АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вади розвитку, які супроводжуються кишковою непрохідністю

Читайте также:
  1. Регіональні особливості розвитку, використання та розміщення сировинної бази кольорової металургії України.

 

Задача 10. Новонароджений на 5 добу, госпіталізований зі скаргами на блювоту, неспокій. При огляді: живіт роздутий в епігастральній ділянці, асиметричний. Із прямої кишки меконій сірого кольору. На оглядовій рентгенограмі органів черевної порожнини в вертикальному положенні спостерігаються два рівня рідини та два газових міхура.

1. Який найбільш імовірний діагноз?

2. З якими захворюваннями проводиться диференціальна діагностика?

3. Етіологія та патогенез захворювання.

4. Назвати основні напрямки лікування.

5. Які особливості диспансерного нагляду за дитиною після одужання?

 

СИТУАЦІЙНІ ЗАДАЧІ (VI курс)

Вади розвитку товстої кишки. Хвороба Гіршпрунга.

Аноректальні вади розвитку.

Задача 1. Хвора К., віком 3 години з моменту народження, народилась у матері 19 років, з масою тіла 2100г, довжиною тіла 45см, у віці 32 тижнів. В пологах: раннє відходження навколоплідної води, безводний період 6 год., обвиття пуповиною, оцінка за шкалою Апгар 5 балів. На момент огляду шкіряні покриви помірно синюшні, рефлекси ослаблені, рухова активність знижена, дихання самостійне, сатурація в межах 90%, в ділянці тім’ячка кефалогематома до 4см в діаметрі, сечовиділення 2,0мл, відходження меконію із статевої щілини, скудне, задній прохід відсутній, вестибулярної нориці не виявлено.

1. Сформулюйте попередній діагноз.

2. Визначьте ступінь недоношеності

3. Складить план обстеження.

4. Методика проведення інвертограми за Вангістіном

5. Лікувальна тактика.

 

 

СИТУАЦІЙНІ ЗАДАЧІ (VI курс)

Вади розвитку товстої кишки. Хвороба Гіршпрунга.

Аноректальні вади розвитку.

Задача 2. На 4 добу післяопераційного періоду у дитини, що була оперована з приводу аноректальної вади розвитку - ректопромежинної нориці в першу добу з моменту народження, методом мінімальної задньої сагітальної аноректопластики відмічено почервоніння і набряк післяопераційної рани, серозно-гнійні виділення з під швів підвищення температури тіла до 37,80С, зменшення відходження меконію, помірне здуття живота, відходження по назогастральному зонду світлого жовто-зеленого вмісту в незначній кількості, до 7 мл. за добу. Дитина народилась в строки 34-35 тижнів, з вагою тіла 3000г, довжиною тіла 51 см, без ознак гіпоксії.

1. Про яке ускладнення в післяопераційному періоді слід подумати?

2. Що покладено в основу класифікації аноректальних вад розвитку?

3. Які зміни при внутрішньоутробному УЗД плода свідчать про наявність аноректальних вад розкитку?

4. Які методи обстеження необхідно застосувати?

5. Які заходи потрібно провести?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)