АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Грошові відносини, що вкладаються на основі інтернаціоналізації господарських зв’язків, історично організовувалися у формі валютних систем

Читайте также:
  1. Doctor Web для UNIX-систем.
  2. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  3. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  4. Аномалии развития органов и систем. Классификация аномалий развития.
  5. В якому реченні присудок вживається в заперечній формі у простому минулому часі ?
  6. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  7. Види валютних котирувань, порядок розрахунку крос – курсу
  8. Види господарських зобов’язань.
  9. Виды продукции биосистем. Пирамида биомассы.
  10. Визначення оптимального варіанту розв’язання проблем на основі порівняльного аналізу можливих варіантів
  11. Виробництво плавлених сирів на основі сухих інгредієнтів
  12. Відносини, що тісно пов'язані з трудовими як предмет трудового права України

Практика показує, що на сучасному етапі принципами міжнародних відносин мають бути співробітництво, відкритість економіки та свобода торгівлі.

Інтенсифікація економічних зв’язків між країнами, національними компаніями та активізація міжнародного виробництва ТНК вимагають нового фінансового середовища.

3. На мікрорівні інтеграція розвивається на основі створення економічних об’єднань із тим чи іншим ступенем узгодження їхніх національних, фінансових, митних союзів .(на макроуровне- да )

4. За допомогою міжнародних фінансів здійснюється міждержавний перерозподіл фінансових ресурсів.

5. Міжнародним фінансам, як і фінансам в цілому, притаманні розподільча, регулююча, фіскальна і контрольна функції.( не регулирующая, а стимулир .)

Фінансова система є не простим набором окремих елементів, а сукупністю взаємопов’язаних елементів, що мають однорідні ознаки.

7. Внутрішня структура фінансової системи відображає об’єктивну сукупність фінансових відносин і є специфічною для окремої країни .(і є загальною для всіх країн.)

8. Сфера міжнародних фінансів відображає перерозподільно-обмінні відносини та централізацію ресурсів на національному рівні.( світовому рівні )

Торгівельні відносини між суб’єктами господарювання різних країн охоплюють два грошових потоки: надходження підприємству валютних доходів від експорту товарів і послуг; оплата підприємством товарів та послуг, що імпортуються.

10. Відхилення курсу валют від реального співвідношення між валютами не веде до міжнародного перерозподілу доходів і фінансових ресурсів.( веде )

11. Міжнародні фінанси у широкому розумінні відображають діяльність міжнародних організацій і фінансових інституцій. (у вузькому розумінні)

За своєю організацією фінанси міжнародних організацій подібні до державних фінансів

13. Міжнародні фінансові інституції мають взаємовідносини тільки з урядами країн (як з урядами, так і з суб’єктами господарювання окремих країн ).

14. Міжнародні фінансові інституції, здійснюючи фінансове забезпечення певних проектів, надають кредити окремим підприємствам, як правило, на конкурсній основі.

15. Одним із найважливіших чинників формування глобального фінансового середовища стала інтернаціоналізація господарського життя.

16. Комп`ютерізація фінансової сфери, динамічний прогрес телекомунікацій привели до форсованого розвитку світової фінансової системи.

Грошові відносини, що вкладаються на основі інтернаціоналізації господарських зв’язків, історично організовувалися у формі валютних систем.

18. Завданням будь-якої валютної системи є сприяння розвитку товарообмінних операцій.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)