АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рейтингова система оцінювання набутих студентом знань та вмінь

Читайте также:
  1. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  2. II. Богословская система
  3. III. Актуалізація опорних знань учнів.
  4. III. Лексика как система (8 часов)
  5. SCADA как система диспетчерского управления
  6. SCADA система Citect
  7. SCADA-система: назначение и функции
  8. SCADA: требования к системам верхнего уровня
  9. Shelter (разработчик USC) – система управления отелем, гостиницей, домов отдыха, пансионатов, санаториев
  10. VІ. Узагальнення і систематизація знань. Практична робота
  11. аблица 10. Строение клетки. Структурная система цитоплазмы
  12. Абсорбционный чиллер предназначен для получения холодной воды, которая в последующем может использоваться в качестве хладагента в системах кондиционирования.

4.2.1. Оцінювання окремих видів виконаної студентом навчальної роботи здійснюється в балах відповідно до табл.4.1.

Таблиця 4.1

Оцінювання окремих видів навчальної роботи студента

10 семестр
Модуль №1
Вид навчальної роботи Мах кількість балів Мах кількість балів
Відповідь на практичному занятті (4 х 9 б.)    
Тестовий контроль (4 х 8 б.)    
Виконання модульної контрольної роботи    
Всього за модуль    
Семестровий екзамен  
Всього за семестр  

4.2.2. Виконаний вид навчальної роботи зараховується студенту, якщо він отримав за нього позитивну оцінку за національною шкалою відповідно до

табл. 4.2

 

 

Таблиця 4.2

Відповідність рейтингових оцінок за окремі види навчальної роботи

в балах оцінкам за національною шкалою

 

Оцінка в балах Оцінка за національною шкалою
Відповідь на практичному занятті Тестовий контроль Виконання модульної контрольної роботи
8-9   18-20 Відмінно
  6-7 15-17 Добре
5-6   12-14 Задовільно
менше 5 менше 5 менше 12 Незадовільно

 

4.2.3.Сума рейтингових оцінок, отриманих студентом за окремі види виконаної навчальної роботи, становить поточну модульну рейтингову оцінку, яка заноситься до відомості модульного контролю.

4.2.4.Якщо студент успішно (з позитивними за національною шкалою оцінками) виконав передбачені в даному модулі всі види навчальної роботи, то він допускається до модульного контролю з цього модуля.

4.2.5.Модульний контроль здійснюється в комісії, яку очолює завідувач кафедри, шляхом виконання студентом модульної контрольної роботи тривалістю до двох академічних годин.

4.2.6.Сума поточної та контрольної модульної рейтингових оцінок становить підсумкову модульну рейтингову оцінку, яка виражається в балах та за національною шкалою відповідно до табл.4.3.

Таблиця 4.3

Відповідність підсумкових модульних рейтингових оцінок

в балах оцінкам за національною шкалою

 

Модуль №1 Оцінка за національною шкалою
79-88 Відмінно
66-78 Добре
53-65 Задовільно
менше 53 Незадовільно

 

4.2.7. Модуль зараховується студенту, якщо він під час модульного контролю отримав позитивну (за національною шкалою) контрольну модульну рейтингову оцінку (табл. 4.2) та позитивну підсумкову модульну рейтингову оцінку (табл. 4.3).

4.2.8. У випадку відсутності студента на модульному контролі з будь-яких причин (через недопущення, хворобу тощо), проти його прізвища у колонці “Контрольна модульна рейтингова оцінка” відомості модульного контролю робиться запис “Не з’явився”, а у колонці “Підсумкова модульна рейтингова оцінка” – “Не атестований”.

При цьому студент вважається таким, що не має академічної заборгованості, якщо він має допуск до модульного контролю і не з’явився на нього з поважних причин, підтверджених документально. У протилежних випадках студент вважається таким, що має академічну заборгованість.

Питання подальшого проходження студентом модульного контролю у цих випадках вирішується в установленому порядку.

