АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практика у груп: туризм і готельно-ресторанна справа

Читайте также:
  1. I. Дополните предложения глаголами, данными справа, поставив их в Imperfekt.
  2. II. МЕНЕДЖМЕНТ ТУРИЗМА И гостЕПРИИМСТВА
  3. III. Перечень отчетной документации студента-практиканта
  4. V. Судебная практика и источники трудового права.
  5. VIII. Особливості проходження служби військовослужбовцями, щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство або справа розглядається судом чи вирок суду набрав законної сили
  6. АВТОБУСНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ У ТУРИЗМІ
  7. Адвокат у справах окремого провадження.
  8. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  9. Анализ реализации республиканской целевой программы «Развитие внутреннего и въездного туризма в Республике Бурятия на 2011-2016 годы»
  10. АРХІВИ ТА АРХІВНА СПРАВА ДОБИ ВИЗВОЛЬНИХ ЗМАГАНЬ І ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ (1917-1920 РР.)
  11. АРХІВНА СПРАВА В ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ, НА БУКОВИНІ ТА ЗАКАРПАТТІ У 1920-1930-Х РР.
  12. Архівна справа в Україні в роки другої світової війни

Загальний фонд нашої бібліотеки складає – 69 тис. прим., книжковий фонд складає – 57 тис. прим. Всі складові фонду: і книги, і періодичні видання занесені в пошуково-інформаційну систему в електронний каталог і записані як документи!!!

Творцем Десяткової класифікації є М. Дьюї (1852 р). Він був бібліотечним діячем широкого профілю. Будь-яка область бібліотечної роботи цікавила його, в кожну він вносив нові ідеї та технічні удосконалення. Проте найбільший внесок він вніс у розвиток бібліотечної класифікації, яка була створена способом ділення документів в логічній послідовності на класи, підкласи і більш дрібніші частини.

Документи класифікують за різними ознаками.

За цільовим призначенням:

1. Наукові (ті, які містять результати теоретичних або експериментальних досліджень). До них відносять:

монографія — це наукова праця у вигляді книги з поглибленим вивчанням однієї або декількох (тісно пов'язаних між собою) тем;

автореферат дисертації – наукове видання у вигляді брошури, який містить інформацію про проведене автором дослідження, основні змістовні аспекти дисертації і фіксує науковий пріоритет автора;

препринт – наукове видання, яке містить матеріали, опубліковані до вихода в світ видання, в якому вони будуть розміщені.

тези доповідей наукової конференції (з’їзда, симпозіума) – це науковий неперіодичний збірник, який містить опубліковані до початку конференції, попередні матеріали (анотації, реферати доповідей).

збірник наукових праць – це збірник, який містить матеріали досліджень наукових, навчальних устонов, статті різних авторів, в яких подано результати науково-дослідних робіт.

2. Науково-популярні

3. Науково-виробничі (карти).

4. Навчальні (містять систематизовані дані наукового чи прикладного характеру, подані у зручній для вивчення і викладання формі. До них відносять:

- підручник — книга, у якій системно викладено інформацію з певної галузі знань і яку використовують в системі освіти на різних рівнях, а також для самостійного навчання;

- посібник — навчальне видання, яке доповнює або частково замінює підручник у викладі навчального матеріалу з певного предмета, курсу, дисципліни або окремого його розділу.

- хрестоматія – це навчальне видання літературно-художніх, історичних, наукових чи інших творів або їх частин, які є об'єктом вивчення певного навчального предмета, курсу, дисципліни відповідно до офіційно затвердженої навчальної програми. Різновидом хрестоматії є книга для читання.

- практикум – це навчальне видання, яке містить практичні завдання і вправи для засвоєння теоретичного матеріалу, сприяє набуванню практичних навиків, вмінню клристуватися теоретичними знаннями для вирішення практичних завдань, закріпленню пройденого матеріалу.,

5. Довідкові (містять коротку інформацію наукового, агітаційно-пропагандуючого або прикладного характеру, викладену і розміщену в порядку, зручному для швидкого пошуку). До них відносять:

- енциклопедія - це тип довідника, що містить сумарну інформацію з усіх галузей знань або з конкретної галузі (на рос.. мові!!!);

- словник – це книга, в якій в алфавітному чи тематичному порядку подано слова, їх етимологію, значення та іншу інформацію (є!!!+додаток Маркетинг турпродукту термінологічний словник);

- довідник - упорядкований предметний матеріал, книга, що містить узагальнені, стислі впорядковані відомості з певних галузей науки.

Для конкретизації окремих понять в кінці деяких книг можуть бути: глосарій, предметний покажчик або алфавітний покажчик.

Глосарій – це словник до тексту, що пояснює маловідомі або застарілі слова. Глосарій — список понять в специфічній області знання з їх визначеннями. Традиційно, глосарій знаходиться в кінці книги і включає терміни в межах цієї книги, які є або недавно введеними, або як мінімум незвичайними. (у нас окремо Дахно!!!!, Пуцентайло, Бурда макроекономіка із сторінками +)

Предметний покажчик – це покажчик, де збираються окремі слова й фрази, які є ключовими й можуть зацікавити того, хто буде використовувати документ.

Алфавітний покажчик – це покажчик, у якому терміни і поняття розміщені у алфавітному порядку із вказанням номера сторінок, де вони є описані (макроекономіка Бурда + маньків макроекономіка із сторінками).

Офіційні.

У бібліотечній термінології книга, книжка — це письмовий запис, який складає не менше 48 стор. Включно, все що менше 48 стор. це брошури, завдяки досягненням науки і техніки текст книги можна відтворити і зберігати електронному вигляді на відповідному носії інформації.

Всі документи (а це і книги і періодичні видання) ми класифікуємо за ознакою цільового призначення, і в основному більшу частину нашого фонду складає такий тип літератури як: навчальна (близько 80%), науков а (5%), довідкова (2%) та ін.

Інструментами систематизації всіх документів є УДК (універсальна десяткова класифікація) і ББК (бібліотечно-бібліографічний класифікатор).

Ми користуємося спрощеною системою – ББК. Щоб ви зрозуміли про шо йде мова розглянемо детальніше структуру ББК.

Відкриваємо базу 75.8/9 і виводимо на екран структуру.

Анота́ція (лат. annotatio — зауваження, помітка) — короткий виклад змісту книги, статті, розробки, звіту тощо. З появою наукових журналів у другій пол. XVII ст. анотація дає початок жанрам наукової періодики, а пізніше – становленню анотованої бібліографії. Обов’язковим елементом анотації є бібліографічний опис у редукованій формі (автор, назва, індекс тощо). Якщо бібліографічний опис ідентифікує документ чи його частину, то анотація ідентифікує зміст документа.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)