АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації. Міністерство освіти і науки України

Читайте также:
  1. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  2. Висновки та рекомендації
  3. ЗАВДАННЯ 2. Уважно вивчіть методичні рекомендації стосовно створення завдання на виконання друку документів на мережному принт-сервері.
  4. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. Загальні методичні вказівки
  6. Загальні методичні рекомендації
  7. Загальні методичні рекомендації щодо вивчення дисципліни
  8. Загальні рекомендації
  9. ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ
  10. І. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  11. ІІ. Методичні вказівки до виконання роботи
  12. Ільєнко О.Л. Методичні вказівки з англійської мови міжкультурної комунікації (для студентів 1-2 курсів денної форми навчання всіх спеціальностей), Харків, 2006. – 88 с.

Міністерство освіти і науки України

Херсонська державна морська академія

Морський коледж

Циклова (предметна) комісія загальнотехнічних дисциплін

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до проведення практичного заняття №8

дисципліна «Інженерна та комп’ютерна графіка»

підготовки молодших спеціалістів

галузь знань 0701 «Транспорт і транспортна інфраструктура»

 

за спеціальністю «Експлуатація суднових енергетичних

установок»

 

 

Херсон 2010р.

Практична робота №8

Гвинтові поверхні та вироби

З різьбою.

Призначення

Методичний посібник складений для курсантів МК ХДМА денної форми навчання.

Даний посібник пропонується для успішного засвоєння програмного матеріалу з метою оволодіння вміннями для практичного використання при рішенні інженерних задач, а також для виконання і розуміння креслень, необхідних для засвоєння спеціальних предметів.

Мета роботи

Надати знання по видах виробів з гвинтовою поверхнею, надати визначення гвинтової лінії та гвинтової поверхні, кроку та ходу гвинтової лінії. Пояснити яка різниця між лівою та правою різьбою, як пов’язані між собою крок різьби та кут нахилу гвинтової лінії, як утворюються гвинтові виступи і що ми називаємо профілем різьби. Розповісти про види різьби та її зображення на кресленнях. Показати на зображенні мітчика збіг різьби. Розглянути кріпильні деталі та з’єднання за їх допомогою.

Виконати розрахунки болтового та шпилькового з’єднань у класі, почати креслення цих з’єднань з викладачем, а вдома закінчити та оформити креслення, закріпити отримані знання та вміння.

 

Оснащення

1. Плакати

2. Стенд «Кріпильні різьбові деталі»

3. Методичні посібники

4. Набор інструментів для креслення

Методичні рекомендації

Пояснюємо, які функції виконують деталі з різьбою: кріпильні, передавання руху та зусилля, спеціального призначення. Починаємо розповідь про рух точки. Наводимо приклад нарізання різьби на токарному верстаті. Даємо визначення шагу. На дошці або на плакаті показуємо як утворюється гвинтова лінія, а також на яких тілах може бути розташована гвинтова лінія. Пояснюємо, що в деяких випадках доцільно використовувати гвинти з правою або лівою різьбою.

Показуємо, що при обертанні прямої АВ, яка перпендикулярна осі циліндра, її відрізок описує гвинтову поверхню. Даємо поняття гвинтовому виступу. В залежності від виду фігури і її розташуванню відносно циліндра, отримуємо різні профілі різьби. Використовуємо плакати для пояснення нарізання багатозахідної різьби і надаємо визначення ходу різьби. Види різьби також вивчаємо за допомогою плаката.

Переходимо до зображення різьби на кресленнях. Звертаємо увагу, як зображується різьба на поверхні циліндра і як в отворі. Показуємо різьбове з’єднання. Пояснюємо розрахунки з’єднань та порядок виконання креслення.

З метою придбання навичок розрахунку з’єднань та їх креслення курсанти виконують домашнє завдання – графічну роботу №8.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)