АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Анілінові барвники

Читайте также:
  1. Будівельні матеріали із кераміки
  2. ВАРІАНТ
  3. Варіант ІІІ
  4. Виробництво скла та скловиробів
  5. Восемь символов удачи
  6. Герпетиформний дерматит Дюрінга
  7. Додаток 13
  8. Досягнення
  9. За будь-якої форми отруєння характер впливу шкідливих речовин на організм людини визначається їх токсичністю, тобто мірою їх фізіологічної активності.
  10. Забезпечення захисту людини від впливу хімічних речовин.
  11. Кількісне визначення.

Для фарбування мікроорганізмів використовують анілінові барвники. Це, в основному, похідні органічних сполук (аніліну та інших). Це порошки, які не розчиняються у воді, але добре розчиняються в органічних розчинниках (спирт, ацетон). Для фарбування мікроорганізмів використовують спиртово-водні розчини.

Анілінові барвники бувають: основні, кислі та нейтральні. Для фарбування бактерій використовують основні барвники. Методи фарбування мікроорганізмів є прості і складні. Прості – коли використовують 1 барвник. Складні – використовують 2 та більше барвників, або 1 барвник та речовини, які не фарбують мікроби, але приймають участь у процесі фарбування.

 

Анілінові барвники

Колір Основні Кислі
Червоний Нейтральний червоний Фуксин Сафранін Піронін Кислий фуксин Еозин
Фіолетовий Генціанвіолет Кристалвіолет  
Синій Метиленовий синій  
Зелений Малахітовий зелений Бриліантовий зелений  
Чорний Інулін Нігрозин
Жовтий   Конго Аурантія
Коричневий Хризоїдин  

 

Схема промінів при сухій (А) і масляній (Б) системах;

1-фронтальна лінза об’єктиву; 2-імерсійне масло; 3-предметне скло.

Завдання №1. Приготувати бактеріальні препарати із коків та паличок, пофарбувати простими методами, дослідити в мікроскопі.

 
 


       
   
 
 


Фарбування

метиленовим синім

Чиста культура

Staphylococcus saprophyticus

 
 


       
   
 
 


Фарбування фуксином

Чиста культура

Escherichia coli

 

Висновок:

 

План і організаційна структура навчального заняття.

№ з/п Етапи заняття Розподіл часу Види контролю Засоби навчання
         
1. Підготовчий етап 45 хв.    
1.1. Організаційні питання. 10 хв.    
1.2. Ознайомлення з кафедрою та формування мотивації 10 хв.   Історичні довідки на стендах кафедри
1.3. Контроль і оцінка початкового рівня підготовки. 25 хв. Тестові завдання, усне опитування за стандартизованим переліком питань Рекомендована навчально-методична література
2. Основний етап. 60 хв.   Рекомендована навчально-методична література та методичні рекомендації кафедри.
2.1. Проведення досліджень і запис протоколу.   Перевірка протоколу  
  Запис у протокол правил роботи в учбовій мікробіологічній лабораторії, структури бактеріологічної лабораторії, організації робочого місця лікаря-бактеріолога, методики виготовлення бактеріального препарату-мазку, анілінових барвників, схеми роботи проходження промінів при сухій і імерсійній системах мікроскопу. 20 хв.   Таблиці, переліки, схеми, малюнки.
         
  Приготування бактеріальних препаратів із чистих культур стафілококу та кишкової палички, дослідження її морфології у мікроскопі. 30 хв.   Мікробіологічні атрибути, чисті культури стафілококу та кишкової палички
2.2. Аналіз результатів досліджень та їх оцінка. 10 хв. Усне опитування  
3. Заключний етап. 35 хв.    
3.1. Контроль кінцевого рівня підготовки та його оцінювання. 25 хв. Тестові завдання, усне опитування, перевірка та підписування протоколів.  
3.2. Загальна оцінка навчальної діяльності студента. 5 хв.    
3.3. Інформування студентів про тему та план наступного заняття. 5 хв.    

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)