АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАВОВІ АКТИ МІСЬКОЇ РАДИ І ВИМОГИ ЩОДО НИХ

Читайте также:
  1. B. 2. Вимоги до транзакцій
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. ISO посилює вимоги до випробування машинозчитуваних паспортів
  4. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  5. Банківські операції та їх публічно-правові обмеження
  6. Види законів, що регулюють конституційно-правові відносини в зарубіжних країнах.
  7. Визначення сум податкового зобов’язання контролюючими органами, податкові повідомлення, податкові вимоги.
  8. ВИКЛЮЧНА КОМПЕТЕНЦІЯ МІСЬКОЇ РАДИ
  9. Вимоги безпеки перед початком роботи.
  10. Вимоги безпеки під час роботи
  11. Вимоги безпеки після закінчення роботи.
  12. Вимоги безпеки, яким мають відповідати (те чого стосується твій диплом)

1. Міська рада в межах своїх повноважень приймає нормативні та інші акти у формі рішень, які не повинні суперечити Конституції України і чинним законам.

2. Рішення міської ради приймається на її пленарному засіданні більшістю депутатів від загального складу ради, крім випадків передбачених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та цим регламентом.

Проекти рішень міської ради повинні бути подані депутатам міської ради для ознайомлення не пізніше двох днів до початку пленарного засідання.

3. Рішення ради приймаються відкритим (в тому числі поіменним) або таємним голосуванням. Рішення міської ради набирають чинності з моменту їх підписання міським головою, якщо законодавством України не встановленого іншого строку введення цих рішень в дію. (Пункт 3 Розділу 6 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

4. Рішення міської ради надсилаються для виконання відповідним посадовим особам, відділам, підприємствам та організаціям, відразу ж після підписання. Рішення ради, які стосуються прав та обов'язків громадян і мають нормативно-правовий характер, доводяться до відома населення через засоби масової інформації та іншими шляхами не пізніше 10-ти днів після сесії. (Пункт 4 Розділу 6 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

5. Проекти рішень міської ради мають бути кваліфіковано підготовленими. Крім короткого об’єктивного аналізу стану справ з розглянутого питання, подаються конкретні пропозиції щодо удосконалення роботи у тій чи іншій галузі, усуненню наявних недоліків, засобів і методів виконання завдань із зазначенням виконавців та реальних строків виконання.

Проекти рішень повинні:

а) відповідати Конституції України, законодавчим, нормативно-правовим актам, установленим вимогам ведення діловодства і правилам правопису;

б) містити перелік посилань на відповідні законодавчі та нормативно-правові акти (із зазначенням конкретної статті, розділу, пункту і т.д.)

в) у випадку, якщо проекти рішень стосуються питань будівництва (реконструкції чи ремонту) будь-яких об’єктів, земельних відносин, до них повинні додаватися графічні матеріали.

6. Проекти рішень погоджуються і візуються керівниками відділів, керівниками організацій та установ, що їх готували.

Після цього підготовлені проекти рішень подаються на розгляд профільним постійним комісіям міської ради. Постійна депутатська комісія, за результатами розгляду зокрема взятого проекту рішення, виносить пропозицію, яке оформлюється в письмовій формі та підписується головою та секретарем відповідної комісії. У випадку внесення істотних змін до проекту рішення постійна комісія повертає його розробнику для доопрацювання. Результати розгляду проектів рішень повинні бути подані секретарю міської ради не пізніше трьох днів до початку пленарного засідання. (Абзац другий Пункту 6 Розділу 6 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

Повний перелік рішень, які виносяться на розгляд сесії, надаються депутатам не пізніше двох днів до початку засідання сесії. (Пункту 6 Розділу 6 доповнено абзацом третім згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

7.Проекти рішень міської ради повинні бути подані секретарем ради на розгляд постійних депутатських комісій міської ради не пізніше як за шість днів до пленарного засідання сесії.

8. Міська рада має право провести обговорення і голосування як в цілому за рішення, так по окремих його частинах.

9. Внесені на сесії міської ради зауваження та пропозиції депутатів, постійних комісій, депутатських фракцій, депутатських груп щодо проекту рішення ради зачитуються або подаються у письмовій формі через секретаря ради для долучення до матеріалів сесії ради. (Пункт 9 Розділу 6 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

10. Перелік питань, які віднесені до категорії процедурних на сесії міської ради:

1) включення питань до порядку денного сесії;

2) зміна порядку денного;

3) формування послідовності (черговості) розгляду питань порядку денного;

4) визначення тривалості сесійних засідань і перерв між ними;

5) встановлення тривалості часу для виступаючих на сесії (з урахуванням їх кількості);

6) надання згоди на те, щоб на сесії були присутні представники відповідних органів чи організацій;

7) визначення порядку трансляції сесії по радіомережі;

8) прийняття рішення про проведення закритого засідання.

