АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміст програми за темами лекцій

Читайте также:
  1. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  2. II ЗМІСТ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. Б) Змістовна частина тестових завдань.
  5. Боротьба трудящих сільського господарства проти гноблення монополій І великих землевласників у капіталістичних країнах. Аграрні програми комуністичних І робітничих партій
  6. Взаимодействие между подсистемами и модулями системы
  7. Взаимосвязь ЕКС АС с другими системами и комплексами стандартов
  8. ВИБІР ТЕМИ І СКЛАДАННЯ ЗМІСТУ РОБОТИ
  9. Види парламентів зарубіжних країн за структурою. Зміст представництва нижньої та верхньої палат бікамерних парламентів.Види верхніх палат парламентів зарубіжних держав.
  10. Види та зміст навчальної роботи
  11. Використання спеціалізованої поштової програми Outlook Express для роботи з e-mail.
  12. Вимоги до структури та змісту дипломної роботи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, молоді та спорту УКРАЇНИ

Національний університет «Одеська юридична академія»

Юридична психологія

Робоча програма

Та методичні рекомендації до курсу

На допомогу студентам

 

 

Одеса – 2012

 

У методичних рекомендаціях із застосуванням сучасних досліджень у юриспруденції та психології пропонуються до навчального курсу «Юридична психологія» плани лекцій та семінарських занять, списки рекомендованої літератури і ключові слова для кожного з них, завдання до самостійної роботи, теми рефератів, питання до заліку, а також список основної і додаткової літератури для всього курсу. Методичні рекомендації можуть бути використані для організації самостійної роботи студентів денної, заочної і вечірньої форм навчання. Рекомендовано для викладачів і студентів.

 

 

Укладач А.І. Паньков, кадидат філологічних наук, професор

 

Рекомендовано до друку рішенням кафедри

юридичної психології та журналістики

Національного університету «Одеська юридична академія».

Протокол № від 20. 01. 2012 р.

 

 

Вступ

 

Юридична психологія – прикладна наука, яка включає в себе юриспруденцію і психологію. Психічна сфера осіб, пов’язаних із судочинством і правовою діяльністю, містить ряд психологічних відмінностей, характер яких зумовлений виконанням ними різноманітних соціальних і правових функцій. Специфіку психічної діяльності осіб, залучених до правових відносин, і покликана вивчати юридична психологія.

У професійній діяльності більшості юридичних спеціальностей важлива роль належить умінню творчо використовувати досвід психологічного впливу як на власну особистість, так і на людей, з якими доводиться контактувати у процесі трудової діяльності.

Сучасний юрист для успішної професійної діяльності повинен мати необхідну психологічну підготовку, у якій виділяють психологічну культуру і психологічну компетентність.

Психологічна культура передбачає турботу про своє психічне здоров’я, уміння приборкувати негативний психологічний стан, будувати правильні стосунки з другими людьми.

Психологічна компетентність – це комплекс знань, навичок і умінь із психології, які необхідні для розв’язання професійних завдань у правозастосовній діяльності.

Викладання юридичної психології студентам-юристам саме й забезпечує їх базову психологічну підготовку. Дана робоча програма покликана допомогти орієнтуватися серед різноманітної науково-методичної літератури, навчальних підручників, посібників і монографій з курсу «Юридична психологія». Вона містить плани лекційних занять, запитання до семінарських занять та ключові слова до них, перелік обов’язкової та додаткової літератури для самостійної роботи.

 


Зміст програми за темами лекцій.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)