АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Переговорів машиніста і його помічника при веденні поїзда та виконанні маневрової роботи

Читайте также:
  1. Автоматизация и роботизация
  2. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  3. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  4. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  5. Аналіз роботи системи
  6. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  7. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  8. Безопасность функционирования автоматизированных и роботизированных производств.
  9. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  10. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  11. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  12. Варіанти питань до модульної роботи
Умови прямування Доповідь помічника машиніста Відповідь машиніста Додаткові вимоги
Відправлення поїзда зі станції 1. Вихідний (маршрутний) з ___ колії зелений (жовтий і т.д.). Локомотивний зелений (жовтий). 2. Хвилинна готовність: - АЛС включена; - Радіостанція включена на поїзний канал; - попередження виписане; - довідка ВУ-45 отримана. Сигнали зупинки з поїзда та станції не подаються. Посадка пасажирів закінчена (для пасажирських поїздів). Швидкість по стрілках не більш ___ км/г. Стрілки по маршруту. 3. Вихідний (маршрутний) з ___ колії зелений (жовтий і т.д.), маршрутний покажчик (при його наявності) прямо (праворуч, ліворуч і т.д.). 1.Бачу вихідний (маршрутний) з ____ колії зелений (жовтий і т.д.). Локомотивний зелений (жовтий).Об'являю "хвилинну готовність" 2. Зрозумів, хвилинна готовність. - АЛС включена; - радіостанція на поїзному каналі; -Попередження та довідка ВУ-45 отримані. Зрозумів, сигнали зупинки не подаються. Зрозумів, посадка закінчена. Швидкість по стрілках не більш ___ км/г. Стрілки по маршруту.   3. Бачу вихідний (маршрутний) з ___ колії зелений (жовтий і т.д.), маршрутний покажчик (при його наявності) прямо (праворуч, ліворуч і т.д.).     Виконуються підготовчі дії: відпуск гальм краном ум. № 254, реверсивна рукоятка переводиться в положення "вперед", подається звуковий сигнал відправлення, проводиться спостереження за поїздом і сигналами, які подаються з поїзда, працівниками станції чи вагонного депо.     Додатково перевірити приналежність світлофора колії відправлення. За 10 – 15 м до вихідного (маршрутного) світлофора повторно дублюється його показання.
Після виходу всього поїзда за межу станції. Швидкість по перегону не більш ____ км/г. Вас зрозумів, швидкість по перегону не більш ___ км/г. Дублюється встановлена швидкість по перегону, або максимальна швидкість руху рухомого складу.
Після прослідування вихідного світлофора при наявності попередження на цьому перегоні. На ____ км попередження, швидкість не більш ___ км/г. Вас зрозумів, на ___ км швидкість не більш ____ км/г. Дублюються інші особливості, записані в бланк попередження (особлива пильність і ін.).
При наближенні до встановленого місця перевірки гальм На ___ км проба гальм, швидкість ____ км/г. Сигнальний знак "Початок гальмування". Вас зрозумів, на ___ км проба гальм, швидкість ___ км/г. Бачу сигнальний знак "Початок гальмування".  
При зниженні швидкості на 10 км/г при перевірці дії гальм. Сигнальний знак "Кінець гальмування". Гальмівний шлях в межах встановленого (перевищує встановлений).   Бачу сигнальний знак "Кінець гальмування". Вас зрозумів, гальмівний шлях в межах встановленого, гальма справні (гальмовий шлях перевищує встановлений).   Аналогічно дублюється місце перевірки ЕПГ. При незадовільній роботі гальм діяти згідно інструкції по їх експлуатації та відповідних наказів по залізниці.
При проходженні по місцю обмеження швидкості Жовтий щит (диск), на ____ км не більш ___ км/г. Початок небезпечного місця, не більш ___ км/г. Бачу на швидкостемірі ___ км/г. Кінець небезпечного місця, не більш ___ км/г. Бачу на швидкостемірі ___ км/г.   Бачу жовтий щит (диск). На ____ км не більш ____ км/г. Бачу початок небезпечного місця, на швидкостемірі ___ км/г.   Бачу кінець небезпечного місця, на швидкостемірі ___ км/г. При відсутності сигнальних знаків «Початок небезпечного місця і «Кінець небезпечного місця» машиніст орієнтується по кілометрових і пікетних стовпчиках, доповідає ДСП (ДНЦ) та по приїзду в депо записує ці недоліки в книгу зауважень.  
Після прослідування всім поїздом місця обмеження швидкості. Зелений щит (диск), швидкість по перегону не більш ___ км/г. Бачу зелений щит (диск), вас зрозумів, швидкість по перегону не більш ___ км/г.  
Після прослідування пасажирським (у т.ч. МВРС) поїздом сигнального знака «Кінець небезпечного місця». Хвіст прослідував небезпечне місце, швидкість по перегону не більш ___ км/г. Вас зрозумів, хвіст прослідував небезпечне місце, швидкість по перегону не більш ___ км/г.  

