притискаючи кульку до внутрішньої поверхні ємкості), перекласти в правий пінцет та обробити шкіру навколо опікової поверхні. Кульку викинути у лоток «Використаний матеріал».
  4. Лівим пінцетом взяти зі стерильного лотка ще одну марлеву кульку або серветку, змочити її в розчині новокаїну, перекласти в правий пінцет та обережно обробити опікову поверхню. Кульку викинути у лоток «Використаний матеріал».
  5. Правий пінцет покласти на краї лотка упоперек, далі від себе.
  6. Лівим пінцетом взяти в праву руку зі стерильного лотка ножиці лезами догори.
  7. Ножицями підрізати пухирі біля основи, не знімаючи відшарованого епідермісу. Викинути ножиці у лоток «Використаний інструмент».
  8. Правою рукою взяти пінцет, яким працювали попередньо та поклали на краї лотка.
  9. Лівим пінцетом взяти кульку або серветку, перекласти її в правий пінцет і обережно промокнути ексудат, що видалився з пухирів. Викинути правий пінцет у лоток «Використаний інструмент».
  10. Лівим пінцетом взяти зі стерильного лотка ще один пінцет та серветку. Серветку захопити за кінці пінцетами, намотати її навколо губок пінцетів, занурити в ємкість з фурациліном. Залишки розчину видалити, притискаючи серветку до внутрішньої поверхні ємкості. Розмотати серветку.
  11. Обережно накласти серветку на опікову поверхню, при цьому ні до чого не торкаючись лівим пінцетом.
  12. Лівим пінцетом взяти ще одну стерильну серветку, перекласти в правий та накласти поверх серветки з фурациліном. На неї можна ще покласти декілька серветок.
  13. Використані пінцети покласти в лоток «Використаний інструмент».
  14. Закріпити серветки бинтовою пов’язкою.
  15. Використаний інструмент занурити в дезрозчин для подальшого ополіскування та замочування, використаний матеріал помістити в спеціальну ємкість для подальшої утилізації.

 

Травми


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)