АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міжнародні товарообмінні операції зумовили необхідність встановлення співвідношень між національними грошовими відносинами

Читайте также:
  1. Банківські гарантії в міжнародній торгівлі
  2. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  3. Встановлення пріоритетів за допомогою аналізу А Б В
  4. Встановлення світлосигнального обладнання
  5. Встановлення фашистської диктатури в Німеччині
  6. Встановлення фашистської диктатури.
  7. Встановлення формули дослідницької речовини
  8. Діагностика туберкульозу та встановлення випадку захворювання
  9. ЗАКОНОДАВЧІ АКТИ ТА МІЖНАРОДНІ УГОДИ
  10. Запрошуємо Вас взяти участь в І Міжнародній науково-практичній конференції
  11. Їх загальнолюдський характер масштабність надзвичайна гострота необхідність коллективного вирішення
  12. Кабінет Міністрів України вправі укладати міжнародні договори лише після отримання спеціальних повноважень.

Поняття «валюта» часто вживають як ідентичне поняттю «гроші».

Використання національних грошей у міжнародних розрахунках передбачає домовленість сторін і пов’язане з необхідністю обміну валют.

22. Перетворюючись у валюту, гроші беруть на себе додаткову функцію – стають товаром, продаються і купуються, мають ціну в грошових одиницях іншої країни.

Резервна валюта є базою визначення валютного паритету і валютного курсу для інших країн.

24. Резервна валюта не використовується для проведення валютної інтервенції з метою регулювання курсу валют країн – учасниць світової валютної системи.( використовуєтьс я)

Для того щоб валюта набула статусу резервної, країна повинна посідати панівне становище в світовому виробництві, ліберальне валютне регулювання, вільну конвертованість валюти і впровадження її в міжнародний обіг через банки та міжнародні валютно-фінансові організації.

Країна-емітент резервної валюти набуває ряд переваг: можливість покривати дефіцит платіжного балансу національною валютою, сприяти зміцненню позиції національних виробників у конкурентній боротьбі на світовому ринку.

27. Відсутність належного державного контролю та регулювання валютних систем може ставити під загрозу добробут країн.

28. Валютні інтеграції у формі регіональних і світової валютних систем є наслідком широкого економічного співробітництва країн і одночасно інструментом їх подальшого економічного співробітництва.

Історично спочатку виникли світові валютні системи, які були закріплені національним законодавством з урахуванням норм міжнародного права.

Світова та регіональні валютні системи були створені як елементи економічної інтеграції, що поступово розвивалися залежно від економічних потреб окремих країн усього світу.

Національні валютні системи базуються на відповідних національних грошових одиницях, світова та регіональні валютні системи – на одній або декількох резервних (ринкових) валютах або МРГО.

При біметалізмі, незважаючи на формальну рівність обох металів, загальним еквівалентом фактично був лише один з них.

33. Суть закону Коперніка-Грешема полягає у тому, що кращі гроші витискують з обігу гірші за їх однакової, встановленої державою номінальної вартості.

34. Еволюція світової валютної системи визначається розвитком та потребами як національної так і світової економіки, змінами, що відбуваються в світовому господарстві, періодичним виникненням валютних криз.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)