АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СОМ-порт

Читайте также:
  1. FIREWIRE
  2. Инфракрасный интерфейс IrDA
  3. Оптико-механические манипуляторы
  4. По курсу «ПО КИТ и САПР»
  5. Радиоинтерфейс Bluetooth

Внутрішні роз’єми

• РСІ (Peripheral Component Interconnect).

• AGP (Advanced Graphics Port).

• PCI Express.

 

РСІ. Стандарт під’єднання зовнішніх компонентів Стандарт введено у комп’ютери на базі процесора Pentium. Особливістю цього стандарту стала підтримка механізму Рlug-and-Рlay, суть якого полягає в тому, що після фізичного під’єднання нового пристрою відбувається його автоматичне програмне самовстановлення. Програмні функції підтримки механізму Рlug-and-Рlay виконує операційна система. До цього слоту можна під’єднати звукову та мережну карту, внутрішній модем, TV чи FM тюнери.

AGР. Вдосконалений графічний порт. Спеціальний роз’єм для під’єднання відеокарти, яка приймає потік даних від процесора та оперативної пам’яті і формує зображення на екрані монітору. Раніше відеокарта вставлялася у слот РСІ.

PCI Express Розробка компанії Intel. Цей роз’єм є універсальним для під’єднання внутрішніх плат, і з часом має замінити слоти РСІ та AGP.

 

Зовнішні роз’єми (порти)

Зовнішні роз’єми материнської плати виведено на задню стінку корпусу системного блоку. Вони призначені для під’єднання до комп’ютера периферійних пристроїв.

СОМ-порт

СОМ-порт є самим першим послідовним портом для комп’ютерів ІВМ. Через цей порт дані передаються послідовно – в один момент часу – один біт інформації. Назва СОМ – походить від слова комунікаційний. Порт має 9 роз’ємів, і в свій час був досить популярним. До нього під’єднували мишку, модем, джойстик, інший комп’ютер. На сьогодні СОМ-порт практично не використовують, але він все одне є присутнім на материнській платі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)