АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Щоб під владою Твоєю завжди бережені, ми Тобі славу возсилали, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні

Читайте также:
  1. I принесуть до нього славу й честь народiв
  2. Бо Ти благий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  3. Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  4. В результате неправильного отношения верующих к Духу Святому приходит разочарование.
  5. Вивчай ти інформатику завжди
  6. Восемь молитв во славу Господа Нитьянанды
  7. Все святые, будучи озаряемы, просвещаются и видят славу Божию, насколько возможно человеческой природе видеть Бога.
  8. Глава 21. О кознях, устроенных Евсевием и его сообщниками святому Евстафию, епискому антиохийскому
  9. Дитного регулювання. Це пов’язано з тим, що завжди є можливість
  10. Заступи, спаси, помилуй і охорони нас, Боже, Твоєю благодаттю.
  11. И многое другое. Все придет, только практикуя и творя во Славу Света, Любви и Гармонии. Совершая добрые дела и поступки.
  12. І нині, і повсякчас, і на віки вічні.Амінь. Алилуя (3).

Хор: Амінь.

В часі співання пісні, протодиякон бере кадильницю і, вложивши тиміям, приходить до Архиєрея і після молитви, прийнявши благословення від нього, кадить довкруги святу трапезу і ввесь вівтар та іконостас, також Архиєрея, ієреїв, лики і людей; і мовить 50-ий псалом.

Архиєрей разом із священиками промовляє:

Ніхто не достойний із зв'язаних тілесними похотями і пристрастями приходити, або приближатися, або служити Тобі, Царю слави, бо служити Тобі — велике і страшне і самим небесним силам. Та одначе, ради несказанного і безмірного Твого чоловіколюбія, безперемінно і незмінно Ти став чоловіком і був нашим архиєреєм, і богослужбової цієї і безкровної жертви священодійство передав Ти нам, як Владика всіх. Ти бо єдиний, Господи Боже наш, володієш небесними і земними, Тебе на престолі херувимському носять, Ти серафимів Господь і цар Ізраїлів, Ти єдиний святий і в святих спочиваєш. Тебе, отже, молю єдиного благого і благоуважного: споглянь на мене грішного і непотрібного слугу Твого й очисти мою душу і серце від сумління лукавого; і вчини мене здатним силою Святого Твого Духа, одягненого благодаттю священства, стати перед цією Твоєю святою трапезою і священодіяти святе і пречисте Твоє тіло і чесну кров. Бо до Тебе приходжу, схиливши мою шию, і молюся Тобі, щоб Ти не відвернув лиця Твого від мене, ані не виключив мене з-поміж слуг Твоїх, але сподоби мене, щоб я, грішний і недостойний слуга Твій, приніс Тобі ці дари; Ти бо єси той, Хто приносить і Кого приносять, і Хто приймає і Кого роздають, Христе Боже наш, і Тобі славу віддаємо з безначальним Твоїм Отцем і пресвятим і благим і животворним Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Під час пісні Ми, херувимів... після прочитання молитви Ніхто не достойний... приносять до Архиєрея мідницю із збанком і рушником, а він мовить цю молитву над водою:

Господи Боже наш, Ти, що освятив Йорданські води спасительним Своїм явлінням, Сам і нині зішли благодать Святого Твого Духа, для освячення всіх людей Твоїх, бо Ти благословенний єси на віки вічні. Амінь.

І творить над водою знак хреста, і умиває руки, мовлячи:

Умию між невинними руки мої і обійду жертовник Твій, Господи, щоб почути мені голос хвали Твоєї, і звістити всі чуда Твої. Господи, я полюбив красу дому Твого і місце перебування слави Твоєї. Не погуби з грішниками душі моєї життя мого з лукавими людьми, на руках в яких беззаконня, а правиця яких повна підкупства. Я ж бо у невинності моїй ходив, тож вибав мене, Господи, і помилуй мене. Нога моя стала на правій дорозі, в церквах благословитиму Тебе, Господи.

А умивши руки і обтерши, благословить тих, що подають_йому воду. Одягає малий омофор. Тоді, стоячи перед престолом, мовить з усіма священиками молитву:

Ми, херувимів тайно являючи і животворній Тройці, трисвятую пісню співаючи, всяку нині житейську відкладім печаль. Щоб і Царя всіх ми прийняли, що Його в славі невидимо супроводять ангельські чини. Алилуя. Алилуя. Алилуя (тричі).

І по кожному закінченні поклоняються один раз. Тоді Архиєрей, взявши кадильницю і покадивши престіл спереду, мовлячи Помилуй мене Боже… відходить до жертовника і, прийшовши туди покадивши тричі жертовник, кінчить проскомидію, Ієреї цілують праве рамено Архиєрея і називають своє ім 'я. Віддає кадильницю і воздух одному дияконові, другому дискос з хлібом, ієреєві ж чашу з вином, і так буває звичайно Вхід священиків і дияконів.

А Архиєрей остається у вівтарі і мовить цю молитву:

Благодітелю всіх і всякої тварі сотворителю, прийми цих ієреїв, що входять в церкву Твою, служачи Тобі, даючи кожному те, що на користь з них, і, привівши їх до совершенності, достойними вчини царства Твого, благодаттю і щедротами Єдинородного Сина Твого, що з Ним благословен єси завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Скінчивши молитву, Архиєрей, прийшовши до царських дверей, чекає на прихід диякона, що несе дискос. Архиєрей, взявши кадильницю, покадивши дискос тричі, кладе його на престолі.

Ієрей, який несе чашу, виголошує:

Блаженнішого верховного Архиєпископа і Митрополита нашого (або преосвященнішого Митрополита нашого Кир (ім’я) або Боголюбивого Єпископа Нашого Кир (ім'я)) нехай пом'яне Господь Бог у царстві Своїм завжди, нині і повсякчас і на віки вічні.

Архиєрей, кадить, приймає чашу і виголошує:

Святішого вселенського Архиєрея нашого Кир (ім'я), Папу Римського, блаженнішого верховного Архиєпископа і Митрополита нашого Кир (ім'я), преосвященнішого Архиєпископа нашого (ім'я), боголюбивого Єпископа нашого Кир (ім'я), і ввесь священичий, дияконський і монаший чин, Богом бережений народ наш, правління і все військо, благородних і повсякчас згадуваних фундаторів і доброчинців святого храму цього і всіх вас, православних християн, нехай пом'яне Господь Бог в царстві Своїм завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь. І співає:

Щоб і Царя всіх ми прийняли, що його в славі невидимо супроводять ангельські чини..Алилуя, алилуя, алилуя.

Архиєрей ставить святу чашу на престіл, покриває воздухом великим дискос і чашу, мовлячи:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)