АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

Читайте также:
  1. ВИКЛЮЧНА КОМПЕТЕНЦІЯ МІСЬКОЇ РАДИ
  2. ДЕПУТАТ МІСЬКОЇ РАДИ.
  3. ПОВНОВАЖЕННЯ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ МІСЬКОЇ РАДИ.
  4. ПОРЯДОК РОБОТИ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ
  5. ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ
  6. Походження міської фауни
  7. ПРАВОВІ АКТИ МІСЬКОЇ РАДИ І ВИМОГИ ЩОДО НИХ.
  8. СЕКРЕТАР МІСЬКОЇ РАДИ.
  9. Управління соціального захисту населення в Малиновському районі департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради.

1. Міська рада проводить свою роботу сесійно. Сесія складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій ради. З об’єктивних причин в роботі сесії, за згодою депутатів, може бути оголошена перерва. Сесія повинна продовжити роботу не пізніше як за два тижні або у інший визначений радою строк.

2. Сесію міської ради починати з ознайомлення депутатів міської ради з рішеннями прийнятими виконавчим комітетом Чортківської міської ради в міжсесійний період, що стосуються вирішення проблем життєдіяльності міста.

3. Перша сесія новообраної міської ради скликається міською територіальною виборчою комісією не пізніше як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів в кількості, яка забезпечує повноважність складу ради. Перше пленарне засідання першої сесії відкриває і веде голова міської виборчої комісії, який інформує раду про підсумки виборів депутатів, а також про підсумки виборів міського голови. З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного міського голови головує на пленарних засіданнях ради першої сесії новообраний голова.

4. У разі, якщо на час проведення першої сесії міський голова не обраний, про що на сесії ради інформує голова міської виборчої комісії, рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості трьох осіб. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання міського голови

5. Наступні сесії скликає і веде голова міської ради.

6. Сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок – не рідше одного разу на місяць.

7. У разі немотивованої відмови міського голови або неможливості його скликати сесію ради, сесія скликається секретарем міської ради.

У цих випадках сесія скликається:

1) відповідно до доручення міського голови;

2) якщо міський голова без поважних причин не скликав сесію у двохтижневий строк за пропозицією не менш однієї третини депутатів від загального складу ради або її виконавчим комітетом.

3) якщо сесія не скликається міським головою у строки, передбачені Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” (не менш одного разу на квартал).

8. У разі, якщо міський голова або секретар міської ради у двохтижневий строк не скликають сесію на вимогу не менш як однієї третини депутатів від загального складу ради або її виконавчим комітетомсесія може бути скликана депутатами міської ради, які становлять не менш як одну третину складу ради, або постійною комісією ради.

9. Рішення про скликання сесії ради доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 10 днів до сесії, а у виняткових випадках – не пізніш як за день до сесії із зазначення часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради.

10. Сесію міської ради відкриває і веде міський голова.

11. Сесія міської ради є правомочною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради. В разі відсутності необхідної кількості депутатів за розпорядженням голови ради проведення сесії переноситься на інший час.

12. В разі неможливості прибути на сесію міської ради, депутат повідомляє секретаря міської ради.

13. Пропозиції чи вимоги про скликання сесії подаються голові міської ради у письмовій формі з переліком питань, які необхідно розглянути, та з коротким обґрунтуванням необхідності скликання сесії. Такі подання розглядаються головою ради не пізніше як у двохтижневий строк.

14. Пропозиції щодо питань на розгляд ради можуть вноситися міським головою, постійними комісіями, депутатами, виконавчим комітетом ради, головою місцевої державної адміністрації, головою районної, обласної ради, загальними зборами громадян. Пропозиції щодо прийняття рішень, які відповідно до закону є регуляторними актами, вносяться з урахуванням вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (Пункт 14 Розділу 4 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

15. Не пізніш як на другій сесії затверджується регламент роботи міської ради, а також положення про постійні комісії ради.

16. Сесія ради проводиться гласно. За рішенням сесії, якщо за це проголосувало не менше 1/3 депутатів від загального складу ради (із стратегічних питань, що стосуються життєдіяльності міста та територіальної громади) трансляцію проводити через гучномовець на центральну площу міста. У разі необхідності рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання.

17. Хід засідання сесії може фіксуватися засобами звукового запису (чи іншими засобами). Відповідні записи зберігаються разом із протоколами сесії. Копія такого запису надається депутату міської ради на його усну або письмову вимогу.

7.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)