АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аудит (каф. аудиту)

Читайте также:
  1. Активные и интерактивные образовательные технологии, используемые в аудиторных занятиях
  2. Аудит в социально трудовой сфере.
  3. Аудит доступа к объектам
  4. Аудит качества. Общие понятия, термины и определения. Виды аудита.
  5. Аудит на адекватность.
  6. Аудит перестраховочных операций
  7. Аудит размещения страховых резервов
  8. Аудит расходов на продажу.
  9. Аудит расчетов по кредитам и займам.
  10. Аудит расчетов по регрессным претензиям
  11. Аудит расчетов с подотч лицами

Дисципліна «Аудит» є нормативною для підготовки фахівців з "Обліку та аудиту". У практичній діяльності за допомогою аудиту реалізується одна з найважливіших функцій управління — функція незалежного фінансового контролю (експертизи) фінансово-господарської діяльності суб'єктів підприємництва.
Мета дисципліни – оволодіння студентами базовими теоретичними знаннями та набуття практичних навичок аудиту (незалежної перевірки фінансової звітності) і виконання інших видів аудиторських послуг (супутніх аудиту робіт) для забезпечення системи управління підприємств та зовнішніх користувачів необхідною інформацією, визначення ролі аудиту для розвитку сучасних ринкових відносин, а також вивчення практичного досвіду аудиторської діяльності, опанування змісту Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики.
Вивчення дисципліни „Аудит” дозволяє забезпечити формування у студентів наступних компетенцій щодо спеціалізованого об’єкта професійної діяльності:
4.3. Знати основи аудиту (методи і прийоми, етапи аудиту, планування аудиту, розробка загальної стратегії, плану та програми аудиту, поняття, складові та методика оцінки аудиторського ризику, аудиторські процедури, види і методика отримання аудиторських доказів, документування роботи аудитора, складання аудиторського висновку та звіту).
4.5. Знати основні напрями та процедури внутрішнього аудиту (мета, завдання, вибір об’єкта контролю, планування, процедури перевірки, документування, звітність, контроль усунення виявлених недоліків).
4.6. Знати Міжнародні стандарти аудиту, надання впевненості та етики, здійснювати організацію і методику аудиту у відповідності до них.
4.7. Знати види супутніх аудиту послуг та володіти необхідними навичками для організації і методики їх виконання.
4.9. Знати і дотримуватись норм Кодексу етики професійних бухгалтерів і аудиторів.

Основні завдання навчальної дисципліни:
- засвоєння теоретичних основ функціонування аудиту як притаманного для ринкової економіки інституту незалежного фінансового контролю, а також інших видів перевірок фінансово- господарської діяльності господарюючих суб’єктів;
- вивчення законодавчих та нормативних актів, що регулюють аудиторську діяльність, Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики;
- засвоєння методики і техніки проведення аудиту та надання інших аудиторських послуг, набуття навичок по застосуванню методів і прийомів аудиту, виконанню аудиторських процедур;
- набуття практичних навичок з організації та планування аудиту, виконання комплексу аудиторських процедур, оформлення поточних та підсумкових документів аудитора;
- набуття необхідних знань та практичних навичок щодо використання результатів аудиторської перевірки у процесі прийняття управлінських рішень, організації взаємодії аудиторів та менеджерів різних рівнів управління.
Предмет дисципліни: теоретичні засади, основи методики та організації аудиту, аудиторських послуг та інших видів контролю фінансово-господарської діяльності, прикладне їх застосування.
Вивчення дисципліни «Аудит» базується на фундаментальних знаннях з таких дисциплін, як "Фінансовий облік", "Економіка підприємства", Статистика», «Фінанси», «Економічний аналіз» та інших.
Результатом вивчення дисципліни «Аудит» повинно стати не тільки засвоєння знань з теоретичних основ функціонування аудиту в ринкових економічних умовах та набуття практичних навичок самостійного творчого мислення при підготовці і проведенні аудиторських процедур, а й осмислення того факту, що аудитори виконують важливу суспільну функцію підтвердження достовірності фінансової інформації та допомагають користувачам приймати правильні управлінські рішення. Тому студенти повинні опанувати етичні норми поведінки аудиторів у суспільстві.
Теоретичні знання і практичні навички, набуті у процесі вивчення дисципліни “Аудит”, є необхідними для формування фахівців з обліку і аудиту.
В результаті опанування дисципліни “Аудит”, студент повинен знати:
- сутність аудиту, як невід’ємної складової ринкової економічної системи (її інституту), як важливої функції управління (функції незалежного фінансового контролю), як специфічного виду підприємницької діяльності з економіко-правового забезпечення бізнесу та як прикладної економічної дисципліни;
- теоретичні основи функціонування аудиту, його предмет, метод, об’єкти, місце та роль в системі управління;
Студент повинен уміти:
- проводити перевірку установчих та інших правових документів суб’єктів аудиторської діяльності;
- розробляти загальну стратегію та плани проведення аудиту за окремими його видами;
- виконувати комплекс аудиторських процедур з аудиту фінансової звітності;
- оформляти аудиторську документацію та підсумкові документи аудитора.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)