АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Маневрові пересування локомотива (МВРС)

Читайте также:
  1. II Выбор схемы станции
  2. III. Требования охраны труда во время работы
  3. Pour en savoir davantage
  4. Абіотичні екологічні фактори
  5. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  6. Анализ случаев нарушения безопасности движения с установлением виновных и конкретных нарушений правил и порядка работы
  7. Антична філософія: космоцентризм
  8. Баланс процентних ставок
  9. Банкет-фуршет
  10. Банківська послуга «Іпотечне житлове кредитування»
  11. Безопасность
  12. Бесстыковой путь
Перед приведенням в рух поїзного локомотива після відчеплення від поїзда. Одержати план маневрових пересувань (роботи), з'ясувати (отримати інформацію ДСП) про готовність маршруту. Переходимо на рух по маневрових сигналах. "Хвилинна готовність" Маневровий №--- з ____ колії білий. План роботи отриманий, стрілки в межах видимості по маршруту.   По інформації ДСП маршрут приготовлений повністю. Швидкість руху.....км/г   По інформації ДСП маршрут приготовлений частково до..., швидкість не більш 20 км/г. " Хвилинна готовність" Зрозумів, переходимо на рух по маневрових сигналах. Швидкостемірна стрічка протягнута. Бачу маневровий №... з ____ колії білий. План роботи отриманий, стрілки по маршруту. По інформації ДСП маршрут приготовлений повністю (частково). Швидкість руху.....км/г   Зрозумів, маршрут приготовлений частково до..., швидкість не більш 20 км/г.   Після виїзду з кодованій колії приймання поїзда не перемикати АЛС з червоного на білий вогонь. На білий вогонь АЛС перемикати тільки при наявності повідомлення про повне приготування маневрового маршруту, у цьому випадку дозволяється розвивати швидкість руху встановлену ПТЕ при маневрах та наказом начальника залізниці. Положення стрілок дублюється локомотивною бригадою при появі їх у межах видимості.
  Перед приведенням в рух локомотива одиночного або з вагонами, причепленими позаду, або МВРС. " Хвилинна готовність". План роботи отриманий. Маневровий М.... з ____ колії білий, маршрут у межах видимості приготовлений вірно, швидкість ___ км/г. По інформації ДСП маршрут приготовлений повністю. Швидкість руху.....км/г   По інформації ДСП маршрут приготовлений частково до..., швидкість не більш 20 км/г. " Хвилинна готовність". План роботи отриманий. Бачу маневровий М... з ____ колії білий, маршрут у межах видимості приготовлений вірно, зрозумів швидкість ___ км/г. По інформації ДСП маршрут приготовлений повністю (частково). Швидкість руху.....км/г   Зрозумів, маршрут приготовлений частково до..., швидкість не більш 20 км/г. Вести спостереження за маршрутом руху, сигналами і перебуванням людей в безпечному місці. При неясності плану роботи уточнити його. Якщо локомотив (МВРС) стоїть так, що показання сигналу з кабіни не видно, одержати дозвіл ДСП на приведення в рух. Положення стрілок дублюється локомотивною бригадою при появі їх в межах видимості.
         

 

