АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Несподівані факти про музику

Читайте также:
  1. Бюджетный и фактический выпуск в апреле 20__ г. в нормо-ч.
  2. В основном сбор фактического материала производится во время проведения педагогического эксперимента в школе, чаще всего на одной параллели классов.
  3. Ввод фактических данных
  4. Ввод фактических и оставшихся трудозатрат
  5. Ввод фактических трудозатрат
  6. Где Ктл.к - фактическое значение (на конец отчетного периода) коэффициента текущей ликвидности,
  7. ЕМС при проектировании зданий предусматривает 3 вида размеров: номинальные, конструктивные, натурные (фактические).
  8. Если фактическая длина участка приближения больше расчетной, то
  9. Залежність динаміки фактичного ВВП від динаміки фактичногобезробіття
  10. Изменение фактических затрат против текущих норм
  11. Использование фактических или нормативных ставок распределения накладных расходов
  12. Методы изучения состояния фактического питания

Павуки, якщо заграєш перед ними на скрипці, виповзають зі своїх укриттів. Хоча, звичайно, не для того, щоб послухати музику: павутина від звуків скрипки коливається, і павук думає, що попалася здобич.

Найдовша пісня триває 1000 років. Саме 1000 років, без перев. Її виконує, спеціально запрограмований компп’ютер з 31 грудня 1999 року. Її виконує спеціально запрограмований комп'ютер з 31 грудня 1999 року. Пісня буде тривати до 31 грудня 2999 року, а потім почнеться спочатку.

Найнижча проспівана нота - 0,393 Гц, згідно Книзі рекордів Гіннесса, вона була відтворена Роджером Менісом в 2010 році.Парадокс полягає в тому, що людське вухо нездатне почути все, що нижче 18 Гц.

Найшвидший репер здатний вимовити 23 склади в секунду, Ріккі Браун потрапив до Книги рекордів Гіннеса коли прочитав 14,1 склади за 1 секунду. Однак, для нього знайшовся конкурент з Південної Кореї. він побив рекорд Ріккі прочитавши 23 склади в секунду, заковика полягала в тому, що для того, щоб потрапити до Книги рекордів, необхідно зробити це англійською мовою, з цього рекорд так і залишився недоторканим.

Сама "гучна" група - Kiss.На їхньому концерті в Канаді 2009 року був зареєстрований звук потужністю 136 Дб.

Бестселером всіх часів і народів у галузі музики вважається сингл "White Christmas".У 1942 році було продано більше 50 мільйонів копій, що не зрівняється ні з чим подібним, існуючим на сьогоднішній день.

Перша "Фанера” з’явилася ще в кінці ХІХ століття: один італійський композитор возив із собою на виступи фонограф, на якому була записана фортепіанна партія його творів.

При грі на мексиканському кларнеті повітря не видувають, а вдмухують.

Для струн рояля потрібно 1500 метрів дроту.

Нота Сі вважалася католицькою церквою неправильною і не визнавалася аж до XVІІ століття, коли перейшли від шестизвучання до системи октав.

Вольфганг Амадей Моцарт почав складати музику в 3 роки.

Найвідоміший свій твір "Сон у літню ніч” Фелікс Мендельсон написав, коли йому було 17 років.

Перед тим, як сідати за написання музики, Бетховен виливав на свою голову відро холодної води. Він вірив, що це дуже сильно стимулює роботу мозку.

Араби знамениті своєю настирливою ідеєю ніколи не насвистувати мелодій. Втім, це не через те, що свистіти непристойно: просто свист вважається в ісламських країнах "музикою диявола”.

У середні віки пацюків виводили з міст сопілочкою. Існувала навіть спеціальна професія: сопілкар-щуролов. До речі, коли недавно в одному стародавньому англійському замку відбувся рок-концерт, пацюки із замка теж начисто зникли..

В 1792 році на прем’єрі опери "Таємний шлюб” композитора Чімарози глядачі аплодували так голосно, що артисти були змушені виконати на "біс”… всю оперу цілком. Навіть Лучано Паваротті жодного разу такого робити не доводилося.

