АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Благодарім Господа

Читайте также:
  1. Пришло к вам ясное знамение от вашего Господа. Полностью соблюдайте меру и вес.

Хор: Достойно і праведно є, покланятися Отцю і Сину і Святому Духові, Тройці єдиносущній і нероздільній.

Тоді Архиєрей, стоячи без мітри, мовить молитву: Достойно і праведно Тебе оспівувати, Тебе благословити, Тебе хвалити, Тобі дякувати, Тобі поклонятися на всякому місці владицтва Твого. Ти бо єси Бог несказанний, незбагненний, невидимий, неосяжний, завжди сущий, і так само сущий, Ти, і єдинородний Твій Син, і Дух Твій Святий; Ти від небуття до буття нас привів і, коли ми відпали, Ти знову нас підняв і не перестав творити все, поки нас на небо не привів і майбутнє царство Твоє дарував. За все це дякуємо Тобі, і єдинородному Твоєму Синові, і Духові Твоєму Святому, за всі Твої добродійства, вчинені нам, які ми знаємо і яких не знаємо, явні і неявні. Дякуємо Тобі і за цю службу, яку Ти з рук наших зволив прийняти, хоч і стоять перед Тобою тисячі архангелів і десятки тисяч ангелів, херувими і серафими, шестикрилі, багатоокі, що високо ширяють, пернаті.

І диякон бере святу звізду з святого дискосу, творить над ним знак хреста, цілує її і кладе.

Виголос Архиєрея:

Переможну пісню співаючи, викликуючи, взиваючи і промовляючи:

Хор: Свят, свят, свят Господь саваот, повне небо і земля слави Твоєї, осана на висотах. Благословенний, хто йде в ім'я Господнє, осанна на висотах.

Тоді приходить протодиякон і стає по правім боці; і бере рипіду в руки і повіває спокійно з усією увагою і страхом поверх святих дарів, щоб не сіли мухи, ні щось таке інше.

Всі разом моляться, Владика голосніше:

З цими блаженними силами, Владико чоловіколюбче, і ми кличемо і мовимо: святий єси і пресвятий, Ти, і єдинородний Твій Син, і Дух Твій Святий; святий єси і пресвятий, і велична слава Твоя. Ти світ Твій так возлюбив, що і Сина Свого єдинородного дав, щоб усякий, хто вірує в нього, не загинув, але мав життя вічне. Він, прийшовши і сповнивши ввесь задум щодо нас, в ночі, в яку його видано, а радше він сам Себе видав за життя світу, прийняв хліб у святі Свої і пречисті і непорочні руки, воздав хвалу і поблагословив (благословляє), освятив, переломив, дав святим Своїм учням і апостолам, кажучи:

Виголос:

Прийміть, їжте, це є тіло Моє, що за вас ламається на відпущення гріхів.

Архиєрей разом з ієреями і дияконом поклоняється низько.

Хор: Амінь.

Архиєрей тихо:

Так само і чашу (благословляє) по вечері кажучи:

Виголос:

Пийте з неї всі, це є кров Моя Нового Завіту, що за вас і за багатьох проливається на відпущення гріхів.

І знову всі разом покланяються низько.

Хор: Амінь.

Архиєрей молиться:

Тому-то й ми, споминаючи оцю спасенну заповідь і все, що ради нас сталося: хрест, гріб, триденне воскресіння, на небеса вознесіння, праворуч сидіння, другий і славний прихід.

Виголос:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)