АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Метод 2

Читайте также:
  1. A. Учебно-методическое обеспечение самостоятельной работы студентов
  2. B) должен хорошо знать только физико-химические методы анализа
  3. B. метода разделения смеси веществ, основанный на различных дистрибутивных свойствах различных веществ между двумя фазами — твердой и газовой
  4. D. аналитический метод.
  5. I. Естественные методы
  6. I.Организационно – методический раздел
  7. II Методика виконання курсової роботи.
  8. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  9. II. Учебно-методический блок
  10. II. Учебно-методический блок
  11. III Барьерный метод
  12. III. Методика расчета эффективности электрофильтра.

Метод часткового перебору

Суть методу полягає в послідовній перевірці кожного відрізка ділянки, що обслуговує. Ділянку обслуговування перевіряють із крайнього лівого кінця. Спочатку аналізують перший відрізок ділянки. На даному відрізку ставлять пробну точку й підраховують суму вантажообігів споживачів, що перебувають ліворуч і праворуч від поставленої точки. Якщо вантажообіг споживачів, які перебувають праворуч, більший, тоді перевіряють наступний відрізок. Якщо менший, тоді приймають рішення про розміщення розподільчого центру на початку відрізку, який аналізується.

Перевірка пробних точок триває доти, поки не з'явиться точка, для якої сума вантажообігів споживачів з лівої сторони не перевищить суму вантажообігів споживачів із правої сторони. Рішення приймають про розміщення складу на початку цього відрізка, тобто ліворуч від пробної точки.

За даними, ми розрахували координати X та Y розподільчого центру і отримали такі результати:

Ø Координата X дорівнює 54 км.;

Ø Координата Y дорівнює 37 км..

Згідно отриманих розрахунків існує дві можливі для розміщення складу точки, що дозволяє обмежити зону пошуку вузлами, що перебувають на окраїнах цих точок.

Розрахунок проводять в наступній послідовності. Вибирають вузол транспортної мережі, у якому можливе розташування складу. Потім ділянками транспортної мережі визначають відстані від цього вузла до кожного з магазинів. У результаті множення величини відстані на величину вантажообігу магазина одержимо вантажообіг транспорту по доставці. Сумарний вантажообіг транспорту по доставці товарів в усі магазини з даного вузла дорівнює відповідними показникам для інших вузлів. Вузол транспортної мережі, що забезпечує мінімальний вантажообіг транспорту, і буде оптимальним місцем розміщення складу.

Розрахунки наведені у таблиці 2.1.2.

Таблиця 2.1.2

Розрахунок кількості транспортної роботи для деяких вузлів транспортної мережі

№ магазина Вантажо-обіг магазина, т/міс Кількість транспортної роботи
для вузла № 1 для вузла № 2
відстань від складу, км вантажообіг транспорту, ткм/міс відстань від складу, км вантажообіг транспорту, ткм/міс
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
Всього          

Висновок:

Згідно проведених розрахунків, ми отримали такі дані:

Ø вантажообіг від першого скаладу до магазинів становить 14953 ткм/міс.;

Ø вантажообіг від другого скаладу до магазинів становить 16184 ткм/міс.;

Роблячи висновок з отриманих даних ми обираємо місце розташування складу отримане за розрахунками методу «Визначення центру ваги вантажопотоків», так як вантажообіг за цим методом є найменший, що означає, що це місце розташування складу – найкраще.

Схема розміщення складів та маршрути зображені на карті, яка знаходиться знаходиться в додатку 1.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)