АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спеціальні різьби

Читайте также:
  1. XII. СИГНАЛИ ТРИВОГИ ТА СПЕЦІАЛЬНІ ПОКАЖЧИКИ
  2. Багатозахідні гвинти та різьби
  3. Нарізування різьби
  4. Основні типи різьби
  5. Оцінка технічної готовності вчителя до роботи в школі за обраною спеціальністю. (А2)
  6. Російські наукові та спеціальні бібліотеки в XVIII столітті.
  7. Спеціальні (додаткові) методи обстеження
  8. СПЕЦІАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ
  9. Спеціальність – 5.09010303 «Зелене будівництво і садово-паркове господарство»

Трапецеїдальна різьба має профіль у вигляді рівнобічної трапеції з кутом між її боковими сторонами 30˚. Різьба застосовується переважно в деталях механізмів для перетворення обертального руху в поступовий при

значних навантаженнях. Різьба стандартизована. Приклад позначення Tr28×6 – різьба трапецеїдальна з номінальним діаметром 28 і кроком Р=6.  

Упорна різьба застосовується у випадках значного одностороннього навантаження в осьовому напрямку. Профіль різьби – трапеція, один бік якої є робочою стороною профілю. Робоча сторона має кут нахилу 3˚ до прямої, яка перпендикулярна до осі. Інша сторона трапеції (яка не є робочою) має кут нахилу 30˚. Упорна різьба може нарізуватися з різними кроками при одному і тому же діаметрі. Позначення S 40×6.

Прямокутна різьба. Ходові та вантажні гвинти домкратів, пресів та інших механізмів часто виконують з різьбою прямокутного профілю. Цей вид різьби не стандартизований.

Умовне зображення різьб на кресленнях На кресленнях виробів різьба зображується умовно. ГОСТ 2.311-68 містить правила умовного зображення на кресленнях різьби, а також її елементів. Зовнішня різьба на стержні (рис.,а) зображується суцільними основними лініями по її зовнішньому діаметру d і суцільними тонкими лініями по внутрішньому діаметру d . На зображенні, яке отримано проеціюванням на площину, яка паралельна вісі стержня з різьбою, суцільні тонкі лінії пересікають границю фаски. Розглянемо зображення, яке проеціюється на площину перпендикулярну вісі різьби. По зовнішньому діаметру різьби проводимо коло суцільною основною лінією, а по внутрішньому діаметру різьби тонкою суцільною лінією – дуга, яка дорівнює приблизно ¾ кола та розімкнута в будь-який частині. На такому вигляді фаска не зображується. Внутрішня різьба в отворі (рис.,б) на поздовжньому розрізі зображується

суцільними основними лініями по внутрішньому діаметру d і суцільними тонкими лініями по зовнішньому діаметру різьби d, які проводяться тільки до лінії фаски. На зображенні, яке проеціюється на площину перпендикулярну вісі різьби, по внутрішньому діаметру різьби проводиться коло суцільною основною лінією, а по зовнішньому діаметру проводиться тонкою суцільною лінією дуга кола, яка розімкнута у будь - якому місці і дорівнює приблизно ¾ кола. Фаска на такому вигляді не зображується. Відстань Δ між суцільними основною і тонкою лініями, яки застосовуються для зображення різьби (рис. а і б), повинна бути не менш 0,8мм і не більш кроку різьби.

Штриховка у розрізах та перерізах завжди виконується до контурної лінії зовнішнього діаметру зовнішньої різьби та до контурної лінії внутрішнього діаметру внутрішньої різьби, тобто завжди до суцільної основної лінії.

Аналогічно зображується і конічна різьба. Звернемо увагу на зображення (рис. в і г), яке проеціюється на площину перпендикулярну вісі різьби. Два кола зображуються основною суцільною лінією і тонкою суцільною лінією дуга, яка приблизно дорівнює ¾ кола. Може бути розімкнута у любому місці.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)