АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

До виконання курсового проекту

Читайте также:
  1. III. Самостійне виконання учнями практичних завдань
  2. V. Організація виконання та захисту курсової роботи
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  7. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  8. Варіанти завдань до виконання структурних схем
  9. Ведомость дипломного (курсового) проекта.
  10. Вибір об’єкта дипломного проектування
  11. Визначення місії підприємства (бізнес-проекту) та формування цілей його діяльності
  12. Виконання бюджетів.

ХАРКІВСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ МІСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

 

 

 

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ І ЗАВДАННЯ

до виконання курсового проекту

Частина 1 „Балочна клітка і колони робочого майданчика”

з курсу „Металеві конструкції”

(„Будівельні конструкції”)

(для студентів 3 курсу спеціальності 6.092101 –

"Промислове та цивільне будівництво")

 

Харків – ХНАМГ – 2007


Методичні вказівки до виконання курсового проекту Частина 1 „Балочна клітка і колони робочого майданчика” з курсу „Металеві конструкції” („Будівельні конструкції”) (для студентів 3 курсу спеціальності 7.092101 - "Промислове та цивільне будівництво") / Укл. Рудаков В.М., Мазур В.А. - Харків: ХНАМГ, 2007. - 12 с.

 

Укладачі: В.М. Рудаков,

В.А.Мазур

 

Рецензент: к.т.н., С.М. Золотов

 

 

Рекомендовано кафедрою будівельних конструкції,

протокол № 9 від


 

ПРОГРАМА ПЕРШОЇ ЧАСТИНИ КУРСУ „ОСНОВИ ПРОЕКТУВАННЯ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ”

Короткий історичний шлях розвитку металевих конструкцій (МК). Загальна характеристика МК. Номенклатура й область застосування, достоїнства і недоліки, структура вартості, принципи проектування.

Матеріали, що застосовуються в будівництві МК. Сталі: маловуглецеві і низьколеговані. Вибір марок сталі для будівельних МК. Алюмінієві сплави (АС).

Робота сталі при статичному навантаженні. Явище крихкості: наклеп, старіння, нерівномірний розподіл напруження, вплив температури, втомна міцність, випробування на ударну в'язкість.

Сортамент. Коротка характеристика основних профілів сортаменту.

Основні положення розрахунку МК. Метод розрахунку за граничними станами. Навантаження і впливи. СНиП 2.01.07-85*. Граничні стани МК і визначення зусиль у їхніх елементах.

Робота під навантаженням і розрахунок елементів МК; види напружень і їхнє врахування при розрахунку елементів; робота сталі при одноосьовому напруженому стані; граничні відстані і розрахунок розтягнутих елементів; граничні стани і розрахунок елементів, що згинаються; граничні стани і розрахунок стержнів, стиснутих осьовою силою; граничні стани і розрахунок позацентрово розтягнутих і позацентрово стиснутих елементів; крутіння, розрахунок на крутіння конструкцій; граничні стани і розрахунок елементів при впливі змінних навантажень; розрахунок елементів на міцність з урахуванням крихкого руйнування.

Зварні з'єднання: види зварювання і їхня характеристика; види зварних з'єднань, класифікація швів і їхня характеристика; термічний вплив зварювання на з'єднання; робота і розрахунок зварених з'єднань; види і загальна характеристика з'єднань; робота і розрахунок болтових і заклепувальних з'єднань; конструювання болтових і заклепувальних з'єднань; особливості роботи і розрахунку високоміцних болтів.

Основи проектування, виготовлення і монтажу МК: основні вимоги до проектних рішень; технологічність конструкцій і методи її забезпечення; організація проектування; склад проекту; норми проектування за СНиП II-23-81*; поняття САПР; коротка характеристика операцій по виготовленню конструкцій і технічних можливостей заводів; коротка характеристика основних операцій з монтажу конструкцій, методів монтажу і технічних можливостей монтажних організацій.

Балки й балкові конструкції. Загальна характеристика балкових конструкцій; типи балок, компонування балкових кліток, настили балкових кліток. Прокатні балки: підбір перерізу і перевірка несучої здатності (місцеві напруження, загальна стійкість балок, перевірка місцевої стійкості поясів і стінок балок) перевірка жорсткості балок. Складені балки: підбір перерізу балок, зміна перерізу балки за довжиною, перевірка міцності й прогину балки, перевірка і забезпечення загальної стійкості балки, перевірка і забезпечення місцевої стійкості елементів, з'єднання поясів балки зі стінкою, стики балок, обпирання і сполучення балок.

Шляхи удосконалення балкових конструкцій: бістальні балки, балки з алюмінієвих сплавів, попередньо-напружені балки, балки з гнучкою стінкою, балки з перфорованою стінкою.

Колони (стояки), що працюють на центральний стиск:

Загальна характеристика, суцільні колони, наскрізні колони, підбір перерізу суцільних і наскрізних колон, типи і конструктивні особливості баз, розрахунок і конструктивне оформлення баз, оголовки колон і сполучення балок, конструювання і розрахунок оголовків колон.

Ферми: загальна характеристика.

Ферми у складі покрівельного покриття: склад покрівельного покриття, тип ферм, генеральні розміри ферм, крок ферм. Розрахунок і дійсна робота легких кроквяних ферм: визначення розрахункового навантаження, визначення зусиль у стержнях ферм, особливості роботи ферм під навантаженням, підбор перерізів стержнів ферм, стійкість ферм (зв'язку), конструктивний розрахунок вузлів ферм (опорного, проміжного, гребеневого). Особливості конструювання легких ферм із широкосмугових таврів, прямокутних гнутозварених замкнутих профілів, труб.

Важкі ферми: коротка характеристика, особливості розрахунку, типи перерізів стрижнів, особливості конструювання вузлів.

Попередньо-напружені ферми: конструктивні рішення й основи роботи ферм, основи розрахунку.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)