АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація сталей та чавунів

Читайте также:
  1. Банківські операції, їх класифікація
  2. Банківські ресурси, їх види та класифікація
  3. Валюта, валютні цінності, класифікація валют.
  4. Види економічної інформації та її класифікація
  5. Види жорсткості та лужності води. Їх класифікація та визначення. Технічні параметри.
  6. Види та класифікація банків.Банківські групи
  7. Види та класифікація бухгалтерських документів з касового виконання бюджетів
  8. Види цін та їх класифікація
  9. Влада як соціальний феномен. Ресурси влади. Класифікація влади.
  10. Влияние легир. эл-тов. 48.Обозначение марок легир. сталей. Их клас-ция.
  11. Влияние углерода и постоянных примесей на свойства сталей
  12. Глава 11. Ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, її структура та класифікація товарів

Практичні заняття

з курсу „ Термічна обробка сталей

 

Мета та завдання

 

Практичні заняття мають за мету закріплення студентами теоретичних знань з теорії та практики термічної обробки сталей, набуття практичних навичок використання марок різних вуглецевих і легованих сталей, а також призначення режимів необхідної термічної обробки для отримання заданих експлуатаційних властивостей матеріалів.

Після виконання практичних робіт студенти повинні розуміти маркірування вуглецевих та легованих сталей, їх призначення та вміти назначати режими термічної обробки для кожної марки сталі.

З курсу „Термічна обробка сталей” виконується 7 практичних робіт, які охоплюють увесь теоретичний матеріал. Звіти з цих практичних робіт виконуються на стандартних листах паперу згідно з індивідуальним завданням на кожне практичне заняття.

 

 

Практична робота №1

Вивчення мікроструктури залізовуглецевих сплавів

 

Дана практична робота має за мету перевірити знання студентів з розділу „Матеріалознавство”, який вивчається в курсі „Технологія конструкційних матеріалів та матеріалознавство”. Основна увага приділяється залізовуглецевим сплавам, для яких і застосовується термічна обробка.

Для виконання цієї практичної роботи студенти повинні повторити главу „Залізо та його сплави” із згаданого курсу.

У роботі треба вільно визначати надані структури, знати їх структурні складові та вміти розраховувати вміст вуглецю в сплавах. Крім того, треба знати і описати призначення кожного сплаву і дати їх порівняльну характеристику. Описати, як впливає наявність і кількість структурних складових на властивості даних сплавів та їх застосування.

Індивідуальні завдання для цієї практичної роботи приведено у додатку.

 

Практична робота № 2

Класифікація сталей та чавунів

 

Ця практична робота є продовженням першої роботи. Для вміння розшифровувати марки будь-якої сталі або чавуну треба добре знати їх класифікацію і принцип маркірування. З цією метою і пропонується дана практична робота.

У завданні надається марка сплаву, для якої треба описати наступні питання:

1. Розшифрувати марку заданого сплаву.

2. Дати класифікацію сплаву по всім ознакам.

3. Описати структуру та властивості сплаву.

4. Дати технічне призначення сплаву.

 

При виконанні даної роботи треба знати, що сталі класифікуються за шести ознаками: за хімічним складом, за мікроструктурою, за способом розкислення, за міцністю, за призначенням та за якістю. Задану марку сталі треба класифікувати згідно з наданим ознаками і описати властивості сплаву.

Для чавунів треба розшифрувати надану марку, дати класифікацію по структурі, описати властивості та призначення. Для високоміцних та ковких чавунів треба також описати особливості їх отримання.

Індивідуальні завдання для даної практичної роботи наведено у таблиці 1.

 

Таблиця 1. Варіанти завдань для практичної роботи № 2

 

№ варіанта   Марка сплаву   № варіанта   Марка сплаву
  Ст5     У8
  БСт4пс     У9
  ВСт6     У10
  Ст2сп     У12
  Ст3кп     СЧ00
  10кп     СЧ18
         
        СЧ24
  20кп     СЧ40
        АСЧ2
        ВЧ60
        ВЧ45
        ВЧ40
        КЧ35-10
        КЧ45-6
  У7     КЧ63-2

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)