4.2.9. У випадку отримання незадовільної контрольної модульної рейтингової оцінки студент повинен повторно пройти модульний контроль в установленому порядку.

4.2.10. При повторному проходженні модульного контролю максимальна величина контрольної модульної рейтингової оцінки в балах, яку може отримати студент, дорівнює 17 (оцінці “Добре” за національною шкалою), тобто зменшується на 3 бали у порівнянні з наведеною в табл. 4.2.

4.2.11. Перескладання позитивної підсумкової модульної рейтингової оцінки з метою її підвищення не дозволяється.

4.2.12. Сума підсумкових модульних рейтингових оцінок у балах становить підсумкову семестрову модульну рейтингову оцінку, яка перераховується в оцінку за національною шкалою (табл. 4.4).

Таблиця 4.4 Таблиця 4.5

Відповідність підсумкових семестрових Відповідність екзаменаційної модульних рейтингових оцінок у балах рейтингової оцінки в балах оцінці

оцінкам за національною шкалою за національною шкалою

 

Оцінка в балах Оцінка за національною шкалою   Оцінка в балах Оцінка за національною шкалою
79-88 Відмінно   11-12 Відмінно
66-78 Добре   9-10 Добре
53-65 Задовільно   7-8 Задовільно
менше 53 Незадовільно   менше 7 Незадовільно

 

4.2.13. Якщо студент має позитивну (за національною шкалою) підсумкову семестрову модульну рейтингову оцінку, то він допускається до семестрового контролю з дисципліни, який здійснюється у формі семестрового екзамену.

4.2.14. Семестровий екзамен здійснюється в комісії, яку очолює завідувач кафедри, шляхом відповіді студента на запитання відповідно до обраного білету.

4.2.15. Якщо студент під час семестрового екзамену отримав позитивну (за національною шкалою) екзаменаційну рейтингову оцінку (табл. 4.5), то навчальний курс з дисципліни у даному семестрі йому зараховується.

У протилежному випадку він повинен повторно складати семестровий екзамен в установленому порядку.

4.2.16. При повторному складанні семестрового екзамену максимальна величина екзаменаційної рейтингової оцінки в балах, яку може отримати студент, дорівнює 10 (оцінці “Добре” за національною шкалою), тобто зменшується на два бали у порівнянні з наведеною в табл. 4.5.

4.2.17. Сума підсумкової семестрової модульної та екзаменаційної рейтингових оцінок у балах становить підсумкову семестрову рейтингову оцінку, яка перераховується в оцінки за національною шкалою та шкалою ECTS (табл. 4.6).

4.2.19. Студент має право не складати семестровий екзамен і отримати підсумкову семестрову рейтингову оцінку без екзамену, якщо він виконав протягом семестру всі види навчальної роботи без порушення встановлених термінів і без перескладань і отримав позитивну (за національною шкалою) підсумкову семестрову модульну рейтингову оцінку.

У протилежних випадках він повинен обов’язково складати семестровий екзамен.

 

Таблиця 4.6

Відповідність підсумкових семестрових рейтингових оцінок

в балах оцінкам за національною шкалою та шкалою ECTS

Оцінка в балах Оцінка за національною шкалою Оцінка за шкалою ECTS
Оцінка Пояснення
90-100 Відмінно A Відмінно (відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок)
82 – 89 Добре B Дуже добре (вище середнього рівня з кількома помилками)
75 – 81 C Добре (в загальному вірне виконання з певною кількістю суттєвих помилок)
67 – 74 Задовільно D Задовільно (непогано, але зі значною кількістю недоліків)
60 – 66 E Достатньо (виконання задовольняє мінімальним критеріям)
35 – 59 Незадовільно FX Незадовільно (з можливістю повторного складання)
1 – 34 F Незадовільно (з обов’язковим повторним курсом)

 

4.2.20. Для оформлення звільнення від складання екзамену студент повинен подати письмову заяву на ім’я директора інституту (табл. 4.7).

Таблиця 4.7


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)