АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ПІДПРИЄМСТВА ЧИ УСТАНОВИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  6. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  7. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  8. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  9. III. Основний зміст роботи
  10. S: Установите соответствие между категориями мобильности и характеризующими их признаками.
  11. S: Установите соответствие между типом общества и экономическим развитием данного общества.
  12. S: Установить соответствие между типами общества и их характеристиками.

2.1. Опишіть організаційну структуру підприємства чи установи та функції її підрозділів.

2.2. Схематично зобразіть побудову апарату управління, ознайомтеся з функціональними обов’язками окремих посадових осіб, пов’язаних із зовнішньоекономічною діяльністю.

2.3. Оцініть органзацію зовнішньоекономічної діяльності підприємства за такою схемою:

а) назва підрозділу, що займається зовнішньоекономічною діяльністю, його штат;

б) посади працівників підрозділу, їхні функції;

в) наявність посадових інструкцій та чіткість відображення у них структури робочого місця (обов’язки, відповідальність, права, владні повноваження тощо);

г) характристика механізму стимулювання працівників;

ґ) досвід роботи співробітників у таких сферах:

o технічній;

o управлінській;

o комерційній;

o спілкування іноземною мовою;

o проведення переговорів з іноземними партнерами;

д) доступ співробітників до інформації про зовнішні ринки, діяльність конкурентів, відгуки споживачів та партнерів про товари та послуги, які реалізує підприємство чи установа;

е) характеристика структурних підрозділів підприємства чи установи, які мають найважливіше значення в зовнішньоекономічній діяльності;

є) можливі напрями підвищення ефективності функціонування основних структурних підрозділів підприємства чи установи – бази практики.

Під час проходження практики в регіональних управліннях зовнішньо-економічної діяльності (ЗЕД) студенти повинні:

2.4. Ознайомитись зі структурою управління, організацією зовнішніх економічних звя’зків на рівні області, способами налагодження взаємодії з безпосередніми учасниками експортно-імпортних операцій, а також структурними підрозділами Міністерства зовнішньоекономічниз зв’язків і торгівлі України.

2.5. Вивчити функціональні обов’язки спеціалістів управління, канали надходження інформації про зовнішньоекономічну діяльність, ознайомитись з основними нормативними документами, які реламентують діяльність управління, а також з правовими актами щодо реєстрації суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та міжнародних контрактів.

2.6. Системою класифікації та кодифікації інформації, яка міститься в зовнішньоекономічних контрактах і механізмом формування відповідних баз даних.

2.7. Детально проаналізувати типові умови складання зовнішньоекономічних контрактів, особливу увагу звернути на способи визначення цін на продукцію відповідно до світових стандартів та практики міжнародного ціноутворення, базисних умов постачання (СІГ, ГОВ, ПАР тощо), термінами постачання товару, умовами гарантій, страхування, специфікою передбачуваних до застосування санкцій за несвоєчасність постачання чи проведення платежів.

2.8. Визначити основних експортерів та імпортерів регіону, види продукції чи послуг, способи оплати контрактів, обсяги експортно-імпортних операцій, які здійснюються на підставі бартерних угод, на принципах переробки давальницької сировини.

2.9. Порівняти внутрішні та зовнішні ціни на типові товарні групи експорту та імпорту, визначити рівень прибутковості зовнішньоторговельних операцій в регіоні.

2.10. Проаналізувати структуру та динаміку зовнішньої торгівлі області у фізичному та вартісному виразі за останні 5-10 років, виявити основних зарубіжних партнерів місцевих пілприємств. Визначити вплив експортно-імпортних операцій підприємств регіону на обсяги промислового виробництва, рівень зайнятості, дати свої пропозиції щодо можливого вдосконалення структури експорту експорту та імпорту області.

2.11. Ознайомитись з досвідом налагодження взаємодії управління-бази практики з аналогічними регіональними структурами сусідніх зарубіжних країн, методами взаємного стимулювання ними експорту, особливостями ведення маркетингової діяльності, напрямами міжнародного науково-технічного співробітництва, механізмом сприяння розвитку спільних проектів та організації спільних підприємств на території прикордонних областей, способами поліпшення інвестиційного клімату в регіоні, практикою транскордонного співробітництва, практикою налагодження спрощених схем проходження митних процедур тощо.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)