АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття, структура системи та види водного транспорту

Читайте также:
  1. II. СТРУКТУРА КВАЛИФИКАЦИОННОЙ РАБОТЫ
  2. III. СТРУКТУРА И ПОРЯДОК ФОРМИРОВАНИЯ СТУДЕНЧЕСКОГО СОВЕТА
  3. III. Структура Клуба
  4. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  5. IV. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПРОФСОЮЗА
  6. IY. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ КЛУБА
  7. VI. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПАРТИИ.
  8. А) структура текстів драм
  9. Активные операции коммерческих банков, их структура.
  10. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  11. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  12. Атомная структура материи

 

 

М орський і річковий транспорт поєднані в одинводний транспорт. Що ж це означає? Згідно з його функ­ціями та нормативною базою, закріпленою в Законі України «Про транспорт», до водного транспорту можна віднести морський і річковий, до яких входять підприємства транс­порту, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів, порти й пристані, судна, заводи по їх обслуговуванню, шляхи сполучень, підприємства зв'язку, заклади соціально-культур­ного призначення, науково-дослідні, проектно-конструктор­ські установи, організації, незалежно від форм власності, які забезпечують роботу водного транспорту.

Система норм права, які регулюють суспільні відносини, що виникають у зв'язку з використанням водного транспор­ту, його діяльністю, називається водним транспортним пра­вом, яке, у свою чергу, можна диференціювати на морське та річкове право.

Предметом водного транспортного права є безпосередньо самі суспільні відносини, які виникають у зв'язку з діяльніс­тю водного транспорту. До них, наприклад, належать:

• майнові відносини між транспортними організаціями і клієнтурою по перевезенню пасажирів, багажу та вантажів;

• управлінські відносини, які встановлюють організацій­но-правові форми експлуатації водного транспорту тощо.

Слід зазначити, що морське й річкове транспортне право, як і транспортне право в цілому, широко використовують норми інших галузей права: цивільного, адміністративного, трудового, земельного та ін.

Для прикладу:

— порядок управління водним транспортом, державно-ви­конавча діяльність у цій галузі регулюються нормами адмі­ністративного права;

— діяльність з використання земель регулюється нормами Земельного кодексу.

Ми розглядаємо суспільні відносини, які виникають з ви­користанням водного транспорту, і усвідомлюємо, що при здійсненні транспортування морем (річкою) перевізник, від­правник, інші учасники водного транспортного процесу здійснюють чимало специфічних йому дій, вступаючи у від­носини між собою. Оскільки зміст дій перевізника, відправ­ника та інших суб'єктів транспортування водою, а також по­рядок їх здійснення регламентовані правовими нормами, то ці відносини набувають форм водних транспортних правовід­носин.

Для виникнення водних транспортних правовідносин не­обхідні певні передумови, зокрема:

• норми морського й річкового права;

• транспортна правоздатність;

• юридичні факти.

Морський транспорт посідає третє місце за вантажообігом після трубопровідного і залізничного транспорту, але загаль­ний обсяг вантажів, що перевозяться, тут незначний (близько 1 %). Постійно зростають морські перевезення у міжнародному сполученні, частка яких на морському транспорті складає по­над 95 %.

Основною проблемою морського транспорту є значний мора­льний і фізичний знос транспортних засобів і портового устатку­вання. Середній термін експлуатації торгових суден України пе­ревищує 15 років, і з огляду на їхній технічний стан переважна більшість західних портів забороняє таким торговим суднам вхід на внутрішній рейд. Застаріла інфраструктура українських портів істотно знижує їх продуктивність (до 50 % від продуктивності портів західних країн).

Переважна більшість суден торгового флоту — малотоннажні. Середня водотоннажність українських суден у 3—5 разів менша аналогічного показника в таких країнах, як США, Японія, Греція тощо.

Морський транспорт займає окреме місце серед підгалузей транспортного права у зв'язку із особливим значенням у зовніш­ньоекономічній діяльності, великою часткою іноземного елемен­та та наявністю міжнародно-правового регулювання.

До складу морського транспорту входять підприємства мор­ського транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів і ван­тажів, порти і пристані, судна, судноремонтні заводи, морські шляхи сполучення та інші підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, що забезпечують роботу морсько­го транспорту.

 

Обсяги вантажних і пасажирських перевезень річковим транс­портом незначні, але є найбільш рентабельними за рахунок міжнародних сполучень із використанням басейнів рік Дніпра і Дунаю, а також прибережних вод Чорного моря у напрямку країн Центральної і Південно-Східної Європи. Ефективність функціонування річкового транспорту України значно нижча (близько 20 %) у порівнянні з розвинутими країнами Заходу.

Річковий транспорт як галузь народного господарства є одним із найважливіших видів транспорту, який у взаємодії з залізнич­ним та іншими видами транспорту сприяє забезпеченню норма­льного виробництва і обігу продукції промисловості, сільського господарства і задовольняє потреби населення в пересуванні по внутрішніх водних шляхах.

Правове регулювання річкового транспорту як підгалузі транс­портного права здійснюється загальним законодавством (Законом України «Про транспорт» і галузевими актами, зокрема, Стату­том внутрішнього водного транспорту та законодавством, яке ре­гулює перевезення як морським, так і внутрішнім водним транс­портом (Кодекс торговельного мореплавства і т. д.).

Відповідно до Закону України «Про транспорт» до складу річ­кового транспорту входять підприємства річкового транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів, порти і при­стані, судна, суднобудівно-судноремонтні заводи, ремонтно-екс­плуатаційні бази, підприємства шляхового господарства, а також підприємства зв'язку, промислові, торговельні, будівельні та постачальницькі підприємства, навчальні заклади, заклади охорони здоров'я, фізичної культури та спорту, культури, проектно-конст­рукторські організації та інші підприємства, установи і організа­ції незалежно від форм власності, що забезпечують роботу річко­вого транспорту.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)