 

При жовтому вогні прохідного світлофора. Прохідний жовтий, швидкість прослідування не більш 60 (50) км/г. Бачу жовтий прохідний, на швидкостемірі ___ км/г. При проходженні по багатоколійній ділянці доповідати номер колії, до якої відноситься світлофор, відлучатися з кабіни забороняється.
При наявності на світлофорі вертикальних стріл (мал. 2.15 і 2.16 ІСІ №ЦШ-0001): однієї стріли і зеленому вогні;   двох стріл і жовтому вогні.   Прохідний (вхідний, маршрутний, вихідний) зелений, наступний світлофор огороджує блок-ділянку менш гальмівного шляху.   Прохідний (вхідний, маршрутний, вихідний) жовтий, світлофор огороджує блок-ділянку менш гальмівного шляху. Швидкість прослідування.....(згідно наказу Н)     Бачу прохідний (вхідний, маршрутний, вихідний) зелений, зрозумів Вас, наступний світлофор огороджує блок-ділянку менш гальмівного шляху. Бачу прохідний (вхідний, маршрутний, вихідний) жовтий, зрозумів Вас, наступний світлофор огороджує блок-ділянку менш гальмівного шляху. Швидкість прослідування.....(згідно наказу Н)    
При наближенні до прохідного (вхідного) світлофора з червоним вогнем (незрозумілим сигналом, сигналом що потух). Прохідний (вхідний станції _________) червоний (незрозумілий сигнал, сигнал погас).   Положення контролера та тиск в гальмівній магістралі?   За 400 м до світлофора швидкість не більш 20 км/г, зупинка за 100 – 150 м до сигналу. Бачу прохідний (вхідний станції _________) червоний (незрозумілий сигналом, сигнал згас).   Контролер на нульовій позиції, тиск у гальмівній магістралі (зарядний) Готовий до застосування гальм.   Вас зрозумів, за 400 м до світлофора швидкість не більш 20 км/г, зупинка за 100 – 150 м до сигналу. При прослідуванні жовтого сигналу помічник переходить на бік машиніста і повторює показання сигналу після кожного свистка ЕПК-150 (загорянні ламп ПСС). Відлучатися з кабіни забороняється. Після зупинки нагадати один одному щодо необхідності повідомити по радіозв"язку про зупинку поїзда на перегоні.  
Після прослідування прохідного світлофора з червоним вогнем (незрозумілим показанням, погаслим сигналом). Швидкість не більш 20 км/ч.   Бачу, на швидкостемірі ___ км/ч.     Вас зрозумів, швидкість не більш 20 км/г, на швидкостемірі ___ км/г.   Вести поїзд з особливою пильністю    
При появі на локомотивному світлофорі дозволяючого показання сигналу після прослідування прохідного світлофору з червоним вогнем.   Зупинка поїзда для огляду рейок в місці переключення вогнів АЛС щодо виявлення їх злому.   Зупинка поїзда для огляду рейок   Цей порядок встановлюється наказами по залізниці. Машиніст доповідає ДСП (ДНЦ) місце (км, пікет чи номер опори контактної мережі), де з'явилось дозволююче показання на АЛС, а після огляду – стан колії.
  З появою на локомотивному світлофорі дозволяючого показання сигналу і прослідуванні цього місця всім поїздом       Місце пошкодження прослідували всім поїздом. Швидкість до наступного світлофора не більш 40 км/ч.   Бачу, на швидкостемірі ___ км/ч.   Вас зрозумів, місце пошкодження прослідували всім поїздом, швидкість не більш 40 км/г, на швидкостемірі ___ км/г.       Вести поїзд з особливою пильністю По приїзду в депо зробити відповідний запис в книгу зауважень.  
При наближенні до переїзду.   Увага, переїзд.   Бачу переїзд.   Подати сповіщальний сигнал і посилити пильність. Стежити за сигналами, які подає черговий по переїзду. При раптовій появі перешкоди локомотивна бригада дублюють зайнятість переїзду та вживають заходи подачі звукових сигналів чи до зупинки поїзда
Колійного світлофора не видно. Локомотивний світлофор жовтий, (червоно-жовтий). Бачу локомотивний світлофор жовтий, (червоно-жовтий). Повторення проводиться через 30-40с.

