АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІСТОРІЯ ВОЄННОГО МИСТЕЦТВА

Читайте также:
  1. Алгоритм презентації твору мистецтва на уроці Художньої культури.
  2. Багато теоретиків мистецтва вже на початку XX ст. по праву відзначали, що художній твір, тобто річ штучна, починає програвати в зіставленні з багатством речі реальної.
  3. Гроші, виникнення грошей, історія виникнення грошей
  4. Дегуманізація мистецтва
  5. Екологічна стежка: передумови виникнення, історія.
  6. З дисципліни «Історія економіки та економічної думки»
  7. З курсу «Історія України»
  8. Захплююча історія виникнення декупажу
  9. І. Історія адвокатури. Правове становище адвокатури та адвокатська діяльність
  10. Історія
  11. Історія
  12. Історія

АНОТАЦІЯ

 

Обсяг: 3 ЕСТS

 

Воєнна історія – це наука, яка вивчає сутність, причини, характер війн, засоби і способи їх ведення в залежності від змін соціально-економічних, політичних і матеріально-технічних умов життя, а також досвід військової діяльності.

Воєнна історія являє собою особливу історичну дисципліну, яка за предметом дослідження та змістом є частиною загальної історії, але безпосередньо пов’язана з воєнною наукою, оскільки створює історичну базу для її розвитку.

Однією з складових воєнної історії є «Історія воєнного мистецтва»,яка вивчає розвиток форм і способів збройної боротьби. Саме ця дисципліна відтворює зміст розвитку воєнного мистецтва в динаміці, як залежність форм і засобів ведення бойових дій від загального стану воєнної справи, від сукупності об’єктивних та суб’єктивних факторів. Завдання дисципліни – сприяти надбанню навичок аналізу бойових дій, навчити враховувати історичний досвід при розгляді актуальних проблем розбудови національних збройних сил і прогнозуванні перспектив подальшого розвитку воєнної справи.

Отже, дисципліна є важливою складовою підготовки та виховання офіцера запасу и має на меті підготувати майбутнього офіцера, який на підставі вимог воєнно-історичної науки буде доцільно застосовувати історичний досвід під час своєї професійної діяльності, на конкретних історичних прикладах показувати роль народних мас і діяльності людей та техніки в розвитку способів збройної боротьби, на основі наукової методології знайомити підлеглих з найважливішими війнами й основними етапами розвитку засобів та способів ведення збройної боротьби із стародавніх часів до наших днів, виховувати їх у дусі патріотизму, розвивати в них почуття гідності за Україну, свій народ та Збройні Сили.

Після вивчення дисципліни слухачі повинні знати:

- найбільш значні війни в історії людства, причини їх виникнення, хід основних кампаній та їх військово-політичні наслідки;

- історію зародження та основні етапи будівництва збройних сил, розвиток озброєння і військової техніки та їх вплив на зміну форм та способів бойових дій;

- основні етапи розвитку воєнного мистецтва в ході найвідоміших війн в історії людства;

- історію зародження та основні етапи розвитку міжнародного гуманітарного права (права війни);

- основні принципи створення та розвитку сучасних Збройних Сил України (з 1991р.), удосконалення їх організаційної структури, озброєння та способів бойового застосування родів військ різних видів збройних сил.

Внаслідок вивчення дисципліни слухачі повинні уміти:

- творчо використовувати історичний бойовій досвід і традиції Збройних Сил України у своїй подальшій діяльності в разі проходження служби на посадах офіцерського складу;

- користуватися військово-історичною та мемуарною літературою, картами та схемами.

Термін викладання: 1-й семестр або 2-й семестр

Форми та методи навчання: лекції та семінарські заняття.

Оцінювання: комбінований іспит.

Забезпечуючі дисципліни: немає.

Провідний лектор: доц. Заборовський В.В.

Мова викладання: українська.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)