АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міра впливу існуючих або потенційних банків конкурентів

Читайте также:
  1. Аналіз існуючих теоретико-практичних розробок створення інформаційних систем для вирішення обраної проблеми.
  2. Аналіз потенційних небезпек
  3. АУДИТОРІЯ ЯК ОБ’ЄКТ ВПЛИВУ ЗМІ
  4. Банки та банківську діяльність», а разом з нею і нових нормативів. З
  5. Банківська система України
  6. Банківська система України. Види банків.
  7. БАНКІВСЬКА СИСТЕМА. ВИДИ БАНКІВ ТА ЇХ ФУНКЦІЇ. АКТИВИ ТА ПАСИВИ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
  8. Банківським послугам притаманна наявність наступних
  9. Банківські об'єднання: порядок створення та їх типи
  10. Банківські операції та їх публічно-правові обмеження
  11. Банківські операції, їх класифікація
  12. Банківські ресурси, їх види та класифікація

- можливості розширення філійної мережі;

- галузеві переваги банків-конкурентів.

3. Вплив партнерських зв’язків: унікальність діяльності партнерів; значимість діяльності партнерів для певного банків і банків-конкурентів; значимість партнерських відносин банку для існуючих і потенційних клієнтів.

4. Вплив клієнтів: статус клієнтів; міра стандартизації продукту або послуги банку; значимість продукту або послуги банку для клієнта.

5. Вплив продуктів і послуг небанківських фінансово-кредитних інститутів і не фінансових організацій на інтенсивність конкуренції в цільовому сегменті: якісні особливості цих продуктів і послуг; ціна; втрати банку, викликані переходом клієнтів на споживання продуктів і послуг конкурентів.

Класифікація дозволяє оцінити впливовість факторів конкуренції на ринок досліджуваного банківського продукту або послуги і визначити інтенсивність конкуренції в банківському секторі загалом або в цільовому сегменті ринку банківських продуктів і послуг.

Кожен із факторів, що характеризують інтенсивність конкуренції в банківському секторі, оцінюється експертами за бальною шкалою. Якщо фактор, на думку експерта, не виявляється на ринку або відсутні ознаки його прояву, то сила прояву цього фактора оцінюється в 1 бал; якщо фактор слабко виявляється — 2 бали, якщо фактор чітко виявляється — 3 бали. Для розрахунку відносної значимості одиничних факторів у діяльності банку визначаються їх вагові коефіцієнти.

Оцінкою міри впливу групи факторів на інтенсивність конкуренції є середньозважений бал ():

де — бальна оцінка j-им експертом міри прояву i-го фактору;

n — кількість експертів;

к — коефіцієнт вагомості і-го фактору;

m — кількість факторів.

Отриманий середньозважений бал дозволяє зробити висновки про інтенсивність конкуренції (дуже висока, висока, помірна, низька).

Після визначення міри інтенсивності конкуренції на ринку банківських продуктів і послуг складається прогноз зміни конкурентної ситуації на основі прогнозних оцінок зміни дії кожного одиничного фактору. Прогнозна оцінка зміни дії одиничного фактору відповідає таким бальним оцінкам: «+1» — дія фактору буде посилюватися; «0» — дія фактору залишиться стабільною; «-1» — дія фактору буде слабшати.

На основі отриманих експертних оцінок прогнозу розвитку кожного одиничного фактору визначається середньозважена оцінка прогнозу розвитку інтенсивності конкуренції на ринку банківських продуктів і послуг ():

де — бальна оцінка j-им експертом прогнозу розвитку i -го фактору;

п — кількість експертів;

к — коефіцієнт вагомості i -го фактору;

т — кількість факторів.

У випадку, коли середньозважена оцінка прогнозу попадає в інтервал (0,25; 1), робиться висновок про підвищення інтенсивності конкуренції; (-0,25; 0,25) — інтенсивність конкуренції залишиться стабільною; (-1; - 0,25) — інтенсивність конкуренції зменшиться.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)