АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Милосердя двері відкрий нам, благословенна Богородице, щоб надіючись на Тебе, ми не погибнули, але щоб вибавилися Тобою від бід: Ти бо спасіння роду християнського

Читайте также:
  1. А если они пожелают изменить тебе, то они раньше уже изменили Аллаху
  2. Вправа 3. «Відкрийте свою особистість»
  3. И это - книга, которую Мы ниспослали, благословенная; следуйте же за ней
  4. Кланяемся тебе, князю Ярославу и братии нашей новгородцам, и вам на ваши слова ответствуем: на войну с вами нейдём, и братии нашея, которые правду говорят, не отдадим.
  5. Поклонения, кроме Тебя; Ты создал меня, а я — Твой раб, и я буду хранить верность Тебе, пока у меня хватит сил. Прибегаю к Твоей защите от зла того, что я сделал,
  6. Так вот, скажу тебе, сын мой,
  7. Тепло ли тебе, синяя?
  8. ЧТО БУДЕТ С ТОБОЮ, ЯЗЫК?
  9. Что будет с тобою, язык?
  10. Я скучаю по тебе, когда я смогу увидеть тебя? Я соскучилась по твоим рукам, особенно по твоим пальцам.

ЛІТУРГІЯ

СВЯТОГО ІВАНА ЗОЛОТОУСТОГО

 

Приходить до Архиєрея примикирій або протодиякон. Архиєрей знаходиться ще в домі з ієреями, дияконами, клириками і церковним почтом. Примикирій або протодиякон, ставши перед архиєреєм, покланяється йому.

Архиєрей, вставши з свого місця, іде до храму, а перед ним ідуть диякони, ієреї і клирики,співаючи стихиру празника.

(В інші дні, за винятком великих празників, примикирій або протодиякон не приходить до дому архиєрея і не приходять клирики, але примикирій з дияконами зустрічає архиєрея в дверях храму і кланяється йому).

Коли наблизиться архиєрей, і має ввійти в двері храму, зустрічають його два диякони з кадильницями.

Протодиякон мовить:

Нехай благословить тебе Господь із Сіону, і побачиш блага Єрусалиму по всі дні життя твого, завжди, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь. Нехай буде ім'я Господнє благословенне від нині і довіку, (або Достойно є..., або Ірмос 9-тої пісні ).

Архиєрей тихо мовить:

Увійду в дім Твій і поклонюся храмові святому Твоєму в страсі перед Тобою. Господи, веди мене справедливістю Твоєю; заради ворогів моїх вирівняй мою дорогу перед Тобою.

Прийшовши, стає перед святими дверми вівтаря на орлиці. А протопресвітер, ієреї і диякони стають за архиєреєм за чином по обох сторонах.

Тоді мовить протодиякон:

Благослови, владико.

Архиєрей:

Благословенний Бог наш завжди, нині і повсякчас і на віки вічні.

Диякон: Амінь.

І протодиякон мовить:

Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі.

Царю небесний, утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверні, і спаси, Благий, душі наші.

Святий Боже, святий кріпкий, святий безсмертний, помилуй нас (3).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, завітай і зціли немочі наші, імени твого ради.

Господи, помилуй (3).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Архиєрей:

Бо Твоє є царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Помилуй нас, Господи, помилуй нас; бо ніякого одвіту не знаючи, оцю Тобі молитву, як Владиці, ми грішні приносимо: помилуй нас.

Слава:

Господи, помилуй нас, бо на Тебе ми уповали, не прогнівайся дуже на нас, ані не пам'ятай беззаконь наших: але зглянься і нині, як милосердний, і вирятуй нас від ворогів наших. Бо Ти Бог наш, а ми люди Твої, всі діла рук Твоїх, і ім'я Твоє призиваємо.

І нині:

Милосердя двері відкрий нам, благословенна Богородице, щоб надіючись на Тебе, ми не погибнули, але щоб вибавилися Тобою від бід: Ти бо спасіння роду християнського.

Тоді підходять до ікони Христової і цілують її, мовлячи:

Пречистому образові Твоєму покланяємося, Благий, просячи відпущення гріхів наших, Христе Боже, бо Ти добровільно зволив вийти тілом на хрест, щоб вибавити тих, що їх Ти створив, від неволі ворожої. Тому вдячно співаємо Тобі: Ти радістю наповнив усе, Спасе наш, що прийшовши спасти світ.

Тоді цілують ікону Богородиці, мовлячи тропар:

Будучи джерелом милосердя, зроби нас гідними ласки, Богородице; зглянься на людей, що згрішили, покажи, як завжди, силу Твою; бо, уповаючи на Тебе, Радуйся! — кличемо до Тебе, як колись Гавриїл, безтілесний архистратиг.

Архиєрей приходить на середину перед святі двері вівтаря, на раніш зазначене місце, і, звернений до сходу і прихиливши голову, мовить цю молитву:

Господи, простягни руку Твою з висоти святої оселі Твоєї і скріпи мене на оцю службу Твою, щоб я неосудно став перед страшним престолом Твоїм і виконав безкровне священнодіяння. Бо Твоя є сила на віки вічні. Амінь.

Поклонившись повертається до людей і благословить їх, держачи пастирський жезл.

Тоді півці співають:

Тон деспотин ке Архиєрея імон, киріє филатте, іс полла ети, деспота.

Або: Многая літа.

Тоді архиєрей іде на приготовлене місце. Один з ієреїв приготовляє проскомидію за звичаєм, і кладе частицю Богородиці і святих, а тоді покриває святий дискос і святу чашу воздухом, не мовлячи нічого.

Як співають херувимську пісню, сам архиєрєй перед великим входом докінчує проскомидію.

Тоді клирики приносять одіж архиєрея. Архиєрей віддає жезл читцеві, який його тримає обома руками, трохи піднісши, і стоїть за археєриєм.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)