АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Код учасника, Прізвище, Ім'я, По батькові, Адреса, Учбовий заклад, Спортивний разряд

 

Поле Код учасника є первинним ключем таблиці учасники. Значення поля Учбовий заклад вибирається із списку (сформувати довільний список учбових закладів). Значення поля Спортивний розряд знаходяться в межах від 1 до 6, за умовчанням цьому полю привласнюється значення 6. Поля Код учасника, Прізвище, Ім'я, По батькові не можуть приймати значень null.

2.6. Записати інструкцію на SQL для створення таблиці ВІДВІДУВАННЯ СЕКЦІЇ з наступними полями:

Код секції, Код учасника № квитанції, Дата оплати, Кількість відвідин.

Поле № квитанції є первинним ключем таблиці ВІДВІДУВАННЯ СЕКЦІЇ. Поля код секції, код учасника не можуть приймати значень NULL. Поле Код секції є зовнішнім ключем до таблиці секція, а поле Код учасника — є зовнішнім ключем до таблиці учасники (назви зв’язків визначаються довільно). Для полів Код секції і Код учасника установіть режими забезпечення цілісності, яке забороняє вилучення і оновлення відповідних батьківських сутностей.

2.7. Записати на мові SQL наступні запити до бази даних. "Студенти" [8]

База даних "Студенти"

students (STUDENT_ID, surname, name, _year, group, city, faculty)

PRIMARY KEY STUDENT_ID)

subjects ( SUBJECT_ID, SUBJECT_ name, lecture, appointment, SEMESTER, _HOURS)

PRIMARY KEY SUBJECT_ID

session_results ( STUDENT_ID, SUBJECT_ID, EXAM_DATE, MARK)

PRIMARY KEY STUDENT_ID, SUBJECT_ID

foreign key STUDENT_ID REFERENCES students

foreign key SUBJECT_ID REFERENCES SUBJECTS

2.7.1. Вивести результати екзамену з дисциплін "Експертні системи" і "Системне програмне забезпечення" студентів 3 курсу фізикоматематичного факультету, що отримали оцінки 6, 7 або 8 (за 10бальною системою), у вигляді таблиці з наступними полями: SURNAME, NAME, MARK, EXAM_DATE. Відсортувати за зростанням поля SURNAME (прізвища) (за абеткою|) і по убуванню поля EXAM_DATE (дата здачі).

2.7.2. Дізнатіся, чи є предмети, що читаються викладачами Івановим або Петровим у 5тому семестрі для студентів фізикоматематичного факультету, на які відведена кількість годин знаходиться в межах від 30 до 70. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SUBJECT_NAME, LECTURER, _HOURS. Відсоpтувати результати запиту за зростанням (за абеткою) поля SUBJECTS і за спаданням поля HOURS.

2.7.3. Дізнатися, чи є предмети, що читаються викладачами Федоровим, Сидоровим або Петровим в 3 і 4 семестрах для студентів фізикоматематичного факультету, на які відведена кількість годин знаходиться в межах менше за 50. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SUBJECT_NAME, LECTURER, hours. Відсортувати результати запиту за зростанням (за абеткою) поля SUBJECTS і за спаданням поля _HOURS.

2.7.4. Скласти список студентів всіх курсів фізикоматематичного факультету, що отримали на іспитах, які здавалися в літню сесію, незадовільні оцінки (<= 3 за 10балльною системою),. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SURNAME, NAME, SUBJECT_NAME, LECTURER, MARK, EXAM_DATE. Відсортувати результати запиту за спаданням поля EXAM_DATE

2.7.5. Скласти список студентів других курсів фізикоматематичного і економічного факультетів, що отримали 9ти і 10бальні оцінки на іспитах, які здавалися в літню сесію. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SURNAME, name, SUBJECT___NAME, LECTURER, MARK, EXAM_DATE. Відсортувати результати запиту за спаданням поля MARK.

2.7.6. Скласти список студентів, що навчаються на історичному, економічному або юридичному факультетах, що проживають в Києві або Одесі і отримали хоч би по будьякому предмету оцінки 8 або 9. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SURNAME, NAME, SUBJECT_NAME, MARK, EXAM_DATE, FACULTY. Відсортувати результати запиту за зростанням (за абеткою) поля FACULTY і за спаданням поля MARK.

2.7.7. Знайти середній бал успішності для кожного студента фізикоматематичного факультету 2, 3 і 4 курсів. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SURNAME, NAME, AVERAGE_MARK, _YEAR. Відсортувати отримані результати за зростанням (за абеткою) для полів SURNAME, name і за спаданням для поля AVERAGE_MARK

2.7.8. Знайти середній бал успішності для кожного студента економічного, біологічного або історичного факультетів 3 і 4 курсів. Результат представити у вигляді таблиці з наступними полями: SURNAME, NAME, AVERAGE_MARK, _YEAR. Відсортувати отримані результати за зростанням (за абеткою) для полів SURNAME, NAME і за спаданням для поля AVERAGE_MARK.

2.7.9. Скласти список предметів, які здавалися в зимову сесію студентами фізикоматематичного факультету 4 курсу, кількість годин на вивчення яких перевищує 60. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SUBJECT_NAME, lecturer, _hours. Відсортувати отримані результати за зростанням (за абеткою) для полів SUBJECT_NAME і за спаданням для поля _HOURS.

2.7.10. Скласти список предметів, які здавалися в літню сесію студентами фізикоматематичного факультету 4 курсу, кількість годин на вивчення яких більше 60, але менше 100. Результати представити у вигляді таблиці з наступними полями: SUBJECT_NAME, LECTURER, _HOURS. Відсортувати отримані результати за зростанням (за абеткою) для полів SUBJECT_NAME і за спаданням для поля _HOURS.

2.8. Дайте рішення на мові SQL до вправи 8 (8.1 – 8.47) теми 5 (База даних постачальників, деталей і проектів)

2.9 Використовуючи. вправу 8 (8.1 – 8.47) теми 5 (База даних постачальників, деталей і проектів), створіть представлення:

a. що містить номери постачальників і номери деталей для постачальників і деталей, які не суміщені в одному місті.

b. що містить кортежі постачальників, які знаходяться в Лондоні.

c. У базі даних постачальників, деталей і проектів створіть представлення з атрибутами номера проекту і назви міста, що складається зі всіх проектів, для яких постачальником є постачальник S1 і використовуються деталі Р1.

 

Проекти і професійні питання

1. Напишіть дослідження, присвячене ранньому етапу розвитку SQL на фірмі IBM. Розгляньте перші комерційні реалізації SQL, створені фірмами Oracle і IBM його статус стандарту ANSI і останні реалізаціі для універсальних ЕОМ і мікрокомп'ютерів.

2. Напишіть критичне дослідження про стандарт ANSI для SQL 1992 року. Порівняйте цей стандарт з двоматрьома комерційними продуктами.

3. Детально вивчіть вбудований SQL. З'ясуйте, як він взаємодіє з одним або двома базовими мовами.

4. Вивчіть інформаційні схеми двох різних реляційних систем управління базами даних. Як з ними можна використовувати SQL для забезпечення користувачів інформацією?

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)