АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Управління соціального захисту населення в Малиновському районі департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради

Читайте также:
  1. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  2. VІ. ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛУ ОГД
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Академія прокуратури України при Генеральній прокуратурі України (на правах управління).
  6. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  7. Аналіз товарної політики підприємства
  8. Аналізатори, їх значення для життєдіяльності і забезпечення захисту людини від небезпек.
  9. Антиконкурентні дії органів влади, місцевого самоврядування, адміністративно - господарського управління і контролю
  10. Базові компоненти соціального життя
  11. В м. Л при визначенні одного з демографічних показників, вивчалося співвідношення дітей і осіб пенсійного віку до чисельності працездатного населення. Який це показник?
  12. В період нової економічної політики

вул. Космонавтів 27/1, тел.: (048) 64-92-11. Понеділок – четвер, з 9-00 до 18-00, п'ятниця з 9-00 до 16-45, перерва на обід з 13-00 до 13-45.

 

2. Волонтерська психологічна служба

 


2. Волонтерська психологічна служба.

 


3. Інструкція отримання матеріальної допомоги переселенцем.
2. Волонтерська психологічна служба.

 

 

1 жовтня 2014 Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №505, яке гарантує фінансову допомогу переселенцям з АР Крим та зони проведення АТО. Юристи Схід-СОС роз'ясняють, хто може претендувати на таку допомогу і який алгоритм її отримання.

Згідно з постановою, на таку допомогу можуть розраховувати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України і переміщуються з тимчасово окупованій території України і районів проведення АТО. Виплати проводяться щомісяця, але не більше 6 місяців з моменту звернення.

Допомога призначається на сім'ю і виплачується на банківський рахунок уповноваженого її члена. Звертатися потрібно за місцем проживання (перебування). Структурні підрозділи райдержадміністрацій та виконкомів міських і районних рад - з питань соціального захисту (в народі «соцзабез»).

Непрацездатним (діти, інваліди, пенсіонери) виплачується 884 грн., працездатним особам - 442 грн., але при цьому загальна сума допомоги на сім'ю не може перевищувати 2400 грн. Якщо працездатні особи не влаштувалися на роботу або перебувають у трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України або зони АТО, але фактично не працюють, протягом 2 місяців після початку виплати допомоги - її розмір на наступні 2 місяці скорочується на 50%, ще через 2 місяці - припиняється. Однак це правило не поширюється на тих хто:

- Знаходиться в декретній відпустці або у відпустці по догляду за дитиною до 6 років;

- Має трьох і більше дітей до 16 років;

- Доглядає за інвалідами І групи або дитиною-інвалідом до 18 років, або інвалідами І та ІІ груп внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку;

- Надає соціальні послуги.

Для оформлення щомісячної адресної допомоги особам необхідно здійснити наступне.

1. Звернутися за отриманням довідки про взяття на облік особи, яка переміщається.

При собі мати паспорт, свідоцтва про народження дітей, ІН (потрібно буде повідомити при оформленні документів) - структурні підрозділи РДА та виконкомів міських і районних рад - з питань соціального захисту (в народі «соцзабез»).

Причинами відмови можуть стати:

- Відсутність обставин, що стали причиною переміщення (якщо переїхали не через АТО або окупації, а раніше з інших причин).

- Немає документів, що засвідчують особу (тоді спочатку потрібно звертатися в паспортний стіл, де в день звернення повинні видати тимчасове посвідчення)

2.Зверніться за отриманням адресної допомоги.

При собі мати паспорт, свідоцтва про народження дітей, ІН (потрібно буде повідомити при оформленні документів).

До заяви, яка заповнюється на місці, додаються: копія свідоцтва про шлюб, копія свідоцтв про народження дітей, у вільній формі письмову згоду про виплату допомоги одному уповноваженому члену сім'ї. Також важливо, щоб уповноважений член родини мав банківський рахунок для отримання допомоги.

