АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

IEEE-1394 (FireWire або i.Link)

Читайте также:
  1. USB (Universal Serial Bus) порт
  2. Аппаратное обеспечение
  3. Внешние разъемы материнской платы

В кінці 1995 року відділ стандартів Інституту інженерів по електротехніці і електроніці (Institute Electrical and Electronic Engineers — IEEE) опублікував стандарт IEEE-1394 (або скорочено 1394). Ці цифри — порядковий номер нового стандарту, який

з'явився результатом обширних досліджень в області мультимедійних пристроїв. Його основна перевага полягає у високій швидкості передачі даних. На сьогоднішній день швидкість передачі, підтримувана цим стандартом, досягає 400 Мбіт/с.

Поточна версія стандарту 1394 одержала на даний момент назву 1394a (іноді її називають по року публікації стандарту — 1394a-2000). Стандарт 1394a призначений для рішення проблем, пов'язаних з сумісністю і багатофункціональністю, які існували в оригінальній версії стандарту 1394. В цьому стандарті використовуються ті ж роз'єми і підтримуються ті ж швидкості передач, що і в оригінальному стандарті 1394.

Пропонований стандарт 1394b, як очікується, підтримуватиме швидкість передачі даних, рівну 1 600 Мбіт/с; швидкості передач майбутніх версій цього стандарту зможуть досягти 3 200 Мбіт/с. Стандарт 1394b підтримуватиме більш високі швидкості, ніж існуючі в даний час стандарти 1394/1394a. Це пов'язано з упровадженням нових мережних технологій, зокрема скляного і пластикового волоконно-оптичних кабелів і кабелю UTP 5-й категорії, а також із збільшенням можливої відстані між пристроями, що використовують кабельне з'єднання 5-й категорії, і поліпшенням принципу передачі сигналів. Стандарт 1394b буде назад сумісний з пристроями 1394a. FireWire — це високошвидкісна локальна послідовна шина, здатна передавати дані із швидкістю 100, 200 і 400 Мбіт/с (12,5, 25 і 50 Мбайт/с), а при роботі з деякими типами файлів — до 1 Гбіт/с. Ця шина використовує простий 6-дротяний кабель, що складається з двох різних пар ліній, призначених для передачі тактових імпульсів і інформації, а також двох ліній живлення. Як і USB, IEEE-1394 повністю підтримує технологію Pug and Play, включаючи можливість u1075 гарячого підключення (установка і витягання компонентів без відключення живлення системи). По структурі шина 1394 не так складна

як паралельна шина SCSI, і пристрої, що підключаються до неї, можуть споживати від неї струм до 1,5 А. По продуктивності шина IEEE-1394 перевершує Ultra-Wide SCSI, стоїть набагато менше, а під'єднати пристрої до неї набагато простіше. Шина 1394 побудована на топології, що розгалужується, і дозволяє використовувати до 63 вузлів в ланцюжку і під'єднувати при цьому до кожного вузла до 16 пристроїв. Якщо цього недостатньо то можна додатково підключити до 1 023 шинних перемичок, які можуть сполучати більше 64 000 вузлів! Крім того, шина 1394 може підтримувати пристрої, побудовані на одній шині, але працюючі на різних швидкостях передачі даних, як і SCSI. Більшість адаптерів 1394 мають три вузли, кожний з яких підтримує 16 пристроїв.

Підключити до комп'ютера через шину 1394 можна практично всі пристрої, які можуть працювати з SCSI. Сюди входять всі види дискових накопичувачів, включаючи жорсткі, оптичні, CD- і DVD-ROM. До шини 1394 можуть підключатися цифрові відеокамери, пристрої із записом на магнітну стрічку і багато інших високошвидкісні периферійні пристрої. Ймовірно, дуже скоро шина 1394 почне широко використовуватися як в настільних, так і в портативних комп'ютерах, а з часом замінить всі інші високошвидкісні шини.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)