9) прийняття рішення про надання слова запрошеним на засіданні ради.

11. При проведенні голосування підрахунок голосів доручається лічильній комісії з числа депутатів ради, склад якої затверджено на другій сесії ради. Результати голосування оголошуються головою лічильної комісії. При відсутності членів лічильної комісії рада доручає їх функції іншим депутатам.

12. Перед початком відкритого голосування головуючий вказує кількість пропозицій, що ставляться на голосування, уточнює їхні формулювання, нагадує, якою більшістю голосів (від загальної кількості депутатів, від кількості присутніх) може бути прийняте рішення. Голосування може бути проведене без підрахунку голосів – за явною більшістю, якщо ні один депутат ради не наполягає на підрахунку голосів.

13. При голосуванні з одного питання кожен депутат міської ради має один голос і подає його за пропозицією, або проти неї чи утримується при голосуванні. Після закінчення підрахунку голосів, головуючий на засіданні ради оголошує результати голосування: прийнято пропозицію чи відхилено.

14. Після оголошення головуючим початку голосування ніхто не може його переривати. З початку голосування і до оголошення його результатів слово нікому не надається.

У разі порушення процедури голосування головуючий на сесії, за згодою більшістю присутніх на засіданні, оголошує проведення повторного голосування.

15. Бюлетені для таємного голосування виготовляються під контролем лічильної комісії за встановленою формою.

У бюлетені повинні бути визначені пропозиції з питання, по якому проводиться голосування. Праворуч навпроти кожної пропозиції розміщуються порожній квадрат. У кінці переліку пропозицій міститься запис «Не підтримую жодної пропозиції», Праворуч навпроти цього запису розміщується порожній квадрат.

При виборах (призначені, затвердженні) посадових осіб до бюлетеня включається запропонована кандидатура із зазначенням прізвища, імені та по батькові. Праворуч навпроти прізвище кандидата розміщується порожній квадрат. Внизу міститься запис «Не підтримую даного кандидата». Праворуч навпроти цього запису розміщується порожній квадрат.

16. Час і місце голосування, порядок його проведення встановлюється лічильною комісією на основі цього регламенту і оголошується головою лічильної комісії.

17. Кожному зареєстрованому депутатові міської ради членами лічильної комісії видається під розпис один бюлетень для голосування з поставленого питання чи виборів (призначення, затвердження) посадової особи. (Пункт 17 Розділу 6 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

18. Заповнення бюлетеня здійснюється депутатом лише в кабіні або в кімнаті для таємного голосування. При заповненні бюлетеня забороняється присутність будь-кого, крім голосуючого.

У бюлетені для голосування депутат робить у квадраті навпроти пропозиції, яку він підтримує, або прізвища кандидата, за якого він голосує, позначку «плюс» (+) або іншу, яка дає однозначну відповідь про його волевиявлення.

Депутат може голосувати тільки за одну пропозицію або за одного кандидата, чи робить відповідну позначку в квадраті навпроти слів: «Не підтримую жодної пропозиції» або «Не підтримую жодного кандидата».

Заповнений бюлетень голосуючий опускає у виборчу скриньку.

19. Недійсними визнаються бюлетені:

- невстановленого зразка;

- в яких голосуючим не зроблено жодної позначки;

- в яких зроблені позначки в квадратах навпроти більш як однієї пропозиції (запропонованих пропозицій) та напису: «Не підтримую жодної пропозиції»;

- в яких зроблено позначки в квадратах навпроти прізвища кандидата та напису: «Не підтримую жодного кандидата»;

- на яких зроблено інші позначки.

20. Про результати таємного голосування лічильна комісія складає протокол, який підписують усі члени лічильної комісії. За доповіддю лічильної комісії міська рада відкритим голосуванням приймає рішення про його затвердження.

21. Депутат міської ради зобов'язаний особисто здійснювати своє право на голосування. Депутат, який був відсутнім під час голосування, не має право подати свій голос пізніше.

22. Прийняті і зареєстровані рішення міської ради, протоколи та стенограми (в т.ч. звукові записи), усі підготовчі матеріали зберігаються в кабінеті секретаря міської ради. Відповідальність за збереження цих матеріалів несе персонально секретар міської ради.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)