Звертати потрібно в структурні підрозділи РДА та виконкомів міських і районних рад - з питань соціального захисту (УТЗСН - в народі «соцзабез»). Протягом 10 днів призначають виплату щомісячної адресної допомоги або відмовляють в її призначенні, про що сповіщається уповноважений член сім'ї

У наданні матеріальної допомоги можуть відмовити якщо:

- у кого-небудь з членів сім'ї є у власності житло, розташоване не в зоні АТО і не в Криму;

- у сім'ї у власності два і більше транспортних засобів;

- на депозитному банківському рахунку є кошти в розмірі, що перевищує 12 180 грн.

Якщо у вас виникли питання ви завжди можете задати додаткові питання у приймальні он-лайн або звернутися на гарячу лінію з правової допомоги:

«Гарячі лінії» допомоги з 10:00 до 19:00 (щоденно):

• МТС: (050) 823 77 02, (066) 686 65 12

• Життя: (093) 295 18 27

• Київстар: (098) 808 81 93

 

4. Відновлення втрачених документів.
2. Волонтерська психологічна служба.

 

У зв'язку з триваючими бойовими діями в Донецькій і Луганській областях з кожним днем зростає кількість переселенців із зони проведення антитерористичної операції. Переселенці з Східних регіонів стикаються з необхідністю розміщення, отримання медичної та соціальної допомоги, працевлаштування та навчання дітей. Оперативність вирішення цих питань безпосередньо залежить від наявності документів, що засвідчують особу.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 червня в 2014 р №588-р розроблено "План заходів, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщаються з тимчасово окупованій території і районів проведення антитерористичної операції", яким зокрема передбачено сприяти у відновленні паспортних документів, в продовженні навчання та отриманні освіти, транспортування, надання медичної допомоги, вирішенні проблем, пов'язаних із соціальним захистом, створенні умов для тимчасового проживання переселенців. Відновлення паспорта, ідентифікаційного коду Паспорт - основний документ, що засвідчує особу, без якого неможливо відновлення інших втрачених документів. У разі втрати або знищення паспорта громадянина України, оформлення паспорта громадянина при досягненні 16-річного віку, заміни паспорта, вклеювання в паспорт фотографій по досягненню 25-і 45-річного віку, громадянам, вимушеним переселитися з Донецької та Луганської областей, необхідно звертатися в найближче територіальний підрозділ Державної міграційної служби. Для цього потрібно зібрати всі мають в наявності документи, будь то закордонний паспорт, свідоцтво про народження, посвідчення водія, військовий квиток, пенсійне або будь-яке інше посвідчення особи, а також документи (у разі наявності), що підтверджують реєстрацію місця проживання (довідка про склад сім'ї, виписка з будинкової книги), копії паспорта та інших документів, і звернутися в найближчий центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс" або підрозділу міграційної служби (перелік центрів додається). Знадобляться також фото 3,5 х 4,5 см (3 шт.) І квитанція про сплату держмита (34 грн.) Адреси підрозділів ГМС і центрів "Паспортний сервіс" можна уточнити на сайті http://dmsu.gov.ua/novyny / Новини-DMS-Україна /.

Для того щоб відновити довідку про присвоєння ідентифікаційного коду, необхідно звернутися до податкового органу за місцем фактичного проживання / перебування.

Реєстрація місця проживання / перебування.

У разі необхідності на вимогу особи органом міграційної служби може бути видана довідка про реєстрацію місця проживання / місця перебування. Для реєстрації необхідно звернутися в підрозділ міграційної служби за місцем тимчасового проживання (перебування) та надати:

1. Паспорт громадянина України.

2. Документи, які підтверджують право на проживання в житлі, перебування або взяття на облік у спеціалізованому соціальному закладі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту, проходження служби у військовій частині, адреса яких зазначається під час реєстрації. У разі поселення в приміщеннях, які надаються місцевими адміністраціями для розміщення змушених переселенців, необхідно надати лист місцевої адміністрації про поселення особи, а також письмовій згоді власника приміщення на реєстрацію місця проживання (перебування).

3. Військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

4. Квитанцію про сплату державного мита (0,85 грн.) Або документі про звільнення від його сплати (реквізити для оплати розміщені на інформаційному стенді у відповідному підрозділі ДМС України).

Отримання закордонного паспорта. За інформацією Державного центру персоналізації документів тим громадянам, які подали заяви на оформлення закордонного паспорта за місцем проживання в Донецькій і Луганській областях, і не отримавши його змушені були в терміновому порядку виїхати із зони бойових дій в інші регіони, надана можливість отримання паспорта за місцем тимчасового перебування. Такий порядок можливий тільки у випадку, якщо станом на момент звернення громадянина в міграційну службу його паспорт ще не був виготовлений і відправлений за місцем подачі документів. Інформацію про місце знаходження закордонного паспорта можна перевірити на сайті Державного центру персоналізації документів. HTTP: //center-рerson.gov.ua/.

Відновлення свідоцтва про народження. Вимушеним переселенцям для отримання свідоцтва про народження необхідно звернутися до відділу реєстрації актів цивільного стану (ОРАГС) за місцем фактичного проживання або перебування. В допомогу громадянам, які тимчасово переїхали зі східних регіонів країни, на підтвердження фактів державної реєстрації актів цивільного стану в органах РАЦС можна отримувати витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, які видаються незалежно від місця реєстрації акта цивільного стану та проживання особи.

Відновлення документів про освіту. Міносвіти розробив ряд рекомендацій (листи №1 / 9-310 від 12.06 і №1 / 9-366 від 18.07), спрямованих на сприяння у зарахуванні учнів з Луганської та Донецької областей, Криму, до навчальних закладів. Навчальні заклади загальної середньої та дошкільної освіти після зарахування дитини на підставі заяви батьків у разі відсутності свідоцтва про народження зобов'язані надати допомогу у якнайшвидшому його відновленні. У разі відсутності особистої справи учня, документів про рівень його знань, медичної карти - направити письмовий запит за місцем попередньої навчання про надання зазначених документів.

Відновлення пенсійного посвідчення. З метою реалізації переселенцями свого права на отримання пенсій, соціальних допомог та різних виплат, у разі втрати або залишення пенсійного посвідчення в зоні АТО, громадянам, зареєстрованим на території Донецької та Луганської областей, необхідно надати у будь найближчого відділення Пенсійного фонду України за місцем фактичного проживання пенсіонера заяву, паспорт, ідентифікаційний код та копії цих документів. При переїзді пенсіонера на постійне або тимчасове проживання в іншу місцевість орган Пенсійного фонду після отримання від нього заяви надсилає запит про витребування пенсійної справи до органу Пенсійного фонду за попереднім місцем проживання пенсіонера. Пенсійна справа пересилається органу, що призначає пенсію, за новим місцем проживання (реєстрації) пенсіонера (пункт 48 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.12.2005 №22-1). Для отримання більш детальної інформації варто скористатися послугами зв'язку "Урядової гарячої лінії" тел. 0800 507-309, де зможуть відповісти на всі запитання громадян, змушених тимчасово покинути своє житло.

 

5. Робота для переселенців: хто допоможе знайти?
2. Волонтерська психологічна служба.

 

 

Дуже важливе питання для вимушених переселенців із зони АТО - пошук роботи на новому місці. Допомагати здобувачам беруться як державні структури, так і волонтерські організації, і приватні особи.

