АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОСОБЛИВОСТІ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ЧИ УСТАНОВИ

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  4. III. Витрати діяльності
  5. IV. ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ УЧНІВ
  6. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  7. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ
  8. S: Установите соответствие между категориями мобильности и характеризующими их признаками.
  9. S: Установите соответствие между типом общества и экономическим развитием данного общества.
  10. S: Установить соответствие между типами общества и их характеристиками.
  11. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  12. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

3.1. Дайте оцінку зовнішньоекономічної діяльності за:

– територіальним принципом;

– видами операцій;

– динамікою загальних обсягів виробництва;

– товарною структурою;

– специфікою маркетингової діяльності.

3.2. Перелічіть основні положення законів країн, з якими підприємство чи установа – база практики – підтримують безпосередні контакти стосовно підприємницької діяльності, виробництва товарів, аналогічних до українських, експортно-імпортної політики, науково-технічного прогресу, захисту навколишнього середовища, а також вкажіть, як впливають вони на налагодження зовнішньоекономічних взаємозв’язків із іноземним партнером.

3.3. Визначіть до кожної з груп чинників макросередовища (демографічних, економічних, природних, науково-технічних, політичних, тощо) найсуттєвіші. Покажіть їх напрями впливу на результати діяльності підприємства чи установи. Зорієнтуйтесь, чи бере до уваги керівництво підприємства або установи вплив цих чинників, які конкретно заходи вживає для того, щоб уникнути їхнього негативного впливу або пом’якшити їхню шкідливу дію.

3.4. Розкрийте основні сили мікро середовища підприємства (для підприємств): стратегічні партнери, основні постачальники, маркетингові посередники, покупці, контактні аудиторії. Охарактеризувати стан господарської кон’юктури в регіоні, де розташоване підприємство, та її вплив на експортні можливості підприємства.

3.5. Визначіть тип ринку за видом конкуренції, на якому діє підприємство (для підприємств): чистої конкуренції, монополістичної конкуренції, олігополістичному чи чистої монополії. Охарактеризуйте.

3.6. Визначіть основні методи і види зовнішньоекономічних операцій, які здійснюються на підприємстві чи в установі, дайте їхню оцінку з погляду перспективи розвитку міжнародних економічних відносин.

3.7. Обґрунтуйте пропозиції до використання ефективних методів та операцій, запропонуйте схеми їх здійснення за основними напрямами зовнішньоекономічної діяльності.

3.8. Проаналізуйте інформаційну базу, яку підприємство чи установа використовують у зовнішньоекономічній діяльності.

3.9. Визначіть основні завдання підприємства чи установи під час зовнішньоекономічної діяльності, дослідіть стратегічну мету та перспективні можливості у цій сфері.

3.10. Проаналізуйте практику укладання зовнішньоекономічних угод на підприємстві чи в установі з погляду методів вивчення і відбору потенційних контрагентів, способів встановлення з ними контактів, структури і змісту документів, пов’язаних з оформленням переговорного процесу.

3.11. Проаналізуйте практику контрактної діяльності за основаними умовами контрактів, рівень їхньої обґрунтованості та доцільності. Підготуйте пропозиції щодо підвищення рівня економічного обґрунтування контрактних умов відповідно до світової практики.

3.12. Визначіть практику зовнішньоекономічної діяльності з погляду технолого- і наукомісткості зовнішньоекономічних операцій. Ознайомтесь із документацією ведення зовнішньоекономічної діяльності, за допомогою якої на підприємстві чи в установі оформляється виконання угод. На прикладі одного з укладених на даний час контрактів охарактеризуйте особливості та зміст основних видів документів, що забезпечують виконання відповідної угоди. Копії документів додайте до звіту.

3.13. Проаналізуйте ліцензійні операції (якщо вони здійснені) з погляду обґрунтованості окремих умов договорів, розміру і способу платежів, термінів дії угод, тощо.

3.14. Обґрунтуйте доцільні форми участі підприємства чи установи в міжнародному економічному, технологічному та політичному взаємо обміні, порядок укладання та основні умови контрактних угод (форми і термін дії, зобов’язання сторін, розміри та види платежів тощо).


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)