АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА

Читайте также:
  1. VІІ. Монетарна політика держави
  2. VІІ. Монетарна політика держави
  3. Антимонопольна політика . Антимонопольне законодавство.
  4. Антимонопольна політика в умовах ринкової економіки.
  5. Антициклічна політика уряду
  6. Асортиментна політика і товарна марка
  7. Асортиментна політика підприємства
  8. БЮДЖЕТНА ПОЛІТИКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
  9. ВАЛЮТНА ПОЛІТИКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
  10. Вертикальна маркетингова система
  11. Внутрішня і зовнішня політика директорії
  12. Внутрішня і зовнішня політика Директорії. Проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР

6.1. Визначіть сигменти ринків, на які орієнтується у своїй діяльності підприємство чи установа, та подати типові характеристики кожного із них.

6.2. Визначіть, які зі складових маркетингової стратегії застосовує підприємство чи установа. Виявіть перспективні напрями застосування нетрадиційних методів ведення маркетингової діяльності на зовнішніх ринках.

6.3. Встановіть, які з елементів маркетингової стратегії просування (реклама, пропаганда, персональний продаж через посередників та індивідуальних продавців, стимулювання продажу тощо) застосовує підприємство чи установа, та за допомогою відповідних показників продемонструйте їх ефективність.

6.4. Дайте самостійну оцінку виконання окремих функцій маркетинговою стратегією просування (створення образу престижності товарів чи послуг, виведення на ринок нових товарів, збереження популярності товарів або послуг, тощо).

6.5. Ознайомтесь із стратегічним планом підприємства чи установи та його тактичним планом маркетингу, як деталізацією дій відділів і служб стосовно окремої товарної групи, регіону, ринку та ринкового сегменту.

6.6. Проаналізуйте програму підприємства чи установи, визначіть її завдання, мету, стратегію зростання та основні етапи стратегічного планування.

6.7. Наведіть приклади застосування маркетингу в некомерційній сфері, покажіть специфіку об’єкта маркетингу некомерційної сфери.

Під час проходження переддипломної науково-виробничої практики у зовнішньоекономічних відділах:

6.8. Визначіть, чи відповідає виробничий і збутовий потенціал підприємства тенденціям змін ринку на найближчу перспективу, а також на віддалений період (до 5-10 років).

6.9. Продемонструйте на конкретному прикладі основні етапи розробки підприємством товару-новинки і виведення його на міжнародний ринок.

6.10. На прикладі конкретного товару, що виробляє підприємство, простежте життєвий цикл товару на міжнародних ринках (розробка виробу, його впровадження на ринок, розвиток ринку, стабілізація ринку, споживання товару). Простежити на кожному з етапів зміну інвестицій, витрат, обсягів продажу, прибутків, стратегії маркетингу.

6.11. Визначіть, за якими цінами закуповує та реалізує товари підприємство. Опишіть методику розрахунку вихідної ціни на товар та порівняти її з методикою маркетингового підходу до визначення вихідної ціни. Якщо є розбіжності між практичним і рекомендованим підходами до визначення вихідної ціни, то поясніть причини відхилень.

6.12. Виявіть, якої з відомих цінових стратегій дотримується підприємство на міжнародному ринку і які методи ціноутворення застосовує. Поясніть, чому застосовується саме такі, а не інші цінова стратегія та метод ціноутворення.

6.13. Визначіть кількість рівнів каналу розповсюдження товару на міжнародному ринку, обґрунтуйте або гіпотетично заперечте таку кількість рівнів.

6.14. Оцініть рекламні заходи підприємства, які проводились попереднього і поточного року.

6.15. Проаналізуйте спроби організації та проведення рекламних заходів підприємства в контексті досвіду налагодження реклами провідними фірмами світу, а також найрозвинутішими українськими корпораціями, вкажіть можливі напрями вдосконалення рекламної політики підприємства – бази практики.

6.16. Проаналізуйте, чи є зв’язок між рівнем витрат підприємства фірмовий стиль. У чому він виявляється? Оцініть товарний знак підприємства.

6.17. Дослідіть, які канали поширення рекламної інформації та засоби стимулювання збуту використовує підприємство. Які з цих каналів найефективніші? За яким критерієм оцінюється ефективність?

6.18. Змоделюйте основні етапи процесу ефективного продажу експортних товарів за схемою: пошук та оцінка потенційних покупців, попередня підготовка до візиту, підхід до клієнта, презентація і демонстрація товару, подолання суперечностей, укладання угоди, завершення роботи, пов’язаної з продажем товару, перевірка результатів.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)