З урахуванням того, що значна частина переселенців - діти, величезне число людей опинилося перед необхідністю якось забезпечувати себе і свої сім'ї. При цьому не всі готові покладатися на гуманітарну допомогу і підтримку волонтерів, та й можливості їх не нескінченні. Тому питання працевлаштування переселенців стає все більш актуальним. Допомога в його рішенні з різним успіхом намагаються чинити як державні структури, так і приватні ініціативи. державні служби Перш за все, вакансії можна шукати через Державну службу зайнятості, яка має базою незайнятих робочих місць по всій Україні. У Мінсоцполітики стверджують, що база Держслужби налічує 50,4 тисячі вакансій. При цьому більше половини з них припадає на робітничі професії: слюсарів, токарів, зварювальників, водіїв, робітників з ремонту обладнання, але є чималий вибір вакансій і для представників інших спеціальностей. Звернутися до Держслужби зайнятості все ж має сенс. Наприклад, якщо ви хочете отримати статус безробітного (для цього потрібно мати з собою трудову книжку або договір з попереднього місця роботи) або знайти хоч якусь роботу на перший час. Крім цього, на початку липня 2014 заробив урядовий сайт vpo.gov.ua. Переселенці можуть шукати місця для працевлаштування, варіанти розміщення по області, району, кількості вільнихмісць, а також зурахуванням наявності поблизу шкіл і дитячих садів. Правда, в перший день запуску сайт практично не функціонує.

Волонтерські організації.

Працевлаштуванням переселенців займаються і волонтери-активісти. Найвідоміша з таких організацій - Центр зайнятості вільних людей. «Центр» збирає резюме вимушених переселенців, а також налагоджує контакти з роботодавцями. Найбільше пропозицій надходить для програмістів, будівельників, чимало вакансій для продавців, касирів, операторів call-центрів. Крім того, організація співпрацює з сайтом пошуку роботи Work.ua. Регіонально найбільшим попитом користується робота в Києві, багато здобувачі серед пріоритетів вказують також Львів. Втім, нерідко здобувачі вказують, що згодні на роботу в будь-якому регіоні України і готові до переїзду. Серед сфер зайнятості найбільш популярні у претендентів будівництво, продажу, домашній персонал, медіа, а також адміністративний персонал і менеджмент. Крім підбору вакансій, Центр зайнятості вільних людей робить і іншу допомогу у працевлаштуванні. Зокрема, волонтери Центру (багато з яких - професійні рекрутери і менеджери з кадрів) проводять кар'єрне консультування: допомагають визначитися з оптимальним типом роботи, скласти резюме, підготуватися до співбесіди. Також допомогою переселенцям, в тому числі у працевлаштуванні, займаються інші волонтерські ініціативи, навіть якщо працевлаштування для них - не основний напрямок роботи. Приміром, волонтерська ініціатива Схід-SOS, яка також надає гуманітарну, юридичну та допомога з поселенням. А також ініціативна група Донбас-SOS, яка надає переселенцям допомогу в поселенні, консультації, юридичну підтримку. Стежити за новинами і отримувати інформацію від волонтерських груп, крім їх сайтів, можна в соціальних мережах:

• Центр зайнятості вільних людей: сторінка в Facebook;

• Восток- SOS: співтовариство в Facebook;

• Донбас-SOS: група Вконтакте, співтовариство в Facebook.

 

Приватні пропозиції.

 

Іноді роботодавці самі шукають співробітників з числа переселенців. Наприклад ті, хто давно переїхали в інші регіони України і відкрили там свій бізнес, нерідко прагнуть допомогти потрапили у важку ситуацію землякам. Або просто власники невеликого бізнесу шукають співробітників і готові віддати перевагу переселенцям. Найчастіше шукають: будівельників або ремонтних робітників, сільськогосподарських робітників, співробітників на бази відпочинку, продавців, бухгалтерів.

Нерідко пропозиції працевлаштування для переселенців дозволяють вирішити і другу їх головну проблему - відсутність житла. Деякі вакансії пропонують претендентові безкоштовне житло для нього і його сім'ї. Найчастіше такі пропозиції надходять від баз відпочинку або сільськогосподарських підприємств.

 

Література


1. Стаття: Работа для переселенцев: кто поможет найти з http://www.prostobank.ua/finansovyy_gid/byudzhet/stati/

2. Стаття «Как получить материальную помощь. Инструкция» http://informator.lg.ua/


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)