АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як розпізнати характер і нахили даної особи

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. D) этот период состоит из 2- 3 мезоциклов восстановительного характера
  3. D. Физиологическое состояние организма, которое обусловлено характером питания
  4. I .Характер действия лекарственных веществ 25 мин.
  5. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  6. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  7. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.
  8. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  9. II. ХАРАКТЕРНЫЕ СВОЙСТВА И ТЕНДЕНЦИИ ПРАВА И НРАВСТВЕННОСТИ
  10. III. Виды понятий, выделяемые по характеру элементов объема.
  11. III. ИСТИННЫЙ ХАРАКТЕР СИНДИКАЛИСТСКОГО ДВИЖЕНИЯ
  12. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы

Меркурій стосується розумових здібностей. Місяць- функцій мозку. А тому положення Місяця і Меркурія повинні братися до уваги при вивченні розумових здібностей і схильностей даної особи. Планети, які знаходяться в з’єднанні або утворюють аспекти з Місяцем і Меркурієм, передають свої властивості на характер і нахили людини.

Якщо сонце знаходиться в трикутньому аспекті, то воно придає належний ступінь незалежності та гідності в той час, як квадратний аспект або протистояння з Сонцем показує надлишок гордості, шкідливої для людини.

Значення хороших і поганих аспектів планет може бути підсумоване так:

 

Хороший аспект

Нептуна- означає геній, натхнення

Урана- оригінальність, винахідливість

Сатурна- стійкість, вірність

Юпітера- доброзичливість, веселість

Марса- енергію, виконавчість

Сонця- гідність, незалежність

Венери- привітність, мистецтво

Меркурія- кмітливість, щирість

Місяця- грацію, ідеалізм

 

Поганий аспект

 

Нептуна- беумство, поглинання однією думкою

Урана- впертість, ексцентричність

Сатурна- брехливість, підозрювання

Юпітера- чванькуватість, марнотратство

Марса- імпульсивність, руйнівність

Сонця- пиха, себелюбство

Венери- потворство самому собі, безладність

Меркурія- цікавість, суєтливість

Місяця- непостійність, неспритність

 

Загальне спрямування нахилів і властивостей розуму визначається розташуванням більшості планет, згідно “побудови” знаків, які вони займають. Так, якщо більшість планет знаходяться в кардинальних або рухливих знаках, то це означає працездатність, рухливість в знаках, здібність людини прокласти собі дорогу в житті і вміння побороти перешкоди. Такі люди займають провідне положення в сфері своєї діяльності і беруть участь у самому прогресивному рухові та реформах.

Нерухомі знаки означають нерухомість, тарпіння, методичність, обережність та дипломатичність. Такі люди схильні бути засновниками шкіл філософських, політехнічних та інших. Вони володіють твердістю в досягненні накресленої мети, рішучістю, незалежністю. Перебуваючи спокійними, вони заставляють весь світ обертатися навколо них.

Перехідні або байдужі знаки означають непостійність, податливість, м’якість, пристосування, нестачу оригінальності. Такі люди здебільшого складають широкі плани і беруть на себе більше, ніж можуть добросовісно виконати. Це залежить від їх непостійності, вони поверхнево знають багато, але їм не вистачає наполегливості, щоб застосувати ці знання на практиці. В цей же час їхні уміння пристосуватися складає їм часто великий успіх в житті, а їхня симпатичність, приємність забезпечують наявність багатьох друзів.

У всіх астрологічних дослідженнях допускається вплив спадковості, виховання, оточення.

Натхненні і запальні темпераменти визначаються більшістю планет у вогняних знаках.

Розумний інтеkектуальний темперамент визначається перебуванням їх у повітряних знаках. Психічні та чутливі темпераменти- перебуванням їх в земних знаках.

 

Психіка.

 

Психологія до цього часу конкретно не визначила, що таке психіка.

За своєю природою людина є істотою дуже довірливою, схильною до навіювання, пластичною- особливо в дитинстві та юності. Якщо система інформаційно-виховних впливів внутрішньо не суперечлива, то вона має необмежені властивості формувати у людей переконання будь-якого заданого взірця.

Хоч люди й довірливі та сприйнятливі до навіювання, їм притаманне логічне мислення.

Психіка- це “мозкова діяльність”. Що ж таке “психічна діяльність”?

Якщо психіка тільки роль мозку, то чому наука про діяльність називається “психологія” а не “мозкологія”?

Слід пояснити психічні процеси, щоб міркувати про душу.

Видимиий рух, що проявляється в явищі- це і є психологічні процеси та явища, а внутрішній рух- це дух.

Грецьке слово “душа” (psyhe) зв’язане із словом “дихати” (psyhо). У російській мові слово “душа” і “дух” означають те ж саме, що й “повітря” та “дихання” (звідси походить “духові інструменти”, “душити- зупиняти дихання”). Крім того, в українській та польській мовах “дух” означає швидкий, блискавичний, миттєвий (“щоб і духу твого тут не було”). Німецьке слово, що означає душу “Seele”, так само, як і англійське- “soul” і давньонімецького “saliwalo” і зв’язані із давньосльв’янським “сила”.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)