АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рідкісні вади у дітей

Читайте также:
  1. В м. Л при визначенні одного з демографічних показників, вивчалося співвідношення дітей і осіб пенсійного віку до чисельності працездатного населення. Який це показник?
  2. Вади розвитку у дітей, діагностика,лікувальна тактика та надання екстреної медичної допомоги.
  3. Ведення хворих дітей із загостренням бронхіальної астми.
  4. Діагностика музичних здібностей дітей
  5. Діагностика сенсорного розвитку дітей раннього віку.
  6. Діагностування готовності дітей до школи
  7. Завдання і зміст, ознайомлення дітей з рідним краєм
  8. Загадки для дітей середнього дошкільного віку
  9. Загадки Для дітей старшого дошкільного віку
  10. Загальна характеристика порушень у аутичних дітей.
  11. Закон України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей»
  12. Закономірності процесу формування уявлень про властивості і співвідношення предметів у дітей раннього віку.

Ситуаційні завдання:

Задача 1. У дитини одного року ліва рука не повертається в зап'ясті (неможливі пронація та супінація), але згинання та розгинання в ліктьовому суглобі збережені. Таке становище батьки помітили після року. Хлопчик народився від першої вагітності, яка протікала на фоні хронічного захворювання нирок, в першому триместрі відмічалося вірусне захворювання, у батьків спадкоємних захворювань не спостерігалося. Травма лівої верхньої кінцівки у дитини заперечується.

1. Про яке захворювання слід думати у дитини. Який план обстеження слід призначити дитині?

2. Які фактори могли привести до цього захворювання?

3. До якого виду відносяться вада розвитку за міжнародною класифікацією.

4. Яке лікування слід призначити дитині?

5. Який план реабілітації дитини буде у цьому випадку?

Задача 2. Уновонародженої дівчинки виявили вроджену косорукість, ліктьова частина передпліччя - м'язи недорозвинені, ліктьова кістка відсутня повністю, відсутні 4-5 пальці кисті та частина зап'ястка. Кисть при цьому різко повернута в ліктьову сторону (назовні), функція її різко порушена. У матері відмічалося вірусне захворювання на 6-9 тижні вагітності, токсикоз у першій половині

1. Який план обстеження слід призначити дитині?

2. Які фактори могли привести до цього захворювання?

3. До якого виду відносяться вада розвитку за міжнародною класифікацією.

4. Яке лікування слід призначити дитині?

5. Який план реабілітації дитини буде у цьому випадку?

 

Задача 3. У хлопчика 1 місяця, народженого від другої вагітності виявили ваду розвитку: одночасно недорозвинені м'язи передпліччя з променевого боку, перший палець кисті, кістки зап'ястка з променевої сторони. Кисть нахилена у бік променевої кістки (досередини), функція її різко порушена, а у зв'язку з відсутністю першого пальця кисті неможливий захват. У батька була синдактилія ІІ-ІІІ пальців лівої кисті, у брата – синдактилія ІІ-ІІІ пальців кисті та гіпоплазія І пальця кисті.

1. Який план обстеження слід призначити дитині?

2. Які фактори могли привести до цього захворювання?

3. До якого виду відносяться вада розвитку за міжнародною класифікацією.

4. Яке лікування слід призначити дитині?

5. Який план реабілітації дитини буде у цьому випадку?

 

Задача 4. До ортопедазвернулися батьки 3 річного хлопчика з синдактилією. При цьому третій і четвертий пальці зрощені на всьому протязі. Пальці зрощені між собою шкірним містком у вигляді плавальній перетинки. Функція кисті обмежена, захват предметів дитина виконує. У матері відмічається синдактилія основних фаланг ІІ-ІІІ пальців на ступнях.

1. Який вид захворювання у дитини?

2. Етіологія захворювання, спадкоємність.

3. Класифікація синдактилії

4. Методи лікування.

5. Реабілітація дитини.

 

Задача 5. У дитини від ІІІ вагітності (дві попередні – викидень на ранніх строках), після пологів неонатолог помітив додатковий І палець лівої ступні та додатковий VІ палець по зовнішньому краю правої ступні на ніжці. Верхні та нижні кінцівки сформовані вірно пропорційно до тулуба немовля, рухи у повному об’ємі, довжина кінцівок однакова. Спадкоємність у батьків не обтяжена, захворювання під час вагітності мати заперечує.

1. Як вірно сформулювати діагноз.

2. До якої групи треба віднести ваду розвитку.

3. Які обстеження слід виконати дитині.

4. Лікування дитини.

5. Реабілітація.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)