Перед приведенням локомотива в рух вагонами вперед. Маневровий М... білий, складач подає сигнал «вперед» («назад»). Швидкість не більш ____ км/г. Бачу маневровий М...білий, складач подає сигнал «вперед» («назад»). Зрозумів, швидкість не більш ____ км/г. Показання світлофора і сигнал складача доповідає першим той, з боку якого краща видимість.
Маневровий світлофор із заборонним показанням. Маневровий синій (червоний). Бачу маневровий синій (червоний). Про показання сигналу доповідати тільки він з'явиться в межах видимості, а при необхідності повторити.
Прослідування маневрового світлофора з заборонним показанням. Світлофор М- ____ з заборонним показанням проїхати дозволено, стрілки по маршруту. Швидкість не більш 20 км/г. Зрозумів, світлофор М- ____ з заборонним показанням проїхати дозволено, стрілки по маршруту. Швидкість не більш 20 км/г. При русі повторювати один одному положення стрілок.
Маневровий світлофор з білим вогнем. Маневровий М.. білий. Маршрут наш. Бачу маневровий М... білий. Маршрут наш.  
Прослідування маневрового світлофора з білим вогнем. (за 20-10м від сигналу). Проїжджаємо М- ___ білий, стрілки по маршруту, наступний білий (синій). Зрозумів проїжджаємо М- ___ білий, стрілки по маршруті, наступний білий (синій). Доповідь повторюється при прослідуванні кожного маневрового світлофора, що входить у маневровий маршрут.
Приведення однокабінного локомотива в рух заднім ходом. Маневровий М... з нашої колії білий. Наступний синій (білий, не видний). Бачу маневровий М... з нашої колії білий. Наступний синій (білий, не видний). Машиніст зобов'язаний особисто переконатися в показанні сигналу, перейшовши на протилежну сторону кабіни.
Маневри по ручних сигналах Сигналіст (стрілочник, складач) подає сигнал уперед (назад, зупинка). Бачу сигнал уперед (назад, зупинка) Першим доповідає той, хто першим помітив сигнал.
Маневровий світлофор з білим вогнем (стрілки на місцевому керуванні) Маневровий М...з нашої колії білий. Дозвіл сигналіста отриманий, маршрут наш. Бачу маневровий М...з нашої колії білий. Зрозумів, дозвіл сигналіста отриманий, бачу маршрут наш. Стежити за розташуванням рухомого складу на сусідніх коліях за граничними стовпчиками.

 

Примітки:

1. Якщо після виконання регламенту переговорів поїзд (локомотив) був невідправлений (тимчасово затриманий), то перед наступним його відправленням регламент необхідно повторити в повному обсязі.

2. Об'ява "хвилинної готовності" в повному обсязі не обов'язкова після стоянки поїзда менше 5 хвилин. (інформація про увімкнення АЛС, радіостанції, одержання відповідних документів не дублюється). Для МВРС "хвилинна готовність" доповнюється вимогами місцевих інструкцій.

3. Першим доповідає помічник машиніста, але якщо він сигнал не бачить - машиніст першим називає показання сигналу. При невиконанні помічником регламенту машиніст першим називає показання сигналу та робить зауваження своєму помічникові.

4. При роботі в умовах, які відрізняються від звичайних, (прямування з несправною АЛС, з колійними машинами, прямування по неправильній колії та інше) машиніст та його помічник нагадують один одному особливості прямування з поїздом (локомотивом) при цих умовах згідно відповідних нормативних документів.

5. На моторвагонних поїздах при виході помічника машиніста з кабіни порядок дублювання показань сигналів встановлюється місцевими інструкціями.

6. У випадках наявності зауважень про стан свого або зустрічного (попутного) поїзда, про стан колії, контактної мережі, інших споруд, сприйняття сигналів, які подають працівники, що зустрічають та проводжають поїзд, машиніст та його помічник повідомляють один одного про це і вживають заходи згідно вимог ПТЕ та інструкцій з наступним записом у книгу зауважень машиністів.

7. Дублюються сигнальні знаки: “Вимкнути струм”, “Увімкнути струм”, “Увага! Струмоподіл”, “Опустити струмоприймач”, “Підняти струмоприймач”. Там, де на світлофорі встановлені маршрутні чи світлові покажчики, їх показання локомотивною бригадою також повторюються один одному.

8. При організації руху поїздів за сигналами АЛС, що застосовується як самостійний засіб сигналізації та зв'язку, локомотивна бригада виконує цей же регламент переговорів та вимоги Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України та Інструкції з сигналізації на залізницях України, при цьому дублюються всі зміни показань на локомотивному світлофорі АЛС, замість інформації про порядок прямування до прохідних світлофорів, їх прослідування, називає сигнальні знаки "Межа блок-ділянок".

9. Якщо локомотивний світлофор переключається на більш забороняюче показання (з зеленого на жовтий і т.д.) і показання колійного світлофора не видно, то локомотивна бригада дублює спочатку сигнал локомотивного світлофора, а при появі видимості колійного світлофора – і його показання.

10. Не дозволяється помічнику (машиністу) надавати (повторювати) інформацію про показання світлофорів та готовність маршруту прямування без особистого переконання.

11. Після входу помічника машиніста (машиніста) в кабіну управління можна приводити в рух локомотив (поїзд) не раніше ніж через 30с після виконання встановленого регламенту переговорів.

12. При наданні взаємоінформації про необхідну швидкість руху чи показання швидкостеміра дозволяється цифри вказувати без доповнення: "км/г".

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)