АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАКОНОДАВЧІ АКТИ ТА МІЖНАРОДНІ УГОДИ

Читайте также:
  1. Банківські гарантії в міжнародній торгівлі
  2. Законодавчі акти та нормативні документи
  3. Законодавчі гарантії на земельно-првові засоби захисту прав на земельну ділянку
  4. Законодавчі і нормативні засади участі громадян в охороні державного кордону.
  5. Законодавчі основи діяльності служб маркетингових комунікацій
  6. Законодавчі та нормативні акти з безпеки життєдіяльності
  7. Запрошуємо Вас взяти участь в І Міжнародній науково-практичній конференції
  8. Кабінет Міністрів України вправі укладати міжнародні договори лише після отримання спеціальних повноважень.
  9. Колективні переговори та укладення колективного договору, угоди
  10. Колективні угоди та їх значення у регулюванні трудових відносин
  11. Колективні угоди: поняття і сторони

Берестейський мир (1918) – мирний договір між Українською Народною Республікою, з одного боку, та Німеччиною, Австро-Угорщиною, Туреччиною і Болгарією - з другого, підписаний 27 січня 1918 року. Став першим мирним договорам, укладеним у Першій світовій війні. Сторони відмовлялись від взаємних претензій на відшкодування збитків, спричинених війною, обмінювались військовополоненими і зобов'язувалися відновити взаємні економічні стосунки. Центральна Рада зобов'язувалась поставити до Німеччини та Австро-Угорщини 60 млн. пудів хліба. 2750 тис. пудів м'яса і іншу сільськогосподарську продукцію та промислову сировину. У свою чергу німецько-австрійська сторона повинна були змусити Радянську Росію вивести свої війська з України, визнати законність уряду Центральної Ради та Українську Народну Республіку.

Варшавський договір - угода між УНР та Польщею, укладена в квітні 1920 року у м. Варшаві за умовами договору польський уряд визнавав незалежність УНР та Директорію УНР на чолі з Головним Отаманом С. Петлюрою як верховну владу в державі. Визначався українсько - польський кордон по р. Збруч. Складовою частиною договору була військова конвенція, яка передбачала початок спільних польсько-українських воєнних дій проти російських більшовицьких військ в Україні. Українська сторона згоджувалась на анексію Польщею частини українських земель: Галичини, Західної Волині, частини Полісся, Лемківщини, Підляшшя, Посяння і Холмщини. Договір викликав непорозуміння та розходження серед українських політичних сил.

"Грамота до всього українського наряду" - маніфест гетьмана П.Скоропадського, яким цін проголосив себе гетьманом усієї України і оголосив про розпуск Центральної Ради, скасування законодавства УЦР і Тимчасового уряду. Згідно цим документом, відновлювалась приватна власність, зокрема на землю, свобода торгівлі та підприємництва, передбачалось проведення аграрної реформи.

Ризький мирний договір - угода між Польщею та РСФРР і УСРР, укладена в березні 1921 р. після завершення польсько-радянської війни 1920 р. Сторони припиняли воєнні дії, анулювали Варшавський договір 1920 року. Встановлювався новий кордон, за яким західноукраїнські землі залишалися Польщі. Польща зобов'язувалась надати українцям, росіянам та білорусам, що проживали в межах Польської держаки, права, які б забезпечували вільний розвиток культури, мови, віросповідання, створення національних товариств та спілок. Щоправда, свої обіцянки щодо забезпечення національних прав українського населення в Польщі польський уряд систематично порушував.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)