АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Захворювання нирок та серцево-судинної систем

Читайте также:
  1. D. Діти з хронічними захворюваннями у стадії субкомпенсації
  2. Doctor Web для UNIX-систем.
  3. I. Клінічні - залежать від ступеня важкості та перебігу захворювання.
  4. Аномалии развития органов и систем. Классификация аномалий развития.
  5. Буферные системы, их состав и механизм действия. Расчет рН буферных систем. Буферная емкость, влияние на нее различных факторов. Биологическое значение буферных систем.
  6. Виды гибких автоматических производственных систем.
  7. Виды продукции биосистем. Пирамида биомассы.
  8. Виды экономических систем.
  9. Використання барвників при захворюваннях пародонта та слизової оболонки порожнини рота.
  10. вопрос. Информационная система управления. Основные классификационные признаки автоматизированных информационных систем.
  11. Впровадження загальнодержавної системи запобігання виробничому травматизму і професійним захворюванням
  12. Грошові відносини, що вкладаються на основі інтернаціоналізації господарських зв’язків, історично організовувалися у формі валютних систем.

Дівчинці 11 років, страждає на ревматизм та знаходиться на стаціонарному лікуванні у дитячий лікарні. Яке дієтичне харчування призначається дитині?

.

Стіл № 10

,1

Стіл № 5

,0

Стіл №7

,0

Стіл № 9

,0

Стіл № 11

.0

Хвора дитина 12 років скаржиться на підвищення Т° тіла до 38°С, біль в колінних суглобах та в ділянці серця. В анамнезі часті ангіни. Об’єктивно виявлено припухлість і різку болючість, гіперемію шкіри колінних та гомілковостопних суглобів. При здійсненні другого етапу медсестринського процесу медсестра виявить, що дані проблеми у пацієнта пов’язані з захворюванням на:

.

Скарлатину

,0

Ревматизм

,1

Лейкоз

,0

Геморагічний васкуліт

,0

Гломерулонефрит

.0

Хлопчик 5 років перебуває на стаціонарному лікуванні в дитячій лікарні. При обстеженні дитини спостерігаються: плаксивість, дратівливість, порушення сну, гіперкінези, порушення координації рухів. Вкажіть першочергові дії медсестри

.

Застосувати серцеві глікозиди

,0

Постійно проводити оксигенотерапію

,0

Визначити властивості пульсу

,0

Забезпечити ліжковий режим

,1

Призначити збалансоване харчування

.0

У дівчинки 12-ти років спостерігаються: порушення сну, головний біль, біль у попереку, болісні часті сечовиділення малими порціями. Симптом Пастернацького – позитивний справа, відсутні набряки. При складанні плану сестринського догляду медична сестра приділяє увагу дієті. Вкажіть дієту, рекомендовану даній дитині

.

№ 1

,0

№ 9

,0

№ 10

,0

№ 15

,0

№ 5

.1

Під час патронажу дитини, яка народилась 5 днів тому, медична сестра помітила легкий акроціаноз губ і кінцівок, що посилюється під час смоктання грудей. У матері дитини у перші місяці вагітності діагностовано токсоплазмоз. Яка хвороба може бути у дитини?

.

Природжена вада серця

,1

Пневмонія

,0

Спазмофілія

,0

Рахіт

,0

Асфіксія

.0

 

Медсестра, яка проводить підготовку дитини 9 років до УЗД нирок, не перевела її на дієту з виключенням газоутворювальних продуктів. В результаті дослідження не відбулось. Як оцінить медсестра свої дії?

.

Мета досягнута

,0

Мета не досягнута

,1

Немає значення

,0

Позитивно

,0

Випадковість

.0

Які проблеми виявить медсестра при обстеженні у дитини в разі природженої вади серця?

.

Ціаноз шкіри, задишка, тахікардія

,1

Блювання, часті рідкі випорожнення

,0

Підвищення м'язового тонусу

,0

Метеоризм

,0

Випинання великого тім'ячка

.0

 

Дівчинка 11 років тиждень тому перехворіла на ангіну. За три дні до прибуття в лікарню у неї з’явилась слабкість, млявість, головний біль, набряки під очима. Об’єктивно: шкіра бліда, набряки на гомілках, АТ – 150/100 мм рт. ст. Живіт м’який. При проведенні медсестринського обстеження Ви виявили такі проблеми, як: зменшення кількості сечі та переважання нічного діурезу над денним. Дайте визначення цим поняттям?

