АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пізнавально-розважальна програма ВАЛЕНТИН і ВАЛЕНТИНА

Читайте также:
  1. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  2. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  3. RusLit:: История :: Алексеев Валентин :: Тридцатилетняя Война.txt
  4. V. Програма підготовки
  5. Валентин Гаюи
  6. Валентин Иванович Дикуль - один из известнейших силачей в Мире
  7. Валентин Костянтинович
  8. Валентин Олександрович Сєров - живописець, графік, художник, майстер портрета
  9. ВАЛЕНТИН СИЛЬВЕСТРОВ
  10. Валентина
  11. Валентина Башмакова
  12. Валентина Волчкова

Устянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Пізнавально-розважальний захід

«Валентин і Валентина»

Класний керівник:

Годун Н. В.

Рік

Пізнавально-розважальна програма ВАЛЕНТИН і ВАЛЕНТИНА

(Зал святково прикрашений яскравими кульками, плакатами та різнокольоровими «серцями» різних розмірів. На центральній стіні — велике серце, виготовлене з дроту і обплетене штучними квітами.)

Звучить вальс.

На сцену виходять ведучі.


І. Що то є за днина,

Що то є за свято,

Що сюди зійшлося

Людей так багато.

ІІ. Знаю, що за днина

Всім варто це знати —

Свято Валентина!

Закоханих свято!


 

І. Добрий день, дорогі друзі! Ми радо вітаємо Вас із Днем Святого Валентина, з новими перемогами у навчанні та коханні.

ІІ. Ми щиро вдячні Вам за те, що ви прийшли на нашу конкурсно-розважальну програму, присвячену коханню. І повірте, Ви не пожалкуєте, що прийшли до нас, тому що зустріч з друзями, цікаві конкурси, музичні композиції і дискотека зроблять наш відпочинок прекрасним.

І. Ось уже 120 років це свято є одним з найулюбленіших на Заході і в нашій країні. Його святкують дорослі і діти, сім’ями і в колі друзів.

А прийшло воно до нас із Франції, де Святий Валентин є покровителем закоханих. Це свято любові, миру, доброти, чемності, сміху, веселощів.

ІІ. В ІІІ ст. нашої ери римський імператор Клавдій ІІ проголосив указ, який забороняв одружуватись. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків у домівках, в їх покликання бути хорошими солдатами і по-лицарськи захищати Рим.

І. Але хіба можна заборонити Сонцю світити і дощу зрошувати Землю? Хіба можна наказати пташкам не співати пісень, а молодому серцю не кохати? І наказ імператора летить шкереберть, коли молоді та гарні легіонери римського війська зустрічають прекрасних дівчат.

ІІ. Молодий християнський священик Валентин не послухав наказу і потаємно вінчав юних закоханих. Дізнавшись про антидержавність одруження, імператор повелів заточити порушника закону у в’язницю і потім стратити.

І. Усе скінчилося сумно. Валентина кинули до в’язниці. Тюремний наглядач зрозумів, що у камері знемагає освічена, багата душею людина. Він ставився до Валентина зі співчуттям, і, як міг, полегшував його муки. У цього наглядача була донька Джулія – дівчина надзвичайної краси, але вона була сліпою. Невдовзі священик Валентин став учителем доньки наглядача. Він навчав дівчину арифметики, ботаніки, географії, відкривав перед нею світ, якого вона ніколи не бачила.

ІІ. Валентин закохався у цю надзвичайну розумну дівчину, і Джулія відповіла йому взаємністю. Якось Джулія запитала Валентина, чи Бог справді чує щиру, гарячу молитву, чи проявляє своє милосердя до бідних і стражденних, до тих, хто вірить у нього.

— Так, – відповів Валентин.

Вони взялися за руки, стали на коліна і почали гаряче молитися, щоб Бог послав Джулії зір. Раптом у тюремну камеру увірвалося яскраве світло.

— О, Валентине, я бачу, – вигукнула Джулія.

— Я бачу.

Їхній радості не було меж.

І. Валентина стратили 14 лютого 269 року. Його не змогло врятувати навіть палке кохання прекрасної Джулії.

Усю ніч перед стратою (з 13 на 14 лютого) він писав коханій ніжні листи. «Твій Валентин» – такими були останні слова в них, виведені його рукою.

