АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поточний контроль

Читайте также:
  1. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  2. I. Контроль, корекція та закріплення знань.
  3. I. ОБЩИЕ ПОЛОЖЕНИЯ ПО ВЫПОЛНЕНИЮ КОНТРОЛЬНОЙ РАБОТЫ
  4. II. Контроль исходного уровня знаний студентов
  5. II. ОБРАЗЕЦ ОФОРМЛЕНИЯ ТИТУЛЬНОГО ЛИСТА КОНТРОЛЬНОЙ РАБОТЫ
  6. II. Требования к оформлению контрольной работы
  7. III. Выполните контрольную работу в соответствии с указаниями.
  8. III. Государственный надзор и контроль за соблюдением законодательства об охране труда
  9. III. Методические указания для студентов заочной формы обучения по выполнению контрольной работы
  10. IV. КОНТРОЛЬ ЗНАНИЙ
  11. IV. Контрольная работа, ее характеристика
  12. IV. Організація. Контроль.

Поточний контроль – це оцінювання навчальних досягнень студента (рівень теоретичних знань та практичні навички з тем, включених до змістових модулів) під час проведення аудиторних занять, організації самостійної роботи, на консультаціях (під час відпрацювання пропущених занять чи за бажанням підвищити попереднє оцінювання) та активності студента на занятті.

Поточний контроль реалізується у формах опитування, виступів на семінарських заняттях, експрес-контролю, письмових контрольних робіт, контролю засвоєння навчального матеріалу, запланованого на самостійне опрацювання студентом тощо.

 

Форми участі студентів у навчальному процесі, які підлягають поточному контролю:

- виступ з основного питання;

- усна доповідь;

- доповнення, запитання до того, хто відповідає, рецензія на виступ;

- участь у дискусіях, інтерактивних формах організації заняття.

- аналіз джерельної та монографічної літератури;

- письмові завдання (тестові, контрольні, творчі роботи, реферати тощо);

- самостійне опрацювання тем;

- підготовка тез, конспектів навчальних або наукових текстів;

- систематичність роботи на семінарських заняттях, активність під час обговорення питань.

Критеріями оцінки є:

усні відповіді:

· повнота розкриття питання;

· логіка викладання, культура мови;

· емоційність та переконаність;

· використання основної та додаткової літератури;

· аналітичні міркування, уміння робити порівняння, висновки;

виконання письмових завдань:

· повнота розкриття питання;

· цілісність, системність, логічність, уміння форму­лювати висновки;

· акуратність оформлення письмової роботи.

Максимальний бал за виступ з питань семінарського заняття5 балів:

· 5 балів ставиться, коли студент повністю засвоїв теоретичний матеріал, логічно викладає його, пов’язуючи з вивченим раніше, бачить міжпредметні зв’язки, наводить аргументи, робить покликання на потрібну літературу. Обов’язковим є ознайомлення з додатковою літературою, її опрацювання і використання під час розкриття питання. Студент робить висновки, висловлює гіпотези, дискутує.

· 4 бали ставиться, коли студент засвоїв теоретичний матеріал, вільно викладає його, наводить приклади, однак є незначні проблеми з усвідомленням системних зв’язків, коментарем теоретичного матеріалу. Не завжди дотримується логіки викладу, припускається незначних помилок чи неточностей.

· 3 бали ставиться студентові, який засвоїв матеріал на рівні переказування, відтворює вивчене не завжди логічно, припускається помилок.

· 2 бали одержує студент, який невпевнено переказує матеріал, не завжди вправно ілюструючи його. Під час відповіді потребує допомоги, допускається помилок.

2 бали студент може отримати за виконані завдання самостійної роботи.

1 бал. ставиться студентові, який робить вдале доповнення, виправляє неточності, однак при цьому індивідуально не виступає з окремих питань;

1 бал ставиться студентові, який підготував значний за обсягом та змістом конспект до семінару;

1 бал одержує студент, який старанно працював упродовж заняття, виконував вправи, залучався до колективних обговорень тощо.

 

Під час практичних занять студент може отримати один-два додаткових бали за активну участь у обговоренні теоретичних питань, вдале доповнення, наведення прикладів, які ілюструють теоретичний матеріал, виправлення помилок у відповідях інших студентів тощо.

Якщо у студента є дві або більше поточних оцінок за певною темою, то підсумкова оцінка за цю тему обчислюється як середньоарифметичний результат з суми тих оцінок, що студент має з даної теми.

 

Студент, який не з’являвся на заняття (з поважних причин, підтверджених документально), а отже, не мав поточних оцінок, має право повторно пройти поточний контроль під час консультацій. На консультаціях студент може відпрацювати пропущені семінарські заняття, захистити реферати, а також ліквідувати заборгованості з інших видів навчальної роботи.

Якщо студент жодного разу не відповідав на семінарських заняттях, матиме за відповідний поточний контроль 0 балів.

За рішенням кафедри студентам, які брали участь у науково-дослідній роботі – роботі конференцій, студентських наукових гуртків та проблемних груп, підготовці публікацій, були учасниками олімпіад, конкурсів тощо можуть нараховуватися додаткові бали: до 5 балів.

 

 

Самостійна робота студента оцінюється окремо за кожним модулем.

Максимальна оцінка за самостійну роботу – 5 балів. Критерії оцінки самостійної роботи – повнота, якість і ступінь засовєення навчального матеріалу, опрацьованого студентом самостійно.

Зміст самостійної роботи – опрацювання першоджерел (підготовка конспектів) і діагностичних методик (підготовка анотованого каталогу).

Протягом опанування навчальної дисципліни «Соціальна психологія» студент виконує практичні завдання дослідницького характеру. У кожному модулі практичні завдання оцінюються окремо. максимальна оцінка за практичні завдання – 5 балів. Критерії оцінки – повнота, якість, правильність проведення дослідження, оформлення протоколу, обробки та інтерпретації результатів.

 

Модульний контроль проводиться на останньому занятті модуля. Тривалість виконання модульних контрольних завдань не перевищує двох академічних годин.

Форми проведення модульних контролів під час вивчення дисципліни:

– комплексна письмова модульна контрольна робота;

– комплексне тестування.

До модульних контрольних робіт допускаються всі студенти незалежно від результатів поточного контролю.

Для проведення модульного контролю розроблено модульні контрольні завдання з 4-5 варіантів. Варіанти завдань для модульного контролю є рівнозначними за обсягом та трудомісткістю.

За виконання завдань модульного контролю студент отримує контрольну модульну оцінку (кількість балів), яка враховується у розрахунках модульної оцінки. Максимальна оцінка за модульний контроль у кожному модулі – 5 балів.

Семестровий підсумковий контроль з дисципліни – усний екзамен, який проводиться у кінці семестру.

Першим етапом семестрового контролю є визначення підсумкової семестрової модульної оцінки як суми підсумкових модульних оцінок, отриманих за результатами засвоєння всіх модулів.

Наступним етапом є відповідь студента на екзамені.

Зміст екзаменаційних питань визначається комплексним білетом.

Екзаменаційний білет містить 4 питання, кожне з яких оцінюється за 10-бальною шкалою.

Результати екзамену оцінюються у балах (і максимально можуть становити 40 балів).

Підсумкова семестрова оцінка з дисципліни (загальна сума балів) обчислюється як сума підсумкової семестрової оцінки, одержаної під час вивчення модулів навчальної дисципліни та екзаменаційної оцінки. Сума балів за всі види навчальної діяльності переводиться у оцінку за шкалою ЕСTS та національною шкалою.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)