.

Поліурія, бактеріурія

,0

Циліндрурія, гематурія

,0

Анурія, бактеріурія

,0

Ніктурія, олігурія

,1

Лейкоцитурія, протеїнурія

. 0

Через 3 тижні після перенесеної ангіни у хлопчика 10 років погіршився стан: з’явились набряки обличчя, особливо повік, сеча набула червоного кольору. Для якого захворювання характерні ці симптоми?

.

гострий пієлонефрит

,0

гострий цистіт

,0

гостра ниркова недостатність

,0

гострий цисто пієліт

,0

гострий гломерулонефрит

.1

Дитині 7 днів. Під час патронажу медична сестра виявила, що під час крику у дитини появляється ціаноз носогубного трикутника. Під час годування груддю дитина робить часті перерви. Об’єктивно: температура тіла – 36,7С, ЧСС – 140 ударів за хвилину. Чд – 80 за 1хвилину. Зі слів матері на 12-тому тижні вагітності вона перехворіла на ГРВІ. Вкажіть, яке дослідження першочергово необхідно провести дитині для встановлення діагнозу?

.

Біохімічний аналіз крові

,0

Електрокардіографія

,1

Загальний аналіз крові

,0

Загальний аналіз сечі

,0

Рентгенологічне дослідження

.0

У дитини 10 років, що захворіла на гострий гломерулонефрит і має проблеми: зменшення кількості виділеної сечі за добу, підвищення артеріального тиску, набряки на обличчі. В гострий період дієта № 7 повинна бути:

.

1 – 2 г солі на добу

,0

Безсольова

,1

3 – 5 г солі на добу

,0

1,5 г солі на добу

,0

5 г солі на добу

.0

Медична сестра дитячого відділення за призначенням лікаря повинна зібрати у хлопчика 6 років сечу для загального аналізу. Коли медична сестра проведе забір сечі на дослідження?

.

Ввечері перед сном

,0

Зранку, відразу після сну

,1

Після сніданку

,0

Після денного сну

,0

Після обіду

.0

Хлопчик 10-ти років госпіталізований до нефрологічного відділення. Лікар призначив дослідження сечі за Зимницьким. Скільки ємкостей повинна підготувати медична сестра?

.

,0

,08

,1

,0

.0

У дівчинки 7 років скарги на періодичний ниючий біль в поперековій ділянці. В загальному аналізі сечі кількість лейкоцитів становить 9 в полі зору. Лікар призначив дослідження сечі за Нечипоренком. Яку порцію добової сечі необхідно зібрати для виконання цього дослідження?

.

Середню порцію ранкової сечі

,1

Нічну порцію сечі

,0

Добову сечу

,0

Любу порцію сечі

,0

Всю ранкову сечу

.0

Хворому 10 років. Скаржиться на часте сечовипускання, біль у животі, нудоту, блювання, підвищення температури тіла до 38,10 С. Обстежено: блідість шкіри, набряки повік, позитивний симптом Пастернацького справа. Які правила забору сечі для загального аналізу?

.

Туалет зовнішніх статевих органів ранком, натще, середня порція сечі

,1

Для аналізу збирають добову сечу

,0

Після туалету зовнішніх статевих органів сечу збирають в три склянки

,0

Попередньо провівши очисну клізму, збирають середню порцію сечі

,0

Ранком, натще, першу порцію сечі беруть на аналіз + ранковий туалет зовнішніх статевих органів

.0

Хлопчик 5 років. 3 дні назад став блідим, в’ялим, з’явились набряки повік і під очима. Скільки має становити добовий діурез у даного хворого?

.

900 мл

,0

1300 мл

,0

700 мл

,0

1000 мл

,1

2000 мл

.0

Мати дівчинки 3 р. скаржиться на зниження апетиту, підвищену температуру тіла, слабкість, млявість дитини. Місяць тому перехворіла на ангіну. Протягом останнього тижня виділяється сеча кольору “м”ясних помиїв”. При огляді: шкіра і видимі слизові оболонки бліді. Набряки на обличчі. Мигдалики збільшені, рихлі, t – 37,8 С.Тони серця приглушені, ритмічні. Ps – 105/хв. АТ – 100/50 мм рт ст. Над легенями вислуховується везикулярне дихання. Вкажіть метод лабораторної діагностики

для визначення видільної та концентраційної функцій нирок:

.