ІІ. Пізніше у 469 році священика зарахували до лику святих. Відтоді Валентина вважають єдиним святим – покровителем усіх закоханих. З того часу минуло майже дві тисячі років. Та слова кохання живуть і досі. Весь світ у день 14 лютого зізнається у коханні. Закохані надсилають один одному ніжні листи, які називають «валентинками».

І. Святий Валентин усе більше завойовує наші серця. Отож, ще не пізно, ще є час признатися в коханні. Сказати близькій людині добрі слова. Адже усім нам так хочеться відчути себе коханими, бажаними, незамінними. Хоча б у день Святого Валентина.

ІІ. Як важко закохатися з першого погляду!

І. І як легко у весняні дні подарувати своє серце, розтопити кригу чиїхось очей, знайти дружню посмішку чи симпатію!

ІІ. Але давайте не будемо гаяти часу і під чудові звуки мелодії запросимо наших гравців.

(Під музику на сцену виходять 5 хлопчиків і 5 дівчаток.)

І. Ось і наші учасники, а тепер прошу Вас усіх по черзі представитись нашим глядачам.

ІІ. Отож, розпочнемо гру. Оголошую перший конкурс. Він називається „Моя візитка”. Ви повинні відповісти на запитання анкети, яка є у Вас на столі. А поки гравці відповідатимуть на запитання анкети, зачитаємо Вам, що говорили такі великі відомі філософи про кохання, як Лев Толстой, Гельвецій, Чернишевський.

І. Лев Толстой сказав: „Найрозумніше, чого досягла людина – це уміння любити жінку, поклонятися її красі. Від любові до жінки народилося все прекрасне на світі”.

ІІ. Гельвецій писав: „Любов у людини – могутнє джерело діяльності”.

І. А ще один російський письменник Чернишевський, писав: „Що означає любити людину? Це означає радіти тому, що добре для неї, мати задоволення в тому, щоб робити все, що треба, аби їй було краще”.

ІІ. Час першого туру закінчився. Отож просимо наших гравців відповісти на запитання.

(спочатку відповідають дівчата, потім хлопці)

1) Ваше хобі?

2) Ваша мета у житті?

3) Ваш тип хлопців?

4) Ваш тип дівчат?

5) Що Ви розумієте під словом „кохання”?

Кожна відповідь оцінюється максимум у 3 бали.

І. Дякуємо Вам за гру. І поки компетентне журі підводить підсумки, я оголошую номер художньої самодіяльності.

ІІ. Тож настав час наступного конкурсу.

І. Продовжуємо нашу програму. Учасникам необхідно дати відповідь на запитання. Хто швидше справиться з цим завданням, – одержить 1 бал.

ІІ. Запитання до дівчат.

1) Якщо шепочуться двоє – це початок кохання. А якщо всі?

2) Як звернути увагу хлопця на себе?

3) Закінчіть формулу: на перше побачення – летять, на друге – приходять, на третє –?

 

І. Запитання для хлопців.

1) Дівчина для хлопця – загадка, а хлопець для дівчини...........?

2) Дівчину любили три хлопці: один – добре заробляє, другий – розумний, третій – чудово танцює. Що їй робити?

3) Який ключ підходить майже до кожного жіночого серця?

ІІ. Наступний наш конкурс „Ти без мене не ти, я без тебе не я”. Суть цього конкурсу полягає ось у чому. Учасники повинні об’єднати імена в пари, відомі своєю любов’ю всьому світові. Учасники отримують по 2 бали.

Поки юнаки і дівчата об’єднують пари, звучить пісня.

І. Молодці наші учасники. Але чому це ти так дивишся на мене? В тебе є для мене новина?

ІІ. Який ти проникливий. Я хочу оголосити наступний конкурс, який називається „Що означає мій погляд?”.

Дівчата отримують конверти з завданнями (те, що записано на листку, вони повинні показати мімікою, а хлопці повинні відгадати, що їм хотіли сказати).

ІІ. А яке свято без веселого танцю?

Парам видаються маленькі м’ячики або яблука, які під час танцю слід тримати між лобами. Яка пара продержиться довше – отримує 2 бали.

І. Наступний наш конкурс називається „Як ми розуміємо один одного”. Зараз хлопцям будуть запропоновані відомі всім байки Л. Глібова та І. Крилова. Прочитавши та пригадавши байку, юнак повинен буде за допомогою пантоміми „розповісти” байку дівчині, а вона має вгадати, яку саме байку вона „почула”.

Максимальна оцінка – 3 бали.