 

З появою на локомотивному світлофорі білого вогню на кодованій ділянці. Локомотивний білий, колійний світлофор зелений (жовтий, червоний,... не видно), колія вільна (видимість незадовільна – вжити заходи до зниження швидкості руху) Бачу білий локомотивний, колійний світлофор зелений (жовтий, червоний,... не видно), колія вільна (видимість незадовільна – вживаю заходи до зниження швидкості руху) Вести поїзд з особливою пильністю. Необхідно забезпечити зниження швидкості до такої, яка забезпечить зупинку поїзда перед раптово виниклою перешкодою. Про появу білого вогню доповісти ДСП (ДНЦ) та вияснити його прізвище.
На вхідному світлофорі зелений вогонь.   При наявності зупинки за розкладом на станції. Вхідний станції ___________ зелений, швидкість по станції ___ км/г.   Бачу на швидкостемірі___ км/год. На станції графікова зупинка. Бачу вхідний станції ___________ зелений, зрозумів, швидкість по станції ___ км/г, на швидкостемірі ___ км/г.   Зрозумів, на станції графікова зупинка.  
На вхідному світлофорі один або два жовтих вогні. Вхідний станції ___________ жовтий, швидкість не більш 60 (50) км/ч.   Бачу на швидкостемірі___ км/г. Вхідний станції ___________ два жовтих, швидкість прослідування не більш 60 (50) км/г, на бокову колію не більш ____ км/г.     Бачу на швидкостемірі___ км/г Бачу вхідний станції ___________ жовтий, зрозумів, швидкість не більш 60 (50)км/г, на швидкостемірі ___ км/ч.   Бачу вхідний станції ___________ два жовтих, зрозумів, швидкість прослідування не більш 60 (50) км/г, на бокову колію не більш ___ км/г, на швидкостемірі ___ км/г При прослідувані жовтого сигналу помічник машиніста локомотива, (МВРС), крім тепловозів серії ЧМЕ-2,3, ТЕМ-1,2,7, ТГМ (капотного типу), переходить на бік машиніста і повторює показання сигналу після кожного свистка ЕПК-150 (загоряння ламп ПСС). Відлучатися з кабіни локомотива локомотивній бригаді забороняється
При прослідуванні вхідного (маршрутного) з одним або двома жовтими вогнями. Прослідували вхідний (маршрутний) жовтий (два жовтих). Маршрутний (вихідний) червоний. Стрілки по маршруту Прослідували вхідний (маршрутний) жовтий (два жовтих). Маршрутний (вихідний) червоний. Стрілки по маршруту  

 