Аналіз сечі за Зимницьким

,1

Аналіз сечі за Нечипоренком

,0

Загальний аналіз сечі

,0

Аналіз сечі за Амбурже

,0

Аналіз сечі за Аддісом-Каковським

.0

Ви медсестра сільської дільниці.Вас викликали до дівчинки 7 років з t 39.5 С, ознобом, пітливістю, болями у животі і при сечовипусканні, сеча мутна. Про що впершу чергу ви подумаєте?

.

Пієлонефрит

,1

Ниркова колька

,0

Цистит

,0

Гломерулонефрит

,0

Гостра ниркова недостатність

.0

У дівчини віком 9 років після перенесеної ангіни змінився характер письма, ходи. Об'єктивно: блідість шкіри, задишка, тахікардія, розширення меж серця, летючість артриту. Яке захворювання виникло у дівчини?

.

Пневмонія

,0

Ревматизм

,1

Вегетососудиста дистонія

,0

Анемія

,0

Поліартрит

.0

Дитині 12 років, захворіла гостро t 38 0 С, слабкість, біль у животі та попереку, дизурічні прояви. Сеча мутна. Два тижні тому перенесла лакунарну ангіну. З якого аналізу доцільніше починати обстеження дитини?

.

Аналіз сечі по Нечипоренко

,0

Загальний аналіз сечі

,1

Аналіз сечі по Земницькому

,0

Посіву сечі на стерильність

,0

Аналізу сечі на цукор

.0

У дитини 8 років скарги на болі в животі. Об’єктивно: t-37,80, в загальному аналізі сечі визначається білок, лейкоцитів 60-80 в п/зору. При якому захворюванні спостерігається такий стан?

.

Пієлонефрит

,1

Гломерулонефрит

,0

Ниркова недостатність

,0

Гострий апендицит

,0

Сечокам’яна хвороба

.0

У дитини віком 6 місяців спостерігається загальна слабкість, субфебрильна температура тіла, блідість шкіри, втрата маси тіла, пастозність повік. У загальному аналізі сечі лейкоцитів 60 – 80 у полі зору, бактеріурія. Для якого захворювання характерні ці симптоми?

.

Гострого пієлонефриту

,1

Гострого гломеролонефриту

,0

Циститу

,0

Анемії

,0

Ексудативно-катарального діатезу

.0

У дитини 10 років, після загострення хронічного тонзиліту з’явились порушення мови, письма, ходи. До якого дослідження необхідно підготувати пацієнта?

.

Кров на глюкозу

,0

Кров на АЛТ

,0

Кров на ревмопробу

,1

Кров на загальний білірубін

,0

Кров на холестерин

.0

У 10 річної дитини через 3 тижні після ангіни з’явились гіперкінези, м’язова гіпотонія, порушення координації рухів. Визначте діагноз

.

Мала хорея

,1

Вегето-судинна дистонія

,0

Пневмонія

,0

Анемія

,0

Ревмокардит

.0

У дитини з перших днів життя наявність ціанозу шкіри, який посилюється під час плачу та годуванні. Вкажіть найбільш ймовірний орієнтовний діагноз

.

Природжена вада серця

,1

Анемія

,0

Вогнищева пневмонія

,0

Пологова травма

,0

Асфіксія новонародженого

.0

При збиранні сечі для загального аналізу у хворого з гострим гломерулонефритом, медична сестра виявила зміну кольору сечі у вигляді "м’ясних помиїв”. На що вказують такі зміни?

.

Ніктурію

,0

Гематурію

,1

Піурію

,0

Бактеріурію

,0

Лейкоцитурію

.0

Девочка 11 лет, страдающая ревматизмом находится на стационарном лечении в детской больнице. Какое диетическое питание должен получать ребенок?

.

Стол № 5

,0

Стол № 10

,1

Стол №7

,0

Стол № 9

,0

Ограничений нет

.0

После летнего отпуска в детский сад пришел ребенок М., 6 лет. Медсестра при его приеме отметила, что за этот период ребенок стал замкнутым, неразговорчивым, неряшливым (не завязаны шнурки на ботинках). На замечания взрослых реагирует грубостью. При беседе с мамой медсестра выяснила, что 1,5 месяца назад отец и мать ребенка развелись. Определите приоритетную проблему при составлении плана медсестринских вмешательств

.