Хлопці по черзі „розповідають” байки, а дівчата відгадують, яка байка була прочитана.

І. Чи знаєш ти, як цариця Клеопатра виграла парі у Марка Антонія?

ІІ. Єгипетська цариця Клеопатра? Ні, не знаю. А як?

І. А ось послухай... посперечалась цариця з Марком Антонієм, що він буде її чоловіком, якщо програє її парі. Клеопатра запевнила, що не встаючи з-за столу вона зможе випити вина на 10 млн. тодішніх грошей. Антоній не повірив. Але на подив усіх присутніх цариця вкинула у кубок з вином дві перлини вартістю в 10 млн. та проковтнула їх разом з вином. От і виграла.

ІІ. Так... Як романтично. І я б так само зробила...

І. Ти не замріюйся і не відхиляйся від теми. Ми ж ведучі.

ІІ. Пробач... На чому ми зупинились? Ага, я бачу, що атмосфера в нашому залі щира і тепла, переповнена кохання, майже весняна. Але не вистачає головного, майже весняного атрибуту – квітів.

І. Квітковою емблемою свята Святого Валентина є червона троянда. Стверджують, що початок цієї традиції поклав Людовік ХVІ, який подарував в цей день Марії Антуанетті червоні троянди.

ІІ. За легендою червоні троянди з’явились завдяки богині Афродіті, богині кохання та краси. Поспішаючи до свого коханого, який був поранений, вона наступила кущ білих троянд, вколола ногу шипами та її божественна кров пофарбувала квіти куща в червоний колір.

І. То ж я тобі теж хочу подарувати квіти.

ІІ. Дякую! Але яку квітку ти хотів би мені подарувати? Адже кожна квітка щось символізує, щось говорить про себе.

І. Ну я хотів би подарувати...

ІІ. Ну! Яку?!.

І. Напевно... конвалію.

ІІ. А чому саме конвалію?

І. Тому, що конвалія – це богиня весни, і... освідчення в коханні.

ІІ. Он як?..

І. Ну все. Переходимо до конкурсу. Кожен наш учасник повинен подумати, яку квітку він хотів би подарувати для дівчини.

ІІ. А щоб хлопцям було трошки легше, я їм нагадаю, що означають деякі квіти:

Гвоздика — квітка крові;

Маргаритка — квітка лицарів, кохання і ворожби;

Лілія — емблема непорочності;

Бузок — провісник весни;

Незабудка — квітка вірності;

Півонія — символ палкого кохання;

Нарцис — гордість, самозакоханість;

Тюльпан — освідчення в коханні;

Фіалка — лагідність, скромність.

І. Ну все. Достатньо їм допомагати. Вони напевно краще за тебе знають, які квіти вони хотіли б подарувати своїм дівчатам. А поки вони будуть думати, ми послухаємо пісню.

ІІ. Максимальна оцінка за даний конкурс – 5 балів.

І. В це свято закохані можуть виявити свою симпатію, якщо раніше не наважувались. Але будь-який подарунок чи листівка повинна мати емблему у вигляді серця.

ІІ. Листівки можуть бути як з серйозними зізнаннями, так і з жартівливими.

І. (крадькома цілує в щічку ведучу) І цілунок повинен бути обов’язковим при врученні Вашого подарунку. (дарує листівку у вигляді серця)

ІІ. Дякую за подарунок. А тепер наші хлопці подарують свої „валентинки”, а журі оцінить їх.

Максимальна оцінка – 3 бали.

І. Існує така християнська легенда: „Коли Бог створив світ, він взяв горіх, розколов його на дві половинки і кинув їх між людей”

ІІ. Відтоді кожен шукає свою половинку. А коли знаходить половинку, то щасливими є в парі цілий вік. Коли ж трапляється половинка не з свого горіха, тоді не мрій про щастя.

І. Ну що ж, любі друзі. Наша програма закінчується. Просимо журі підвести підсумки і оголосити, хто ж буде Валентином і Валентиною 2002 року.

ІІ. Любов – це весна, любов – це натхнення, це ніжність і чистота, священне почуття. То ж бажаємо у День святого Валентина, в цей неповторний і жаданий день Вам усім чистих рос, краси і вроди.

І. Кохайте! Оглядайтесь на вулиці вслід усміхненій красуні чи гарному юнакові. Співайте пісні. Говоріть частіше компліменти.

І. А тепер слово для нашого журі.

ІІ. До побачення!

І. До нових зустрічей!


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)