Після прослідуванні вхідного (маршрутного) з одним або двома жовтими вогнями.     Вихідний (маршрутний) з ___ колії червоний. За 400 м швидкість не більш 20 км/г (крім МВРС).   Бачу контролер на „0” позиції, тиск в гальмівній магістралі...”. Бачу на швидкостемірі___ км/г     За 100 – 150 м швидкість не більш 10 км/г.   Бачу на швидкостемірі___ км/г Бачу вихідний (маршрутний) червоний з ___ колії. Зрозумів Вас, за 400 м швидкість не більш 20 км/г, на швидкостемірі ___ км/ч. „Контролер на „0” позиції. Тиск в гальмівній магістралі...”.     Зрозумів Вас, за 100 - 150 м швидкість не більш 10 км/г, на швидкостемірі ___ км/г.  
На вихідному(маршрутному) світлофорі зелений (жовтий) вогонь. Поїзд по станції прямує без зупинки. Після прослідуванні вихідного світлофору.   Вихідний з___колії зелений (жовтий).   Швидкість по перегону ___ км/г.   Бачу вихідний з___колії зелений (жовтий).     Зрозумів, швидкість по перегону ___ км/г.  
Пропуск поїзда по некодованих коліях станції.     За 20-30м. від вихідного (маршрутного) світлофора Вихідний (маршрутний) з ___ колії зелений (жовтий), швидкість по стрілках не більш ___ км/г.   Бачу на швидкостемірі___ км/г Стрілки по маршруту. Проїзджаєм зелений(жовтий) сигнал вихідного (маршрутного) світлофора   Бачу вихідний (маршрутний) з ___ колії зелений (жовтий), зрозумів, швидкість по стрілках не більш ___ км/г, на швидкостемірі ___ км/г.   Стрілки по маршруту Проїзджаєм зелений(жовтий) сигнал вихідного (маршрутного) світлофора   Показання вихідного (маршрутного) світлофора при прямуванні поїзда по некодованій колії дублюються не менш двох раз. При відсутності видимості та можливості сприяння іншого світлофора "за свій" вжити заходи до зниженню швидкості та пр необхідності зупинки поїзда.

 

На колії прямування є повторювальний світлофор. Повторювальний світлофор до вихідного (маршрутного) з ___ колії зелений (не горить – прямуємо на червоний). Бачу зелений повторювальний світлофор до вихідного (маршрутного) з ___ колії (не горить – прямуємо на червоний. Вживаю заходи до зниження швидкості руху).  
Відправлення (прийом) поїзда при несправності вихідного (вхідного) світлофора. Вхідний (вихідний) білий мигаючий (отриманий реєстрований наказ, письмовий дозвіл заповнений вірно), маршрут у межах видимості приготовлений вірно, швидкість не більш 20 км/г.     Бачу на швидкостемірі___ км/год. Бачу вхідний (вихідний) білий мигаючий (отриманий реєстрований наказ, письмовий дозвіл заповнений вірно), маршрут у межах видимості приготовлений вірно, зрозумів швидкість не більш 20 км/ч. На швидкостемірі ___ км/г. При русі по стрілочній горловині уважно стежити за правильністю приготування маршруту та вільності колії.
При наближенні до місця установлення лінійного пункту контролю стану рухомого складу (за 1-1,5 км). Прямуємо в зону дії лінійного пункту контролю стану поїзда. Прослідувати без застосування гальм Зрозумів, прямуємо в зону дії лінійного пункту контролю, прослідувати без застосування гальм.    
При наближенні до покажчика перегріву букс. Покажчик не горить   Покажчик горить         Кінець зони дії лінійного пункту контролю. Покажчик перегріву букс білий. Швидкість не більше 20 км/г, по стрілках не більше 15 км/г.   Бачу на швидкостемірі___ км/год.     Вас зрозумів.   Бачу покажчик перегріву букс білий. Зрозумів, швидкість не більше 20 км/г, по стрілках не більше 15 км/г. На швидкостемірі ____ км/г. Подальші дії виконувати згідно вимог відповідних нормативних документів.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)