Челеста – клавішний інструмент, замість струн на ньому металеві пластинки.

Проведене в Америці дослідження показало, що найбільше самогубств, розлучень та інших особистих катастроф спостерігається серед тих, хто любить кантрі-музику.

Американський бізнесмен А. Карлсон створив фірму з назвою "Озвучена квітка”, що займається розробкою, виробництвом і продажем тематичних аудіозаписів музики для цілеспрямованого впливу на рослини. Продукція має успіх у багатьох країнах світу.

Проведене в Америці дослідження показало, що найбільше самогубств, розлучень та інших особистих катастроф спостерігається серед тих, хто любить кантрі-музику.

Ще в ХІХ столітті у відомому монастирі Бріттані черниці спеціально виконували музичні твори для свійських тварин. При цьому вони помітили, що після "прослуховування” саме серенади Моцарта корови давали молока в 2 рази більше. Коли до такого ж відкриття в ХХ столітті прийшли в Німеччині, то німецькі фермери, будучи людьми практичними, стали цілеспрямовано використовувати музику Моцарта на своїх фермах для підвищення удоїв молока.

А в Японії зробили спостереження, що коли музика Моцарта звучить у пекарні, дріжджове тісто піднімається в 10 разів швидше (тепер це відкриття активно використовується японцями в пекарській справі). До речі, найкраща рисова горілка саке виходить, на думку японських фахівців, саме з тих дріжджів, які "прослухали” музику Моцарта.

Американський бізнесмен А. Карлсон створив фірму з назвою "Озвучена квітка”, що займається розробкою, виробництвом і продажем тематичних аудіозаписів музики для

цілеспрямованого впливу на рослини. Продукція має успіх у багатьох країнах світу.

 

Малюнок 13 Музика...


Висновок:

Музика – вид мистецтва, що відбиває дійсність і впливає на людину за допомогою осмислених і особливим образом організованих звукових послідовностей, що складаються в основному з тонів. Цей вид мистецтва розкриває не тільки психологічні стани людей, але і їхні характери. Широко розповсюджене визначення музики як «мови душі». За допомогою музики, багато людей реалізували себе як композитори, музиканти… В наш час музика майже скрізь, кожен знаходить для себе щось своє, те, що до душі, жанр, стиль, виконавця, групу. І з музикою йде по життю.
Список ілюстрацій:

Малюнок 1 Міжнародний фестиваль в Росії 8

Малюнок 2 Музичний фестиваль YIDDISH-FEST. 8

Малюнок 3 Народна музика. 9

Малюнок 4 Духовна музика. 12

Малюнок 5 Індійська класична музика. 13

Малюнок 6 Арабська класична музика. 14

Малюнок 7 Європейська класична музика. 14

Малюнок 8 Латиноамериканська музика. 16

Малюнок 9 Блюз 17

Малюнок 10 Музика різна. 19

Малюнок 11 Музика різна2. 19

Малюнок 12 Вплив звуку. 22

Малюнок 13 Музика... 22

 


Список покажчиків:


Список використаних джерел:

ü


[1] досконале вміння в якійсь справі, галузі; майстерність

[2] богині поезії, мистецтв і наук.

[3] Усна народна творчість

[4].манера, різновид у мистецтві що характеризується сукупністю формальних ізмістовних особливостей.

[5] радіо, телебачення, інтернет, кінематограф, звукозаписи та відеозаписи, відеотекст, телетекст, рекламні щити та панелі, домашні відеоцентри, що поєднують телевізійні, телефонні, комп'ютерні та інші лінії зв'язку.

[6]«знання», «вчення» - збірка найдавніших священних писань.

[7] вигляд, образ, образ, зовнішність, краса) композиції визначається розглядом її конструкції (схеми, шаблону або будови) і розвитку в часі

[8] будь-який одинокий удар по ударному інструменту, або серію таких ударів, які створюють певну ритмічну структуру


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)