АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Невідкладна допомога при нирковій недостатності

Читайте также:
  1. Алгоритм 1.11. Пошук невідкладних дій (перша медична допомога) симптоматичної допомоги при гострих струєннях.
  2. Алгоритм 1.4. Діагностичний і лікувальний (перша медична допомога) пошук при гіпертонічній кризі
  3. Водокористування: суб'єкти, види і порядок. Умови скидання зворотних вод у водні об'єкти, юридична допомога адвоката у таких справах.
  4. Глава 25. Медичне забезпечення, одноразова грошова допомога та страхування
  5. Долікарська допомога при різних видах ушкоджень
  6. Долікарська допомога при термічних впливах та хімічних опіках
  7. Допомога при отруєннях
  8. Допомога при ураженні електричним струмом та блискавкою
  9. Клініко-лабораторні критерії діагностики гострої і хронічної серцевої недостатності
  10. Клініко-лабораторні критерії діагностики гострої і хронічної серцевої недостатності
  11. Коматозні стани, перша медична допомога.
  12. НЕВІДКЛАДНА ДОПОМОГА ПРИ КРИТИЧНИХ СТАНАХ У ДІТЕЙ

Задача 1. Дівчина 15 років надійшла зі скаргами на біль в животі і поперековій ділянці, підвищення температури, блювоту, зниження апетиту. В анамнезі оперована в з’вязку з двобічним гідронефрозом, ускладненим хронічним пїєлонефритом. Симптом Пастернацького позитивний. В загальному аналізі сечі – білок - 0,066 г/л, лейкоцити - 30-40, еритроцити - 1-2 в полі зору, бактеріїурія. В біохімічному обстежені підвищені цифри мочевини та креатинину, при ренографії зниження функції обох нирок до 70%.

1. Що являється причиною ниркової недостатності?

2. Які методи лікування можливо застосувати?

Задача 2. Мати хлопчика 13 років, після його одужання від грипу відмічає повторне підвищення температури до 380 - 390 С на протязі 5 днів, головний біль, нудоту, слабкість, в поперековій ділянці постійні тягнучі болі, часті позиви до сечовипускання, особливо вночі, сеча каламутна, артеріальний тиск 140/80 мм. рт. ст. Симптом Пастернацького позитивний зліва, та негативний зправа. Попередній діагноз: пієлонефрит.

1. Який метод променевої діагностики найбільш інформативний для виявлення ступеню порушення функції нирок?

2. Яке ускладнення виникло у дитини?

Задача 3. Хлопчик 10 років хворіє на хронічний гломерулонефрит з 5-річного віку. Протягом останнього місяця – блідість, багато “сінців” на руках і ногах, підвищена збудливість. При огляді стан тяжкий, дитина в сопорі, шкіра з ектеричним відтінком, постозність на нижніх кінцівках, з рота – запах аміаку. Дихання глибоке, шумне, 28 з 1 хв. АТ – 160/90 мм рт. ст. Тони серця приглушені, 110 за 1 хв., аритмія, на верхівці і в \/ точці – систолічний шум. Печінка на 3 см виступає з-під краю реберної дуги. За останню добу сечовипускання 1 раз, виділив 180 мл сечі.

1. Ваш попередній діагноз?

2. Які біохімічні показники допоможуть уточнити діагноз?

 

Задача 4. 12-ти річна дитина після перенесеного гломерулонефриту 2 роки тому скаржиться на швидку втомлюваність, слабкість, зниження апетиту, головний біль, нудоту, спрагу, поліурію. Дитина відстає в фізичному розвитку. Об’єктивно: шкіряні покриви бліді, сухі. ЧД 30/хв, ЧСС 108/хв. Живіт – м’який, болючий в епігастрії, печінка + 1,5 см, болюча. Симптом Пастернацького слабопозитивний з обох сторін. Лабораторні дослідження: нормохромна анемія, вміст сечовини в сироватці крові – 8,8 ммоль/л, креатиніну – 0,18 ммоль/л, гіперкаліємія, гіпермагніємія, гіпокальціємія.

1. Вкажіть вірогідний діагноз?

2. Який метод підтвердить діагноз?

 

Задача 5. Дівчинці 7 років, 2 тижні тому проведена трансплантація ділянки плечової кістки у зв’язку із вродженою кистозною дисплазією. Іммуносупресивну терапію не отримувала. Батьки звернули увагу на поступову появу одутловатості обличчя, пастозність ніг, живота, зменшення діурезу. При обстеженні: в ан. Крові: лейк.- 11,8х109/л, ШОЕ – 22 мм/год.; загальний білок – 49 г/л, альбуміни – 32 г/л; холестерин – 4,6 ммоль/л. В ан. Сечі: відносна щільність – 1031; білок – 4,5 г/л, лейк.- 5-6 в полі зору, ер.- 1-2 в полі зору, циліндри – 1-2 в полі зору. Добовий діурез – 350 мл.

1. Яке ускладнення виникло у дитини?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)