Нарушение физической мобильности

,0

Неэффективная организация семейного режима

,0

Усталость

,0

Нарушены рост и развитие

,0

Психотравма в сфере духовных переживаний

.1

У дівчинки 9 років у школі відзначається мимовільне посіпування м'язів обличчя, дратівливість, плаксивість. Дитина часто хворіє на ангіни.При якому захворюванні можливий розвиток таких проблем?

.

Менінгококовий менінгіт

,0

Спазмофілія

,0

Вірусний менінгоенцифаліт

,0

Ревматизм, мала хорея

,1

Вегето-судинна дистанія

.0

У дівчинки 5 років виявлено підвищення Т до 38 С, блідість шкіри, позитивний симптом Пастернацького, лейкоцитурія, бактеріурія. При якому захворюванні характерні дані проблеми?

.

Гострого пієлонефриту

,1

Гострого гломерулонефриту

,0

Геморагічного васкуліту

,0

Грипу

,0

Цукрового діабету

.0

Дівчинка 10 років поступила в стаціонар з діагнозом гострий пієлонефрит. Яку дієту може порадити медична сестра?

.

№ 2

,0

№ 1

,0

№ 7

,0

№ 5

,1

№ 10

.0

У дитини 7 років через 3 тижні після перенесеної ангіни, діагностовано ревматизм. Назвіть збудника ревматизму

.

Бета - гемолітичний стрептокок

,1

Кишкова паличка

,0

Дифтерійна паличка

,0

Пневмокок

,0

Стафілокок

.0

Дитині 5 років необхідно ввести 500 тис. ОД бензилпеніциліну натрію при умові розведення 1:2 (в 1 мл -200тис. ОД). Вкажіть, яку кількість розчину слід набрати в шприц?

.

2,0 мл

,0

2,5 мл

,1

4,5 мл

,0

5,0 мл

,0

2,25 мл

.0

Назвіть форму ревматизму,якою хворіють тільки діти

.

Анулярна еритема

,0

Мала хорея

,1

Міокардит

,0

Поліартрит

,0

Панкардит

.0

На диспансерному обліку знаходиться дитина 12-ти років з діагнозом “ревматизм, неактивна фаза”. Що ви будете використовувати для вторинної профілактики ревматизму?

.

Димедрол

,0

Бісептол

,0

Біцилін-5

,1

Корглікон

,0

Глюконат кальцію

.0

,0

з 3-х місяців

,0

з 1-го місяця

,0

з 5-ти місяців

.0

На правий бік

,

У дівчинки 8 років діагностували малу хорею. Які симптоми характеризують дане захворювання?

.

гіперкінези, м’язова гіпотонія, порушена координація рухів

,1

підвищення температури тіла, кашель, відходження мокроти

,0

біль в суглобах, підвищення температури тіла, гнусавість голосу

,0

біль в ділянці серця, вислуховується шум тертя перикарду

,0

блідість шкіри, ціаноз губ, помірна задишка

.0

Дівчинка 7-ми років скаржиться на часте болісне сечовипускання, біль у животі та у поперековій ділянці, підвищення і° до 37, С. Об'єктивно: шкіра і слизові оболонки бліді. Сеча каламутна. При аналізі сечі: лейкоцити 40-50 в п/з, протеїнурія. На етапі реалізації медсестринських втручань забезпечення якого дієтичного харчування потребує дитина?

.

Стіл № 7

,0

Стіл № 1

,0

Стіл М 5

,1

Стіл № 10

,0

Стіл № 9

.0

В стаціонарі дитина 10-ти років з приводу рецидиву ревматизму. Яка потенцій на проблема може виникнути у дитини після кількох атак ревматизму?

.

Мала хорея

,1

Ревматичний полісерозит

,0

Набута вада серця

,0

Ревматичний поліартрит

,0

Анулярна еритема

.0

У хлопчика 6-ти років з природженою вадою серця (тетрада Фалло) розвинувся задухо-ціанотичний напад. Яке положення слід надати дитині для покращення її стану?

.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.035 сек.)