АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хід роботи. Для досліду беруть портландцемент і добавку осадового походження (трепел, опока, діатоміт)

Читайте также:
  1. II Методика виконання курсової роботи.
  2. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  3. Вакуумні деаератори, будова, схеми розміщення. Основні показники роботи.
  4. Вимоги безпеки перед початком роботи.
  5. Вимоги безпеки після закінчення роботи.
  6. Завдання до лабораторної роботи.
  7. Завдання до самостійної позааудиторної роботи.
  8. Завдання до самостійної позааудиторної роботи.
  9. Завдання до самостійної позааудиторної роботи.
  10. Завдання до самостійної позааудиторної роботи.
  11. Завдання до самостійної позааудиторної роботи.
  12. Завдання до самостійної позааудиторної роботи.

Для досліду беруть портландцемент і добавку осадового походження (трепел, опока, діатоміт). Добавка вводиться у цемент у кількості 10, 20 і 30% від маси цементу.

На листі щільного паперу відважують 350 г в'яжучої речовини кожного складу з точністю до 1 г і відмірюють 350 мл води з точністю до 1 мл. З відміреної води відливають 250 мл у порцелянову склянку місткістю 1 л. У цю ж склянку висипають наважку в'яжучої речовини, одночасно перемішуючи її металевим шпателем протягом 1 хв. Отримане тісто перемішують ще 4 хв і обережно переміщають у градуйований циліндр місткістю 500 мл.

Тісто, що залишилося після перемішування на шпателі, дні і стінках порцелянової склянки, ретельно змивають у той же циліндр залишком води у 100 мл. Після цього циліндр із тістом для ретельного перемішування з водою десять разів повільно перевертають догори дном, щільно затискаючи при цьому отвір рукою. Циліндр із тістом ставлять на стіл, негайно ж відраховують об’єм тіста (тісто, що осіло на верхній частині циліндра, не враховують). Під час досліду циліндр повинен стояти нерухомо і не піддаватися поштовхам. Вода для затворювання і в'яжуча речовина повинні мати однакову температуру (25±1ºС).

Для спостереження за ходом процесу водовідділення в'яжучої речовини у залежності від часу, що пройшов від початку досліду, об’єм осілого тіста відзначають через кожні 15 хв протягом 1 год і через кожні 30 хв при подальших спостереженнях. За початок досліду приймають момент першого відліку. При збігу двох останніх підрахунків подальші спостереження припиняють і вміст циліндра виливають.

Термін повного водовідділення характеризується часом, що пройшов від початку досліду до закінчення процесу водовідділення, тобто до останнього відліку по циліндру.

Коефіцієнт водовідділення обчислюють за формулою

 

 

де V1 - початковий об’єм тіста, см3;

(V1-VA) – об’єм води, що відокремилася за даний термін, см3.

Результати досліджень заносять у табл. 9.1.

Таблиця 9.1

Вид добавки Склад в’яжучої речовини, % V1 , см3 Номер вимірювання VА, см3 V1-VА, cм3
  цемент добавка          
               

 

За даними таблиці будують сімейство кривих у координатах "(V1-VA) - час".

Висновки по роботі.

 

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)